Nervepirrende afslutning i DM og DSK for Cadett Junior

Sæsonen for Dansk Super Kart og DM blev i weekenden afsluttet på den jyske hede i Grindsted. Her var der rekordstor deltagelse med godt 105 kørere i de forskellige klasser. Spændingen varede til allersidste finale, og det blev tæt!

På fotoet ses Mads E. Hansen i front af lørdagens finale. Foto: Janni Storm

Cadett Junior var meget tæt lige indtil det allersidste. 23 kørere deltog i de sidste to afdelinger i Grindsted, mens der i alt har været 30 kørere i årets mesterskab.

Christian Lundgaard var specielt om søndagen i Grindsted fuldstændig suveræn, hvilket også sikrede ham mesterskabet i Dansk Super Kart. Frederik Vesti, som er en af de andre populære frontrunnere kunne løbe med DASU mesterskabet, mens det tidligere på sæsonen var Noah Watt der vandt Junior Cuppen. Dette giver et meget godt overordnet billede af de tre mest dominerende kørere i 2013, som dermed har taget hver sit mesterskab.

I lørdagens tidtagning var Christian Lundgaard hurtigst foran Lucas Sommerlund og Asbjørn Rasmussen. Dagens første heat vandt Mads E. Hansen foran Frederik Vesti og Cato Poulsen. Det andet heat vandt Asbjørn Rasmussen foran Frederik Vesti der scorede sig endnu en andeplads foran Mads E. Hansen der blev treer. Finalen var virkelig spændende og tæt, men Mads E. Hansen så virkelig ud til at have styr på tingene og kørte en meget selvsikker og flot finalesejr hjem. Faktisk hans tredje finalesejr i træk! På andenpladsen kom den hurtige Frederik Vesti og på tredjepladsen Mads Damlund der scorede sin første pokal i Super Kart-regi.

Søndagens hurtigste kører var endnu engang Christian Lundgaard der var polesitter foran Cato Poulsen og Frederik Vesti. Sommerlund formåede endnu engang at holde sig blandt de hurtigste med sin fjerdehurtigste tid. Første heat vandt Lundgaard foran Mads E. Hansen og Vesti. Lundgaard tog også dagens anden heatsejr foran Vesti og Lasse Karlshøj på tredjepladsen. I søndagens helt store finale skulle der køres om sæsonens sidste, men også vigtigste point! Gårsdagens vinder Mads E. Hansen var desværre en af de uheldige der i starten bliver kørt af banen, og udgår og dermed røg hans chancer for et mesterskab. Til trods for det, blev der kørt en spændende finale hvor det var Frederik Vesti der vandt overlegent. Dette gjorde han foran en suveræn Noah Watt der formåede at køre sig fra 6. pladsen og op på andenpladsen. Her viste Watt virkelig sin fighter-ånd og gjorde et rigtig flot stykke arbejde til trods for en svær weekend. Christian Lundgaard kom ind på tredjepladsen, og dermed sikrede han sig mesterskabet i Dansk Super Kart, mens Vesti sikrede sig DASU mesterskabet.

PodieDSK.JPG
Foto: Top 3 i Dansk Super Kart

Finale lørdag, top 3Finale søndag, top 3
1. Mads E. Hansen
2. Frederik Vesti
3. Mads Damlund
1. Frederik Vesti
2. Noah Watt
3. Christian Lundgaard
Cadett Junior DSK mesterskab, top 3Cadett Junior DASU mesterskab, top 3
1. Christian Lundgaard
2. Noah Watt
3. Mads E. Hansen
1. Frederik Vesti
2. Christian Lundgaard
3. Noah Watt

PodieDASU.jpg
Foto: DASU mesterskabet

Alt i alt må det siges at Cadett Junior klassen har været et af de helt store “hit”. Klassen hersker uden tvivl den “nye generation” i karting, og mange af disse kørere er dem vi vil komme til at følge i fremtiden.

Mesterskabsstillinger kan findes på MyLaps her. Dog bør der endnu tages forbehold da der har været regnefejl i bl.a. Cadett Junior DSK og KZ XL DSK.

De seperate resultater fra tidtagning, kvalifikationheats og finaler kan findes her.

Scroll til toppen