Michael E. Christensen var bedste dansker ved Margutti

I weekenden den 23-25. marts var 8 danskere med blandt de 255 kørere til det 23. Trofeo Margutti, der i år blev kørt på South Garda i Italien. Michael E. Christensen var bedste dansker med en 9. plads i KZ2 klassen.

På billedet er Michael E. Christensen til Dansk Super Kart i Grindsted, hvor han hentede 2011 mesterskabet i KZ2 klassen.

Slavko Ivanovic kunne ikke forsvare sin sejr fra Trofeo Margutti 2011

Både Slavko Ivanovic og Dennis Matthiesen havde det hårdt i den stærkt besatte KF3 klasse ved løbet på South Garda. De blev hhv. nr. 43 og 60 i tidtagningen, og kun Slavko kom videre til søndagens finaler.

Efter en 28. plads i prefinalen fik han kæmpet sig frem til en slutplacering som nr. 17 i finalen, hvor der kun var ca. 5/10 sekunder i forskel fra nr. 1 til nr. 34.

Michael E. Christensen var bedste dansker i KZ2 fra start til slut

Det var tydeligt at se, at Michael havde mere erfaring i at køre på den italienske bane med meget greb og meget gummi.

Han startede tidtagningen med en 9. plads, ca. 3/10 sekund efter de hurtigste 3 kørere, som kun var adskilt af tusindedele.

Toke Christensen, Emil Andersen, Nikolaj Rasmussen og Jonas Hansen endte fra nr. 48-55, alle inden for 1/10 sek. mens Lasse Poulsen var ca. 3/10 og 4 pladser længere bagude – så det var ikke for gode odds.

Michael gik som den eneste direkte videre til finalerne, hvor han skulle starte nr. 19 i prefinalen. Alle de øvrige danskere måtte i opsamlingsheat. Her kørte Jonas Hansen et rigtig godt heat, hvor han satte bedste omgangstid. Det var dog kun nok til at komme over målstregen som nr. 8, men da han til gengæld var heldig at én fik en tidsstraf og en anden blev diskvalificeret, så reddede han sig lige nøjagtig med som sidste mand på gridden til finalerne.

Toke Christensen sluttede lige bag Jonas, og måtte altså skuffet følge finalerne fra tilskuerpladserne sammen med de øvrige danske deltagere.

emilandersen_640

Emil Andersen fik god support af Jim og Michael Christensen. Selvom det var hans debutløb i KZ2 kørte han nogle gode tider. Han havde dog nogle problemer med at få karten til at slippe gummiet i starterne, da han ‘stallede’ i 2 heat og brændte koblingen af i det 3. heat.

Du kan se alle resultater fra løbet her

Scroll til toppen