Nicklas Nielsen i kamp om titlen

Nicklas Nielsen sikrede sig en masse gode point til VM-stillingen, da han ved første afdeling af VM på PFI sluttede på en andenplads bag Verstappen.

Den første VM afdeling forløb ganske fint for de 5 deltagende danskere. Specielt godt gik det selvfølgelig for Nicklas Nielsen, der sikrede sig top-point med andenpladsen i finalen. Spændingen intensiveres derfor når anden og sidste afdeling skal stå d. 24. November i Bahrain.

Danskeren selv betegner weekenden i England som intet mindre end “fantastisk”, og med god grund. I fredagens kvalifikation blev det til en tredjehurtigste tid. De efterfølgende tre heats vandt han, og i det ene heat sluttede han som to’er efter Max Verstappen. Allerede her var det tydeligt at den unge hollænder Verstappen var hurtig denne weekend. I semifinalen vandt Nicklas Nielsen fuldstændig suverænt med over et sekund ned til toeren.
“Jeg vidste allerede fra starten af, at finalen ville blive hård og tæt. Max (Verstappen red.) havde vist sig at være hurtig hele weekenden, men jeg måtte gøre mit bedste.”
En hård finale var i vente, og her gik tingene også fint, men desværre fik Max Verstappen lov at få et hul ned til feltet, og var derefter umulig at fange. En andenplads kørte den dygtige dansker hjem i sin første VM-finale i år, hvilket endnu engang beviser kvaliteten af hans kørsel.

“Jeg er rigtig fint tilfreds med at starte VM ud med en andenplads. Mesterskabet er slet ikke slut endnu, meget kan stadig nå at ske, det ved jeg om nogen. Jeg har et team bag mig som arbejder hårdt for mig, og jeg er så dybt taknemlig for det professionelle og fantastiske arbejde de gør for mig,” fortæller en glad Nicklas Nielsen efter løbet på PF International.

Kun 5 point skiller Max Verstappen og Nicklas Nielsen fra første- og andenpladsen i VM-stillingen på nuværende tidspunkt. Den anden afdeling, og dermed afgørelsen af verdensmesterskabet i KF sker d. 24. November i Bahrain.

Max Verstappen (th) tidligere på sæsonen.

Overordnet set var det faktisk et rigtig fint VM, hvor det bl.a. var godt at se Kevin Rossel være tilbage hvor han bør være. Rossel er så tidligere nævnt skiftet tilbage til Tony Kart-chassis hos Ward Racing, hvor han kører ONE Engines. En kombination der tydeligvis passede danskeren suverænt. Det blev til nogle rigtig flotte placeringer i heatsene, og i semifinalen fik han kørt en 8. plads hjem. Andreas S. Hansen var en af frontrunnerne. Han befandt sig konstant i toppen af det hårde felt, og finalen blev også afsluttet med en meget flot 6. plads. Ydermere sluttede Magnus Ruud Kjær af på en 17. plads.
Den ellers hurtige Christian Sørensen havde dog en første afdeling af VM der mere eller mindre var til glemmebogen.

Se alle resultaterne her.

Scroll til toppen