Nicolaj Møller Madsen havde fart til EM sejr

7 Danskere havde kvalificeret sig til EM finalen i KF2, som blev kørt i franske Essay den 31. juli – 2. august. Nicolaj Møller Madsen startede tidtagningen med en 3. plads og havde fart til en sejr i finalen, men måtte desværre nøjes med en 17. plads.

EM for KF2 blev en stor triumf for Tony Kart, der stod bag alle de 5 forreste. Her er det Jordan Chamberlain, Matteo Beretta og Jorge Pescador på de tre podiepladser. Foto: cikfia.com

Banen i Essay er en teknisk krævende bane, der ligger i kuperet terræn med flere oplagte sving, og en del sving der kan køres på mange forskellige måder.

Nicolaj Møller Madsen og Maiken Rasmussen deltog begge i en afdeling af det franske mesterskab, der blev kørt på samme bane i starten af juni, mens de andre danske deltagere var til Dansk Super Kart i Grindsted. Her lå Nicolaj iøvrigt til at vinde løbet indtil hans motor gik i stykker.

Det var da også Nicolaj og Maiken, der generelt havde mest fart på af danskerne til EM finalen. De startede med at blive nr. 3 og 12 i tidtagningen, hvor de andre 5 danskere lå meget langt nede i rækkerne:

Danskernes tidtagning
3 Nikolaj Møller Madsen
12 Maiken Rasmussen
39 Kevin Munkholm
41 Bo Sørensen
50 Michelle Gatting
67 Dear Schilling
72 Jacob Nørtoft

Nicolaj og Maiken var de eneste danskere, der kom videre til finalerne
I kvalifikationsheatene var Nicolaj og Maiken de eneste danskere, der kvalificerede sig til finalerne. Nicolaj havde farten til at være med helt fremme, og han vandt da også et af sine heats, mens han blev nr. 3 og 5 i to andre. I sidste kval. heat fik Nicolaj desværre et skub i starten, og røg meget langt tilbage i feltet. Han fik kørt sig op til en 18. plads, og havde dermed kvalificeret sig til en startplacering som nr. 7 i prefinalen.

Maiken blev 10, 9, 8 og 6 i sine kvalifikationsheats, og det rakte til en startplacering som nr. 13 i prefinalen.

Bo Sørensen manglede 1 point for at komme til finalerne
Bo Sørensen fik i løbet af weekenden kørt sig bedre og bedre ind på banen, og blev 15 og 10 i de første kval. heat. I tredje kval. heat blev han desværre også offer for tumult, måtte se hele feltet passere, inden han kunne begynde at arbejde sig frem igen. Han nåede op på en 20. plads, og da han fik en 12. plads i sidste kval. heat, endte han med at mangle 1 point for at kvalificere sig til finalerne – rigtig rigtig surt!

De andre danskere fik også kørt sig bedre ind på banen, men det er meget sværre odds når alle kval. heats startes langt tilbage i feltet. Her er de danske resultater efter kval. heatene:

Danskernes kvalifikationsresultater
7 Nicolaj Møller Madsen
13 Maiken Rasmussen
35 Bo Sørensen
41 Jacob Nørtoft
42 Kevin Munkholm
45 Michelle Gatting
61 Dear Schilling

Både Nicolaj og Maiken udgik af prefinalen
Der var blevet kørt meget hårdt under hele løbet, og prefinalen var ingen undtagelse. Den hårde kørsel gik ud over både Nicolaj og Maiken, der begge udgik af prefinalen, og derfor måtte starte finalen som nr. 29 og 32.

Maiken kørt over i finalen
I finalen gik det endnu hårdere ud over Maiken, der blev kørt hen over af en konkurrent, og slog sin skulder. Der var tvivl om, hvorvidt hun var kommet alvorligt til skade – det var hun heldigvis ikke – men uheldet betød, at blev derfor dømt ‘SLOW’, som varede 6 omgange, og derfor også gjorde det ekstra svært for Nicolaj Møller Madsen at komme frem i feltet.

Nicolaj kørte sig frem til en 17. plads med finalens næsthurtigste tid – 3/10 hurtigere end Jordan Chamberlain, der vandt EM i KF2.

En utrolig ærgerlig afslutning på et EM, hvor Nicolaj havde haft fart til en podieplads fra start til slut – og for Maiken, der absolut også kunne være med i den sjove ende.

Nicolaj er nu på vej til Spanien, sammen med Bo Sørensen og Kevin Munkholm, der alle skal deltage i Formel BMW licenskursus.

EM for KF2 blev en kæmpe succes for Tony Kart, der lagde chassis til alle kørerne i top 5

1. Jordan Chamberlain, GB, Tony Kart / TM
2. Matteo Beretta, I, Tony Kart / Vortex
3. Jorge Pescador, E, Tony Kart / Vortex
4. Ben Cooper, GB, Tony Kart / Vortex
5. Sebastién Bailly, B, Tony Kart / Vortex – teamkammerat med Maiken i Daems Racing

Du kan se alle resultater på cikfia.com
– her finder du også resultaterne fra Super KF og KF1, som blev kørt samtidig med EM for KF2.

Scroll til toppen