18 danskere kvalificeret til EM

Lars Sørensen og Nicolaj Møller Madsen sluttede som samlet nr. 1 og 2 ved EM kvalifikationsløbet i Thy den 29/4 – 2/5. Lars’ svenske teamkammerat Jesper Rossler var ellers udpeget til vinder, men fik tildelt straf efter præmieoverrækkelsen.

Jesper Rossler (S) blev køret som vinder efter sidste finale, men fik senere tildelt en 10 sekunders straf for at overhale i gul flagzone. Dermed er Lars Sørensen tildelt 1. pladsen og Nicolaj Møller Madsen 2. pladsen, mens Jesper Rossler kommer ind på 3. pladsen..

Du kan se ca. 800 billeder fra løbet i galleriet på gokartweb.dk

EM Kvalifikationen i Thy blev en god weekend for dansk karting, da adskillige danskerne var med helt fremme i både KF2 og KF3.

Efter lørdagens indledende heats var 10 af de 16 danske KF2 deltagere med blandt de 34 finalister, der skulle køre om hele 28 pladser til EM finalerne, der bliver kørt i Genk den 8-11. juli. Placeringerne efter de indledende heats i KF2 var som følger:

1. Jacob Nørtoft, DK
2. Thomas Krebs, DK
3. Teemu Suminen, FIN
4. Sami Luka, B
5. Jesper Rössler, S
6. Lars Sørensen, DK
9. Michelle Gatting, DK
12. Nicolaj Møller Madsen, DK
13. Niklas D. Knudsen, DK
16. Jonas Hansen, DK
21. Bo Sørensen, DK
22. Kevin Munkholm, DK
24. Max Klinkby Silver, DK

Det blev nogle spændende finaleheats, hvor både Jacob Nørtoft og Thomas Krebs var ramt af uheld – Jacob førte finalen, med Lars Sørensen lige i hælene, da Jacob pludselig kørte af banen i et sving, hvor der tilsyneladende var kommet grus på banen efter en anden afkørsel. Lars var lige ved at ryge med ud, og mistede sin plads, som han dog genvandt lidt senere. 

Her er Jacob Nørtoft i gruset, efter han ellers havde præsteret stort set perfekt kørsel hele weekenden, og lå til en sejr i finalen, da asfalten slap op – formentlig fordi CRG køreren, der også holder i gruset enten havde tabt vand eller kørt grus på banen. Jacob er uden tvivl en af de kørere, der har en chance for at vinde EM i Genk.

Efter resultatet af de to finaler sluttede Lars Sørensen og Nicolaj Møller Madsen som nr. 1 og 2, mens Max Klinkby-Silver, Michelle Gatting og Jonas Hansen på 6. 7. og 8. pladsen sørgede for, at vi i alt fik 5 danskere i top 10. Ret flot gået!

Niklas D. Knudsen udgik desværre i sidste finale, hvor han ellers lå til også at kvalificere sig til finalerne i Genk. Bortset fra Niklas kom alle danske finaledeltagere videre til Genk.

4 danskere i top 10 i KF3

Danskerne klarede sig også rigtig flot i KF3, hvor der desværre ikke blev udvist al for pæn kørsel. Efter de indledene heats var placeringen som følger:

1. Ville Mäntylä, FIN
2. Lasse Sørensen, DK
3. Jannick Flygenring, DK
4. Max Verstappen, NL
5. Peter Hoevenaars, NL
7. Nicolas Beer, DK
8. Kevin Rossel, DK
9. Christian Sørensen, DK
11. Martin H. Mortensen, DK
16. Andreas S. Hansen, DK
17. Nicklas Nielsen, DK
23. Kasper Larsen, DK
32. Nicolaj Sylvest, DK

I første finale lå Lasse Sørensen og Jannick Flygenring nr. 1 og 2, da Jannick forsøgte en overhaling lige før målstregen, som sendte Lasse ned på en 6. plads, mens han selv fik en 10 sekunders straf – ærgerligt for Lasse, der ellers så ud til at have farten til en samlet sejr. Martin H. Mortensen kørte en rigtig god prefinale og sluttede som nr. 2.

I sidste finale var det så Martins tur til at være rigtig uheldig. På opvarmningsomgangen måtte han udgå med motorproblemer, og måtte dermed se skuffet til fra græsset.

Her kunne han se Kevin Rossel køre en rigtig flot 2. plads hjem i sidste finale, hvor Jannick Flygenring fik kørt sig op på en 4. plads og Nicolas Beer en 7. plads, mens Lasse Sørensen igen var uheldig og sluttede sidste finale som nr. 17.

Kevin Rossel (114) kørte et rigtig flot løb, og ligger her lige bag Hollandske Davey Koch, som vandt den sidste af de to finaler, og sluttede på en samlet 3. plads, lige foran Kevin.

De 4 danskere, der sluttede i top 10 blev således Kevin Rossel som nr. 4, Nicolas Beer som nr. 6, Jannick Flygenring nr. 7, Christian Sørensen nr. 8.

Nicklas Nielsen var rigtig uheldig og udgik i den sidste finale, hvorfor han som den eneste af de 10 danske finaledeltagere ikke kvalificerede sig til finalerne i Genk.

Du kan se alle resultater på cikfia.com

Du kan se ca. 800 billeder fra løbet i galleriet på gokartweb.dk

Scroll til toppen