Nicklas Nielsen til tops i Macau

På billedet ses (fra venstre) Matthew Solomon, Nicklas Nielsen og Teruhisa Tanaka. Foto: CIK FIA

Nicklas Nielsen har på mange måder haft en succesfuld sæson i året der er gået. Det er blevet til nogle utrolig flotte resultater i hans KF3 sæson i samarbejde med Tony Kart Junior Teamet og ONE Engines. I weekenden gjaldte det så årets sidste karting race i Macau, og her blev Nicklas Nielsens bedrifter endnu engang understreget, og han kan nu kalde sig Asia Pacific Champion.

Allerede i fredagens træning satte han konkurrenterne i perspektiv og var hurtigst. I den kommende tidtagning, som blev kørt om lørdagen satte danskeren andenhurtigst tid med kun 0,06 sekund op til Matthew Solomon som var hurtigst, men det forspring havde Solomon kun ganske kort. Den hurtige tony kart kører formåede nemlig at vinde alle tre indledende heats og med tilhørende hurtigste tid i alle heat. Han fik dog en tidsstraf i det sidste heat på ti sekunder, men dette satte ham altså kun ned på syvende pladsen med heatets hurtigste tid.

grid_622x243.jpg
På billedet ses en tændt Nicklas Nielsen på Gridden med Yuta Shirashi bag sig. Foto: CIK FIA

I pre-finalen skulle Nicklas altså starte fra 2. startposition, men efter kun en omgang kommer han i klemme og må altså udgå med en defekt på karten. Dette gjorde også udsigterne til finalen en smule hårdere, idet han skulle starte fra sidste pladsen. Heldigvis for Nicklas sker der sammenstød i starten og allerede efter én omgang er danskeren indenfor top 10.

Der kørtes 25 omgange i finalen, men allerede efter kun fire omgange ligger danskeren altså suverænt i front og tager sejren med hele 4 sekunder ned til toeren Matthew Solomon. Nicklas Nielsen satte også finalens hurtigste omgangstid.

– En fantastisk oplevelse at slutte sæsonen med at vinde Asia Pacific Championship så langt hjemmefra i dejlige omgivelser og sol på himlen hver dag, fortæller Nicklas Nielsen glædeligt efter sejren.

Alle resultater kan ses her.

Scroll til toppen