Nicklas Nielsen vandt 1. afd. af EM

Nicklas Nielsen og Christian Sørensen kørte guld og sølv hjem til Danmark i den første afdeling af KF Europamesterskabet i Alcaniz.

Det blev til guld og sølv til de do danske drenge Nicklas Nielsen og Christian Sørensen. Hele weekenden har de to danskere været deres konkurrenter fuldstændige overlegne. Selvom det et øjeblik kunne se farligt ud med en sindssyg hurtig Max Verstappen, så lykkedes det altså at køre to suveræne topplaceringer hjem til årets første afdeling af EM i Alcaniz.

Den bedste kartingkører der i øjeblikket eksisterer i Europa er dansker, og han hedder Nicklas Nielsen. Dette beviste han selv, da han kørte en fuldstændig fejlfri finale i Alcaniz. Danskeren tog føringen foran Christian Sørensen og sammen holdte de altså de sultne konkurrenter bag sig. Guldet til den første afdeling af EM er en kulmination på en vellykket sæson for Nielsen der virkelig har fightet for det her. Senest vandt han WSK Euroseries i Genk. Europamesterskabet er nu halvvejs i hus, men der er stadig en afdeling der resterer. Den næste afdeling køres på Ortona, men dette bør ikke skræmme Nielsen meget, han vandt nemlig WSK Final Cup på netop denne bane i 2011 da han kørte KF3. Se video her.

Christian Sørensen var ikke til at skyde igennem hverken i tidtagningen eller under løbene. Fredag satte han pole position (58.549) foran sidste års Europamester Ben Barnicoat (58.569) mens Nicklas Nielsen var 3’er på tiden (58.676).  I 2013 sæsonen har Christian “kun” kørt Winter Cup og godt tre afdelinger af WSK Euroseries, så det er altså sindssyg flot at køre så overlegne resultater hjem til et EM mod de helt store drenge, der har kørt med i alle serier i år. Bl.a. Max Verstappen der for et par uger siden kørte første afdeling af EM i KZ1 i Wackersdorf. Her vandt han alt hvad der var at vinde, men sådan blev det altså ikke i KF klassen hvor de to danske drenge fik sat hollænderen godt og grundigt på plads.

Samlet set var det altså en meget spændende finale. Nicklas Nielsen og Christian Sørensen fik et lille hul, men Max Verstappen hentede godt ind på dem og kørte nogle uhyggelig hurtige tider til sidst. Karol Basz prøvede også at blande sig sammen med Felice Tiene men det lykkedes dem aldrig rigtig at få lukket hullet.

Finale KF:
1. Nicklas Nielsen
2. Christian Sørensen
3. Max Verstappen
4. Karol Basz
5. Felice Tiene

Prefinale KF:
1. Christian Sørensen
2. Max Verstappen
3. Nicklas Nielsen
4. Dorian Boccolacci
5. Karol Basz

Feltet i årets KF klasse er nok et af de hårdeste vi længe har set. Feltet er præget af mange utrolig hurtige dygtige kørere der stort set har kørt med i alle 2013 sæsonens serier. Mange af dem laver ikke andet end at køre race, og når de ikke kører race så træner og tester de med fabriksteamsene. Derfor er det også en enorm præstation i sig selv at Nicklas Nielsen og Christian Sørensen ender ud med at være de to bedste.

Hvis man ser tilbage, så havde vi i 2010 Nicolaj Møller Madsen der vandt EM, og senere scorede bronze til VM samme år. Yderligere har Danmark ikke misset ét eneste VM/EM podie siden 2010. I 2011 var det Christian Sørensen der blev 2’er til World Cup i Sarno, Andreas S. Hansen blev 3’er til EM i Zuera. Året efter i 2012 var det Slavko der blev 3’er til World Cuppen, og i år starter Danmark ud med at have to danskere på podiet til EM.

Stort tillykke med de fantastiske placeringer skal der lyde fra Gokartweb.dk.

Alle resultater kan findes her.

Næste & sidste afdeling køres som sagt d. 21. Juli på Ortona i Italien. Her vil Europamestrene i KF og KF Junior blive kåret.

Scroll til toppen