Nervepirrende EM-afdeling i La Conca

Nicklas Nielsen sluttede på en 7. plads i finalen, mens Daniel Lundgaard leverede en flot 12. plads i KF finalen. Callum Ilott & Enaam Ahmed er de to vindere der nu er i front af EM.

Daniel Lundgaard leverede en flot 12. plads i EM finalen på La Conca. Foto: lundgaardracing.dk

Den første afdeling af EM for KF & KF Junior på La Conca er netop overstået. Det har været super spændende at følge danskerne tæt, og man kan virkelig sige at der er blevet fightet og kæmpet om hver eneste placering. Hele vejen til at kvalificere sig til finalen er det hårdt, og jeg mener virkelig hårdt arbejde, som alt sammen kan ende brat i første sving i finalen! Sådan er sporten. Der eksisterer et hårdt, og fuldstændig enormt pres på de drenge (og piger) som deltager i karting på det højeste plan, som EM er. Så ikke kun karten, setuppet og synergien i teamet skal spille, det psykiske pres har mindst lige så stor betydning for de gode resultater i det her game. Det er Enaam Ahmed (Ricky Flynn Motorsport) der har lagt sig i front af EM for KFJ, mens det i KF er Callum Ilott (Zanardi Strakka).

KF – 34 finalepladser, 4 danskere videre

Den regerende Europamester i KFJ, Lando Norris vandt alle sine heats og var suveræn hurtigst i kvalifikationen. Dermed var KF-rookien virkelig en af de spåede favoritter. Han måtte dog se sig slået af Callum Ilott der tog sejren både i prefinalen & finalen. Prefinalen vandt Ilott med 3 sekunder og finalen med 2 sekunder. Nicklas Nielsen startede finalen rigtig godt ud, og formåede at køre op og tage 3. pladsen. Desværre kom danskeren ind i en dårlig stime og farten var der ikke til mere end 7. pladsen.
Daniel Lundgaard afsluttede den første afdeling af EM af på bedste manerer. Danskeren sluttede prefinalen 23. pladsen, men i finalen fik han simpelthen en fantom start, der sikrede danskeren en placering midt i feltet. Herefter formåede han at holde farten og koncentrationen i en sådan grad at han endte med at køre sig 11 placeringer op, og ende finalen på en flot 12. plads. Kevin Rossel havde en rigtig øv-weekend. Forza Racing-køreren der ellers har været blandt toppen først på sæsonen, så aldrig ud til at få rigtig god fart i sin Tony Kart. I prefinalen blev han 30’er, hvilket selvfølgelig er et rigtig svært udgangspunkt for en EM-finale. Alligevel formåede Rossel at køre en rigtig flot finale, hvor han virkelig fik det bedste ud af tingene og sluttede på en 17. plads, dvs. et avancement på godt 13 placeringer. Det er netop Kevin som vi kender ham, han giver aldrig op og får det bedste ud af tingene. Jeg er sikker på at teamet og Kevin kommer stærkt igen i Zuera, hvor det gælder den anden afdeling af EM. Nicolai Kjærgaard kæmpede virkelig mod sine uheld. I prefinalen udgik danskeren, og skulle starte 31 i finalen, hvor han desværre også udgik. Rigtig ærgerligt afslutning for Kjærgaard, der ellers tidligere har vist at han sagtens kan køre med om placeringerne i feltet, når heldet spiller hans vej. Kristian Thorsen, nåede uheldigvis ikke med videre til finalerne.

Samlet set er det altså Callum Ilott der er i front af EM-stillingen, efter en meget tæt og spændende finale. Top 3 ser således ud:

1. Callum Ilott

2. Niko Kari

3. Lando Norris (hurtigste tid, 47.718)

Alle resultater for KF kan findes på CIKFIA’s hjemmeside, her.

Callum Ilott suveræn hurtig, foto: KSP/Kartcom.com

KF Junior – 34 finalepladser, 2 danskere

Der blev også gået til stålet i juniorklassen KFJ. Her var det Devlin Defrancesco der var weekendens store overraskelse. Amerikaneren kører for Morsicani Racing, og formåede at vinde prefinalen foran Ulysse De Pauw og Enaam Ahmed. De to danskere Casper Røes & Christian Lundgaard hang flot på, og leverede en 19. og 20. plads. Desværre viste netop disse to placeringer at være nogle helt vildt dårlige startplaceringer til finalen. Begge danskere ryger nemlig i noget tumult i starten, og det ender med at vi har begge danskere helt nede og holde stille i første sving. Herfra kommer Christian Lundgaard desværre aldrig igang igen, og må udgår herfra. Casper Røes formåede at komme hurtigt videre. Samlet set kørte han en 20. plads hjem, hvor han samtidig kørte fine tider der matchede 8. – 9. pladsen i feltet.

I starten af KFJ-finalen ryger Devlin Defrancesco fra pole, af banen. Han ryger et stykke ned i feltet, og Enaam Ahmed får et suveræn start. Ahmed kommer i front, og her blev han altså til målflaget blev givet. Perfekt kørsel af briten fra Ricky Flynn Motorsport. Defrancesco kom dog  stærkt igen, og kørte nogle uhyggelige tider – som afslutningsvist sikrede ham en flot podieplads, nemlig 3. pladsen, lige bag Logan Sargeant der også kørte en flot finale og kom ind som 2’er.