Rotax Max Challenge på Als

2009 NGK Cup på Als Racing Center, som blev kørt den 23-24. maj, var vanen tro også en afdeling af Rotax klassernes 2009 Challenge og DM afdelinger.

Her går starten til et Rotax Senior heat med Mike Hansen (18), Mikkel Mansa (14) og Andreas H. Jensen (9) i front. Referat af Rotax Danmark – swiss.dk – Fotos af Christian Dons.

Lørdagens Junior afdeling var samtidig en afdeling af pigernes – Ladies Cup 2009. Challenge og DM afdelinger kunne blive afgørende for flere af mesterskaberne. Hvis top pointscorerne fra de foregående afdelinger fik lov at løbe med mange af pointene igen, ville mesterskaberne for nogen af kørerne næsten være i hus.

Als Go Kart klub var vært for denne afdeling og gjorde som vanligt et godt stykke arbejde – et lille minus var der dog – pladsmangel. For mange inviterede klasser sammen med den stejle bakke, gør at de der ankommer sidst til banen får en weekend, hvor bentøjet bliver testet til det yderste. Et af plussiderne var den tidlige præmieoverrækkelse om søndagen – alle kunne være hjemme i god tid, før mandagens arbejde eller skolepligter. Peter Thornemann var løbsleder og DASU dommer var Jørn Germansen.

Rotax DM – Senior
Denne DM afdeling stod der Andreas H. Jensen og Mike Hansen på. Andreas Nappede tidtagningen og første heat, for herefter at overlade førstepladsen til teamkammeraten Mike Hansen i de to næste heat. Hermed var Mike Hansen også dagens vinder og fik dermed fortjent en masse gode points på kontoen.

Andreas beholdt samlet andenpladsen og idet Morten Dons havde to dårlige heats fik Mike og Andreas indhentet lidt af Mortens pointforspring. Morten Dons startede ellers meget godt med plads tre i tidtagning og første heat. Herefter overlod han kampen om treidepladsen til Mads R. Thomsen, Mikkel Mansa og Kasper H. Jensen. Mikkel trak det længste stå og blev samler nr. 3.

Rotax DM Senior – top 5

1. Mike Hansen, First Kart
2. Andreas H. Jensen, Jasmin
3. Mikkel Mansa, Mach1
4. Mads R. Thomsen, Swiss Hutless
5. Kasper H. Jensen, Swiss Hutless

Rotax Challenge – Junior
30 Rotax Junior kørere ville køre om point til Rotax Junior DM 2009. Her var der fire kørere der løb med alle pointene.

Resultatet af tidtagning og alle tre heat var lidt ensformigt, idet de fire bedstplacerede i alle tilfældene var de samme: Nicki E. Kristensen, Alexander Weiss, Christian Rahbek og Niklas D. Knudsen var de fire kørere ingen andre kunne nå. Efter disse fire var det op til Kasper Kongshøj, Bjørn Danielsen, Emil Andersen og Martin Andersen at afgøre de følgende placeringer.

Juniorklassen var også en afdeling af – Ladies Cup 2009, og her blev vinderen Sofie K. Møller foran Celine Friis Arp, Chris E. Thorsen, Line B. Petersen og Kia Kjærsgaard.

Rotax Challenge Junior – top 5

1. Nicki E. Kristensen, Birel
2. Alexander Weiss, Intrepid
3. Christian Rahbek, Intrepid
4. Niklas D. Knudsen, Mach1


Her er Celine Friis Arp, der blev nr. 2 i Ladies Cup.

Rotax DM Mini
Her var det atter engang de to topkørere Mikkel O. Pedersen og Frederik Schandorff der stod som pointsamlere. Nicolaj Nilsen var denne gang den store udfordrer til Mikkel og Frederik. Det beviste han ved at blive nr. 2 i heat tre.

Efter disse tre var det Harald Lükow, Lucas Panduro, Niklas Voetmann, Frederik Lynge og Rasmus Simonsen, der måtte slås om de næste pladser. Lucas Panduro var bedst og kørte sig til en flot samlet fjerdeplads.

Rotax DM Mini – top 5

1. Frederik Schandorff, Intrepid
2. Mikkel O. Pedersen, Swiss Hutless
3. Nicolaj Nielsen, Mach1
4. Lucas Panduro, Spirit
5. Frederik D. Lynge, Swiss Hutless


Her er Lucas Panduro foran Mathias Wallenius.

Søndagen havde også Rotax DD2 på programmet
– så nu var alle fire Rotax klasser repræsenteret. Mini og Junior skulle kæmpe om DM point og Senior og DD2 om point til Dansk Rotax Max Challenge.

Rotax Challenge – Senior
25 Senior kører var mødt til start og det så ud til at Mike Hansen og Andreas H. Jensen ville forsætte deres fine kørsel fra om lørdagen. De havde blot glemt at tage højde for Kasper H. Jensen. Kasper var “kun” nr. 4 ved tidtagningen og nr. 5 i første heat. Derefter vandt han sikkert heat to og tre og var dermed samlet flot og fortjent vinder af dages Senior race.

Andreas H. Jensen satte sig på tidtagning og første heat – akkurat som ved lørdagens race. Derefter blev det til en treer og en toer og dermed samlet nr. 2 og vigtige point til det samlede mesterskab. Mike Hansen var ” næsten lige så godt med som om lørdagen. Tidtagningen var lidt dårlig, men derefter gik det kun fremad for at slutte på en samlet flot og fortjent treideplads. Jannie Johansen var på gæstevisit og var flot nr. 2 ved tidtagningen for derefter at løbe ind i mange problemer, der resulterede i ikke så gode heatplaceringer. Morten Dons var nr. 3 på tidtagningen og nr. 4 i første heat. Herefter forsvandt han også fra førergruppen og sluttede som samlet nr. 9.

De kørere, der måtte slås om de efterfølgende pladser var Mikkel Mansa, Rasmus Wendelboe, Julian Mengers, Mads R. Thomsen og Niklas V. Olsen. Af disse kørere var det Rasmus der fortjent løb med fjerdepladsen.

Rotax Challenge Senior – top 5

1. Kasper H. Jensen, Swiss Hutless
2. Andreas H. Jensen, Jasmin
3. Mike Hansen, First Kart
4. Rasmus Wendelboe, Spirit
5. Mikkel Mansa, Mach1


Her er Kasper H. Jensen (2) foran Andreas H. Jensen (9) og Mike Hansen (18).

Rotax DM – Junior
26 kører var til start. Tidtagning og heat kom til at ligne lørdagens resultater. Nickie E. Kristensen var enerådig på alt. Christian Rahbek var den der var tættest på – toer hele vejen igennem, undtagen i første heat, hvor han måtte overgive andenpladsen til Niklas D. Knudsen.

Niklas var med fremme hele tiden, undtagen i heat to, hvor det blev til en 13. plads. Dette resulterede i en samlet femteplads.

Morten Mathiesen var godt kørende og det blev til en flot samlet tredjeplads foran Martin Høgh. Martin Andersen og Mikkel B. Kroun var også med til at præge heatene og det blev til henholdsvis 7. og 6. plads.

Rotax DM Junior – top 5

1. Nicki E. Christensen, Birel
2. Christian Rahbek, Intrepid
3. Morten Mathiesen, Mach1
4. Martin Høgh, EKS
5. Niklas D. Knudsen, Mach1

Rotax DM – Mini
Kampen mellem Mikkel og Frederik – ville den forsætte om søndagen – nej, Mikkel ville det anderledes. Vinder af tidtagningen og alle heat – samlet fortjent sejr til Mikkel O. Pedersen.

Lige så sikker på andenpladsen var Frederik Schandorff – toer hele vejen igennem – kun tidtagningen “smuttede”, her var Frederik nr. 4.

Ny mand på tredjepladsen – flot kørt af Nicolaj Kandborg. Ellers var det Frederik Lynge, Harald Lükow, Nicolaj Nielsen og Matias Wallenius, der måtte slås om placeringerne. Flot fjerde- og femteplads til Harald Lükow og Frederik Lynge.

Rotax DM Mini – top 5

1. Mikkel O. Pedersen, Swiss Hutless
2. Frederik Schandorff, Intrepid
3. Nicolaj Kandborg, MS Kart
4. Harald Lückow, Wild Kart
5. Frederik Lynge, Swiss Hutless


Her er Niklas Voetmann på vej til en samlet 9. plads.

Rotax Challenge – DD2
Hele 27 kører stillede til start til denne Challenge afdeling. Jan Andreasen vandt tidtagningen for herefter at overgive resten af førstepladserne til Dennis Ladefoged. Jan Andresen var toer i alle heatene og dermed  nr. 2 i det samlede resultat.

Marc Lykke var nr. 3 på tidtagningen for herefter at forsvinde med motorproblemer. Det samme skete for Peter Dyhr, der var flot nr.4 på tidtagningen. Herefter var det frit frem for Jens Dahl, Jan Faurschou, Peter Lundstrøm, Brian Steen og Jesper V. Christensen.

Rotax DD2 Master klassen blev vundet af Jan Faurschou foran Brian Steen, Jesper V. Christensen, Torben Hansen og Ejnar Christensen. Thomas Nymark tog sig af Heavy klassen foran Åge Jensen.

Rotax Challenge DD2 – top 5

1. Dennis Ladefoged, Swiss Hutless
2. Jan Andreasen, Tony Kart
3. Peter Lundstrøm, Tony Kart
4. Jens Dahl, Tony Kart
5. Jan Faurschou, Tony Kart


Her er Jesper V. Christensen (9) og Torben Hansen (104), som blev nr. 3 og 4 i DD2 Master.

Scroll til toppen