Ny dansk WSK sejr

Jacob Nørtoft vandt 4. afd. af WSK Euro serien, der blev kørt på årets EM bane, Genk i Belgien. I kval. heatene så det også ud til at Nicolas Beer kunne vinde KF3 – men det lykkedes ikke.

Her er Jacob Nørtoft øverst på podiet efter sin sejr i KF2 finalen. Statistikken taler for sig selv: Ud af sæsonens sidste 16 heats har Jacob Nørtoft vundet de 12, blevet 2’er i tre og kørt af banen i ét. Det er ind til videre en drømme-sæson for den unge, danske racerkører.

KF2 – 68 deltagere

Ligesom flere af årets tidligere løb, var der skiftende vejr i Belgien. Det betød meget forskellige tider i tidtagningen. Max Klinkby-silver startede weekenden bedst i KF2, hvor han kørte sig ind som nr. 3 i tidtagningen. Michelle Gatting kom ind som nr. 13, mens Nicolaj Møller Madsen og Jacob Nørtoft blev nr. 16 og 17. Lars Sørensen fik slet ikke nogen tid.

Alle 5 danskere kvalificerede sig til finalerne. Jacob på fornemmeste vis med pole position efter 3 sejre og en 2. plads.

Michelle Gatting var næste dansker på en 8. plads. Max Klinkby-Silver havde god fart, og kørte ind som nr. 2, 3 og 6 i tre af kval. heatene, men han havde desværre også en 25. plads, og måtte derfor starte prefinalen som nr. 14.

Lars Sørensen kørte sig flot op fra den allerbageste del af feltet til to 7. pladser, men måtte også indkassere to  placeringer som hhv. nr. 16 og 22, hvorfor han sluttede kval. heatene som nr. 31.

Nicolaj Møller Madsen viste god fart med en 3. og en 4. plads, men to placeringer som hhv. nr. 24 og 26 betød at han lige nøjagtig blev den sidste af de 34, der kvalificerede sig til finalerne.

Prefinalen gik rigtig godt for danskerne. Jacob Nørtoft vandt foran Michelle Gatting. Max Klinkby-Silver kom ind som 5er, mens Nicolaj Møller Madsen fik kørt sig fra nr. 34 til nr. 14 og Lars Sørensen fra nr. 31 til nr. 19.

Finale resultatet i KF2 blev

1. Jacob Nørtoft, DK, FA / Vortex
2. Ignazio D’agosto, I, Tony Kart / Vortex
3. Karol Basz, PL, RK / BMB
4. Nicolaj Møller Madsen, DK, Energy / TM
5. Stefano Cucco, I, Birel / BMB

6. Lars Sørensen, DK, Birel / BMB
19. Michelle Gatting, DK, CRG / Maxter
23. Max KLinkby-Silver, DK, Tony Kart / Vortex

De flotte danske resultater betyder, at vi har 4 danskere i den samlede WSK top 10 – det er en helt unik situation:

1. Ignazio D’agosto, 169 point
2. Jacob Nørtoft, 120 point
3. Nicolaj Møller Madsen, 112 point
4. Michelle Gatting, 90 point
5. Luke Varley, 73 point
10. Max Klinkby-Silver, 34 point
16. Lars Sørensen, 14 point (efter kun 2 afdelinger ud af 4)

KF3 – 78 deltagere

Danskerne markerede sig også flot i KF3, hvor Nicolas Beer startede tidtagningen med en samlet 2. plads.

Kevin Rossel kom ind som nr. 14, Nicklas Nielsen som nr. 22 og Christian Sørensen som nr. 25.

Nicolas Beer var intet mindre end flyvende i 3 af de 4 kval. heats som han vandt. Desværre udgik han også af et heat som nr. 28 – ellers er jeg sikker på, at han havde startet prefinalen på pole ligesom teamkammeraten Jacob Nørtoft. På grund af det udgåede heat måtte han starte prefinalen som nr. 8, med Kevin Rossel lige bag sig på en 10. plads og Christian Sørensen som nr. 16.

Nicklas Nielsen kvalificerede sig desværre ikke til finalerne, da han havde to uheldsramte heat.

Kevin Rossel sluttede prefinalen som nr. 7, mens Nicolas Beer desværre måtte nøjes med en 20. plads og Christian Sørensen kom ind som nr. 31.

I finalen gik det desværre helt baglæns for danskerne. Christian Sørensen blev bedste dansker på en 18. plads, Nicolas Beer nr. 27 og Kevin Rossel kom slet ikke i gang i finalen.

Nicolas Beer ligger stadig pænt placeret med en 6. plads i den samlede stilling, men med 50 point er der et godt stykke til de 220 point den førende Max Verstappen har. Peter Hoevenars har dog ‘kun’ 108 point på 3. pladsen, så da der gives 45 point for en sejr i begge finaler, er der stadig medaljehåb for Nicolas.

Christian Sørensen ligger på en samlet 16. plads med 24 point. Nicklas Nielsen og Kevin Rossel ligger hhv. nr. 20 og 21 med 13 og 12 point.

Du kan se alle resultater på wskarting.com – sidste afdeling i Euro serien køres i Sarno, Italien den 3-6. juni.

Scroll til toppen