Lige ved og næsten i Jesolo

Martin V. Mortensen og Nikolaj Rasmussen havde taget turen til badebyen Jesolo, og fik både vand og sol i lige store mængder. Nikolaj var tæt på et gennembrud i den Italienske serie, da han lå på 4. pladsen i finalen, men fik bukket bagakslen og måtte udgå efter 11 omgange.

Her holder Nikolaj Rasmussen i som nr. 8 (4. startrække til højre med nr. 81) i finalen til 2. afdeling af Italian Open Masters.

Både for Martin og Nikolaj var det deres første besøg på den svære bane, der ligger få hundrede meter fra den populære badestrand ved Lido di Jesolo i Italien. Med kun 4 træningspas om fredagen og en 10-minutters warm-up om lørdagen, havde ingen af dem endnu fundet fart nok til at være med fremme i feltet. I tidtagningen blev Nikolaj nr. 26 og Martin nr. 35.

Der var 44 deltagere i KF2 klassen, og efter de 3 kval. heats skulle Martin starte nr. 26 og Nikolaj nr. 28 til prefinalen. Her havde Nikolaj til gengæld for alvor fundet melodien, og kørte prefinalen hjem på en flot 8. plads, mens Martin måtte nøjes med at avancere 5 pladser til en 21. plads.

Finalen startede også rigtig godt for Nikolaj, selvom han mistede 4 pladser fra sin yderbane position, fik han hurtigt arbejdet sig helt frem på en 4. plads, hvor han desværre blev påkørt så hårdt bagfra, at aksel og styretøj blev beskadiget, så han måtte udgå efter 11 ud af finalens 29 omgange.

Martin havde nogle problemer med karten, og kørte pludselig meget langsommere end i kval. heatene, så det lykkedes ham kun at vinde to pladser, hvormed han sluttede som nr. 19.

Her er Martin V. Mortensen på startgridden til finalen.

Du kan se alle resultater på federkarting.it

Der er en rigtig fin stemning til løbene i den Italienske mesterskabsserie – men magen til dårlig løbsorganisering har jeg aldrig nogensinde oplevet. F.eks. var der ved dækudleveringen før prefinalen så kort tid til at få udleveret og monteret dækkene, at adskillige mekanikere var ved at komme op at slås med hinanden for først at få udleveret dækkene, og dernæst at få adgang til de alt for få luftslanger i parc fermé området.

Efter deltagelse i sådan et løb, kan man ikke undgå at glæde sig til et velorganiseret Dansk løb – selv når det står værst til i Danmark, er det mere velorganiseret end de 3 Italienske løb, jeg har været med til i år – så mangler vi bare de Italienske temperaturer, gummiet i banerne, og 7 dages køretid på alle banerne 🙂 

/Torben R. www.gokartweb.dk

Scroll til toppen