Nielsen på podiet til Winter Cup

På billedet er vinderne af OK klassen: I forgrunden Nicklas Nielsen (nr. 2), i midten Hannes Janker (1) og længst væk Pedro Hiltbrand

OKJ – 86 deltagere

OKJ var et stort felt, med hele 86 deltagere, heriblandt danskerne Sebastian Gravlund, Sebastian Øgaard og Conrad Laursen.

Efter de kvalificerende heats, var det Sebastian Øgaard, der havde klaret sig bedst blandt danskerne med en samlet 17. plads. Conrad placerede sig som nr. 35 og  Sebastian Gravlund som nr. 54.

Deltagerne blev efter de kvalificerende heats inddelt i to grupper, som hver i sær skulle køre et “super heat”.

Conrad Laursen udgår på første omgang i super heat 1

Conrad og Sebastian Øgaard kørte med i Super heat 1. Sebastian startede en 9. plads, men mistede seks placeringer igennem heatet og endte dermed på 15. pladsen. Det gik heller ikke godt for Conrad, som måtte udgå allerede i starten af heatet. Conrad mistede 14 placeringer og endte derfor på en 32. plads.

Sebastian Gravlund kørte med i super heat 2. Her startede han som nr. 27 og den placering holdt han hele heatet igennem.

34 ud af de 86 deltagere var videre til finalen. Det betød at det kun var Sebastian Øgaard, som var videre til finalen blandt danskerne.

Paul tog sejren tilbage på sidste omgang

Sebastian startede fra en 17. plads og kørte sig derfra en enkelt placering frem i feltet og sluttede dermed på 18. pladsen.

Det var en spændende finale: Letlænderen, Aron Paul havde ført stort set hele heatet, men på 17. omgang overtog Italienske Luca Griggs for en kort stund førstepladsen. Det lykkedes dog Paul at tage pladsen tilbage på sidste omgang og han kunne dermed kalde sig vinderen af Winter Cup 2018 i OK Junior klassen. Luca endte på 3. pladsen, mens franske Sami Meguetounif tog 2. pladsen.

OKJ top-5

1. Aron Paul

2. Sami Meguetounif

3. Luca Griggs

4. Georgi Dimitrov

5. Francesco Pizzi

OK – 75 deltagere

Nicklas Nielsen, Kevin Rossel, Carl-Anton Gerner og Frederik Kikkenborg.

Nicklas satte tidtagningens anden hurtigste tid, kun overgået af italienske Lorenzo Travisanutto.

Efter tidtagningen blev deltagerne inddelt i fire grupper.

Nicklas i top-3 efter de indledende heat

Nicklas klarede sig med en 3. plads efter de indledende heats bedst blandt de danske kørere. Kevin Rossel placerede sig på en 15. plads, Carl-Anton på en 47. plads og Frederik Kikkenborg på en 48 plads.

Nicklas kørte først over stregen i super heat 1, men mistede placeringen til David Vidales efter at være blevet tildelt en 10-sekunders tidsstraf. Han måtte derfor nøjes med en 3. plads. Carl-Anton Gerner kørte sig hele 9 placeringer frem og endte dermed på 15. plads. Kevin Rossel sluttede super heatet på 11. pladsen.

Frederik Kikkenborg endte på 22. pladsen i super heat 2.

Nicklas og Kevin var blandt de 34 kørere, som var videre til finalen. Carl-Anton og Frederik sluttede altså weekenden efter super heatene.

Nielsen på podiet i OK

Det blev til endnu en nervepirrende finale da starten gik i OK klassen: Nicklas indtog pole position da starten gik og førte i over halvdelen af finalen. På 14. omgang måtte Nicklas desværre overgive sin pole position til tyske Hannes Janker, som holdt placeringen heatet ud. Nicklas endte altså finalen på 2. pladsen og kunne dermed tage endnu en pokal med hjem til samlingen.

Kevin mistede desværre hele 14 placeringer og måtte derfor afslutte finalen på en 28. plads.

OK top-5

1. Hannes Janker

2. Nicklas Nielsen

3. Pedro Hiltbrand

4. Oliver Hodgson

5. Marius Zug

KZ2 – 94 deltagere

KZ2 var weekendens største klasse med hele 94 deltagere. På trods af de mange deltagere var der kun en enkelt dansker i klassen: Oliver Rasmussen.

I tidtagningen placerede Oliver sig som nr. 43. Det var italienske Leonardo Lorandi, der satte den hurtigste tid.

Efter tidtagningen blev kørerne inddelt i seks grupper: Oliver blev placeret i gruppe A

Oliver udgik desværre i starten af sit første heat. Han kom ikke tilbage igen efter sit første heat og endte derfor weekenden, som bagerste mand i feltet efter de indledende heats.

Hanley tager sejren i KZ2

Det var Leonardo Lorandi, som havde klaret sig bedst efter de indledende heats og skulle starte fra Pole position i finalen. Det var dog Britiske Ben Hanley, som indtog pole position da starten gik. Hanley holdt placeringen hele heatet, men var under stort pres fra franske Anthony Abasse. Hanley endte dog med at køre først over stregen, kun 0.08 sekund foran Abasse.

Lorandi udgik efter få omgange og endte, som anden sidste mand i feltet.

KZ2 top-5

1. Ben Hanley

2. Anthony Abasse

3. Fabian Federer

4. Francesco Celento

5. Adrien Renaudin

Mini Rok – 72 deltagere

I Mini Rok klassen var der også kun en enkelt dansk deltager: Sebastian Schou.

Sebastian endte som nr. 64 i tidtagningen, og placerede sig som nr. 57 efter de indledende heats.

I super heatet kørte Sebastian sig fire pladser frem i feltet og sluttede som nr. 25. Dette var desværre ikke nok til at kvalificere sig til finalen, da det kun var de 17 forreste i de to super heats, som var videre.

Det var italieneren Andrea Antonelli, der løb med sejren i finalen.

Mini Rok top-5

1. Andrea Antonelli

2. Karol Pasiewicz

3. Cristian Bertuca

4. Davide Marconato

5. Edoardo Trifone

Du kan se alle resultaterne på southgardakarting.it

Scroll til toppen