Kevin Munkholm bedste dansker til WSK

5. afdeling af den internationale løbsserie WSK blev kørt i Salbris, Frankrig den 24-26. juli. Kevin Munkholm startede med en 12. plads i tidtagningen og sluttede med en 11. plads i finalen – og var dermed bedst blandt de 8 danske deltagere.

Her er Kevin Munkholm foran Nicolaj Møller Madsen til Viking Trophy i Thy. Kevin var også forrest af de to til WSK løbet i Salbris.

Kevin Munkholm var inviteret på gæstevisit til Europas hårdeste løbsserie af Birel Motorsport, og skulle blandt andet være med til at teste nye rammer for fabrikken forud for EM. I KF2 tidtagningen var Kevin ca. 2/10 sek. efter svenske Joel Johansson, der satte tiden.

Lidt overraskende var Christina Nielsen næstbedste dansker i tidtagningen. Hun var 3/10 sek. efter Kevin, og det rakte til en placering som samlet nr. 29 i tidtagningen. Nicolaj Møller Madsen, Jonas Hansen, Jacob Nørtoft og Michelle Gatting fik en skuffende tidtagning med placeringer som nr. 32, 34, 35 og 37. 

Kevin kom også bedst igennem de 4 kvalifikationsheat
Her blev han blev nr. 4, 7 og 6 i de første 3. Desværre fik han en punktering i 4. kval. heat, og måtte derfor nøjes med en 17. plads, hvilket gav ham en startplacering som nr. 13 til prefinalen.

Jonas Hansen og Jacob Nørtoft fik kørt sig fint op i kvalifikationsheatene, men havde desværre begge et dårligt heat, som gør at de måtte starte prefinalen som nr. 19 og 20. Nicolaj Møller Madsen kom skidt igennem kval. heatene og blev sidste mand direkte i finalen – som nr. 28.

Michelle Gatting og Christina Nielsen må begge en tur i opsamlingsheat efter kval. heatene. Her bliver Michelle nr. 2 – og kan derfor starte prefinalen som nr. 30, mens Christina bliver nr. 14, og desværre ikke kommer med videre.

Forrygende prefinale af Michelle Gatting
I prefinalen smider Michelle trumf på, og kører sig fra nr. 30 til nr. 10 – utrolig flot i et felt, hvor der er meget få tiendedele mellem den forreste og den bageste i feltet.

Kevin Munkholm holder sin 13. plads. Nicolaj Møller Madsen og Jonas Hansen bliver 19 og 20, mens Jacob Nørtoft udgår, og må starte finalen fra nr. 33.

Kevin havde farten i finalen, men sluttede nr. 11
Når man kigger på de hurtigste omgangstider, er det tydeligt at se, hvor tæt race der er til WSK i KF2 – helt ned til 20. pladsen er der kørere, der har en hurtigste omgang, der er bedre end svenske Joel Johansson, der vandt både tidtagning, prefinale og finale. Hurtigste tid i finalen blev kørt af Antonio Giovinazzi, der sluttede som nr. 10 – lige foran Kevin, som kørte 3. hurtigste tid blandt de forreste 11 kørere.

Kevin kom lidt dårligt igennem de første omgange, og måtte derfor bruge kræfter på at kæmpe sig frem i feltet igen – det er der ikke plads til i så tæt et race som WSK, og som det også vil blive til EM.

Flot finale af Jacob Nørtoft
I finalen var det Jacobs tur til at køre sig op – og det gjorde han så, fra nr. 33 til nr. 15, med en hurtigste tid der var 3/100 sek. langsommere end Kevins tid – og altså også hurtigere end vinderen.

Nicolaj Møller Madsen, Jonas Hansen og Michelle Gatting fik aldrig helt så meget fart på i finalen, og sluttede som nr. 19, 27 og 29.

Løbet var uden tvivl rigtig god forberedelse til EM, og viste også at chancen for en god dansk placering til EM absolut er tilstede – hvis danskerne kan få det hele til at fungere, og yder deres bedste.

Jacob Nørtoft stillede iøvrigt op i en FA Kart for Ricky Flynn Motorsport, mens Jonas Hansen havde skiftet Maranelloen ud med en Tony Kart fra Ward Racing.

Top 5 i KF2 finalen blev

1. Joel Johansson, S, Energy / TM
2. Ben Cooper, GB, Tony Kart / Vortex
3. Matteo Baretto, I, Tony Kart / Vortex
4. Chris Lock, GB, Tony Kart / Vortex
5. Andre Hauke, N, Birel / Parilla

Kean Kristensen sluttede som nr. 18 i KF3
Kean, der til løbet også var skiftet til FA Kart og Ricky Flynn Motorsport, startede løbet med en 17. plads i tidtagningen, hvor Kevin Rossel blev nr. 27.

Kean kom også bedst gennem kval. heatene, og gik direkte til finalerne som nr. 16. Kevin Rossel kom desværre ikke videre til finalerne. 

Kean sluttede prefinalen som nr. 25, og fik sig kørt frem til en 18. plads i finalen.

Top 5 i KF3 blev

1. Nyck De Vries, NL, Zanardi / Parilla
2. Carlos Sainz, E, Tony Kart / Vortex
3. Peter Hoevenaars, NL, Zanardi / Maxter
4. Raffael Marciello, I, Intrepid / TM
5. Jake Dennis, GB, Top Kart / Parilla

Du kan se alle resultater på wskarting.com

Scroll til toppen