Mestrene blev fundet i Rødby

De sidste afdelinger af Dansk Super Kart 2010 blev kørt i Rødby den 14-15. august, hvor Henrik Lilja, Jonas Hansen og Nicolas Beer blev kåret som samlede vindere i hhv. KZ2, KF2 og KF3, efter en spændende løbsweekend.

Her er vinderne i kZ2 klassen: Henrik Lilja, Mathias Lehrmann og Michael Bo Andersen. Artikel af Janni Storm og fotos af Karting i Billeder.

I KF3 klassen var Nicolas Beer en sand favorit hele weekenden
Nicolas lå til at vinde mesterskabet, og allerede efter at lørdagens heats og finaler var kørt, kunne Beer se guldet endnu tættere på.  De unge KF3-ere havde nogle rigtige flotte heats hele weekenden, og der var stort set ingen påkørsler eller drama.

beer620.JPG

Nicolas Beer (27) var urørlig og vandt alle sine heats – bortset fra prefinalen søndag, som weekendens joker Kevin Rossel tog suverænt.

Også Lasse Sørensen var godt oppe og blande sig i rækkerne og scorede sig en masse flotte point til det samlede mesterskab, men ingen kunne dog hente Nicolas Beer.

kf3vindere620.JPG

Her er de samlede vindere i KF3 klassen: Nicolas Beer, Jannick Flygenring, Lasse Sørensen og Nicolai Sylvest.

I KF2-klassen var der også en klar mester allerede efter lørdagens finaler
Jonas Hansen som førte mesterskabet var urørlig og kunne kalde sig vinder af alle weekendens finaler og vandt søndagens finale med næsten 6 sekunder ned til Alexander Lauritzen. Han kørte med et kæmpe overskud og satte konkurrenterne på plads i sin Tony Kart racer. Den gæve fynbo kunne derfor betræde podiet på det øverste trin hele 3 gange i weekenden og slutte af med at vinde Super Karten og 20.000 danske kroner.

jonashansen620.JPG

Jonas Hansen var suverænt kørende til weekendens løb i Rødby, og var øverst på podiet 3 gange i løbet af weekenden.

kf2vindere620.JPG

Her er de samlede vindere i KF2 klassen: Jonas Hansen, Patrick Jensen og Andreas Friis-Larsen.

Der var drama i lørdagens race i KZ2-klassen
Michael Bo Andersen førte mesterskabet, men drømmen braste da GP-racing køreren blev sat af banen i finalen. Det betød at Henrik Lilja kunne overtage føringen og score et maksimum af point.
I lørdagens finale så det længe ud til at Frederik Høyrup-Hansen skulle tage en suveræn sejr, men med kun ½ omgang tilbage stoppede det brat da en bolt brækkede i styrestangen og han måtte udgå med kun et par meters udsyn til målflaget.

liljaforrest620.JPG

Her er Henrik Lilja (5) foran Dennis Petersen (6) og Toke Christensen (28).

Lilja vandt suverænt prefinale og finale lørdag – og prefinale søndag – men Toke Christensen smuttede indenom og tog sejren i søndagens finale. Lilja kunne dog på ingen måder hentes i det samlede mesterskab og han kunne endnu engang kalde sig Dansk Super Kart mester med sin Zanardi kart.

Alt i alt var det en suveræn weekend for de danske stjerner og mestrene blev fundet. Der var ingen tvivl om hvem der blev mestre i de forskellige klasser, og konkurrenterne blev i den grad sat på plads!

Du kan se alle resultater fra Dansk Super Kart på Mylaps.com – direkte link til mesterskabsstillinger her

/Janni Storm

Scroll til toppen