Første afdeling af SM i Roskilde

134 deltagere i 8 klasser (inkl. 4 Rotax klasser) deltog i løbet den 24-25. april på Roskilde Racing Center, hvor KZ2 klassen talte med til både SM og JFM.

KZ2 klassen var sammen med Futura og Rotax Senior de største klasser til SM (21 deltagere i hver klasse). Henrik Lilja var i topform og vandt både tidtagning og alle 3 heats i KZ2 klassen.

Cadett Junior – 14 deltagere

Thorbjørn A. Jørgensen satte tiden hele 6/10 foran Tonni Larsen. Herefter kom Andreas Jochimsen, Dennis Mathiesen og Simon Hein med 1-2 tiendedeles mellemrum, så der var 1,1 sek. fra nr. 1 til 5.

I de to kval. heat var der samme rækkefølge i toppen, bortset fra Dennis og Simon, der skiftedes til 4. og 5. pladsen i de to kval. heat.

I finalen var rækkefølgen stadig uændret, og Thorbjørn var stadig over 6/10 hurtigere på omgangstiden, mens det nu kun var hundrededele, der adskilte de næste 4 køreres omgangstider.

Top 5 i Cadett Junior sluttede

1. Thorbjørn A. Jørgensen
2. Tonni Larsen
3. Dennis Mathiesen
4. Andreas Johcimsen
5. Simon Hein

Rotax Max Mini – 12 deltagere

Der var tæt kamp om pladserne i Rotax Mini. Nicky Rasmussen satte tiden 1/10 foran Jan Jønck, der var skarpt forfulgt af Nicolaj Kandborg, Alexander Lindberg og Hjalte Hellenberg.

Førstepladsen i de to kval. heat blev delt mellem Nicolaj Kandborg og Alexander Lindberg, så Alexander, der vandt det sidste kval. heat, kunne starte finalen på pole. Jan Jønck, Nicky Rasmussen og Hjalte Hellenberg tog sig af P3-P5.

Alexander Lindberg holdt sin førsteplads i Rotax Mini finalen, der sluttede med følgende top 5

1. Alexander Lindberg
2. Jan Jønck
3. Nicky Rasmussen
4. Hjalte Hellenberg
5. Theis Hviid

Rotax Max Junior – 18 deltagere

I Rotax Junior var der samme tætte kamp om pladserne. Casper B. Petersen lagde bedst ud i tidtagningen, hvor han var efterfulgt af Mark Meier, Nicolaj Spiegelhauer, Frederik D. Lynge og Frederik Jensen.

Sejren i kval. heatene blev delt mellem Casper B. Petersen og Frederik D. Lynge, mens Philip D. Olesen var kommet op foran Mark Meier og Nicolaj Spiegelhauer.

I finalen tog Casper B. Petersen igen sejren, men nu var Nicolaj Spiegelhauer røget ned på en 8. plads, mens Andreas Birkbak tog 4. pladsen.

Slutstillingen i top 5 blev

1. Casper B. Petersen
2. Frederik D. Lynge
3. Mark Meier
4. Andreas Birkbak
5. Philip D. Olesen

Rotax Max Senior – 21 deltagere

I lørdagens største klasse, var Rasmus Wendelboe i i sin nye Bremer Kart over 4/10 sek. hurtigere end Frederik Jansen på 2. pladsen. Herefter var der kun få hundrededele mellem forfølgerne Jacob B. Sørensen, Alexander a. Lauritzen og Christian S. Sørensen.

I kval. heatene måtte Rasmus Wendelboe dog dele de to sejre med Christian S. Sørensen, mens Jacob B. Sørensen igen tog 3. pladsen, denne gang foran Christian Müller og Frederik Jansen.

Finalen blev næsten en gentagelse, og sluttede med følgende top 5

1. Christian S. Sørensen
2. Rasmus Wendelboe
3. Jacob B. Sørensen
4. Alexander A. Lauritzen
5. Christian Müller

Til søndagens løb på Roskilde Racing Center var der 21 deltagere i både KZ2 og Futura, National A, og National A Old Boys kunne desværre kun stille med hhv. 6 og 11 deltagere.

KZ2 løbet talte med til både Sjællands Mesterskab og Jysk / Fynsk Mesterskab.

KZ2 – 21 deltagere

Tidtagningen startede med Henrik Lilja, Michael Sørensen, Michael Bo Andersen, Toke Christensen og Frederik H. Hansen forrest.

Det var også de 5, der dominerede i de to indledende heats, bare med to af pladserne byttet, så rækkefølgen nu var Henrik Lilja Michael Bo Andersen, Michael Sørensen, Frederik H. Hansen og Toke christensen.Finalen sluttede med følgende top 5

1. Henrik Lilja
2. Michael Bo Andersen
3. Michael Sørensen
4. Toke Christensen
5. Mathias Lehrmann

Futura – 21 deltagere

Det fremgår ikke af MyLaps.com, hvem der stillede op i Futura XL og hvem der stillede op i alm. Futura, jeg kan derfor kun referere fra den samlede stilling.

Her startede tidtagningen med Jesper Frandsen knap 6/10 foran Jørgen Klausen, med Nicklas Rasmussen, Tino Larsen og Christian Arp på de efterfølgende pladser.

Efter kval. heatene var det stadig Jesper Frandsen foran Jørgen Klausen, men herefter kom nu Jan Rasmussen, Kristoffer Johansson og Henrik Sørensen.

Der var kun få ændringer i top 5 til finalen, der sluttede som følger

1. Jesper Frandsen
2. Jørgen Klausen
3. Jan Rasmussen
4. Nicklas Ramussen
5. Keld D. Nielsen

National A Old Boys – 11 deltagere

Michael Kastaniegaard tog teten fra start til slut på hjemmebanen i Roskilde. I tidtagningen var han forfulgt af Rune Andersen, Jesper Madsen, Jesper Lundsager og Thomas Pedersen.

Efter kval. heatene var det stadig Michael og Rune forrest, men nu var Jesper Lundsager på 3. pladsen efterfulgt af Dan Jakobsen og Jens Åge Olsen.

Michael var stabil også i finalen, som sluttede med følgende top 5

1. Michael Kastaniegaard
2. Dan Jakobsen
3. Jens Åge Olsen
4. Rune Andersen
5. Erik Inmark

DD2 – 10 deltagere

Stefan S. Lauritsen satte tiden foran Johnny Nørgaard, Jesper Frandsen, Jan Faurschou og Michael Christensen.

Johnny Nørgaard tog sig dog af sejren i begge kval. heatene, så Stefan S. Lauritsen måtte nøjes med to 2. pladser og Jan Faurschou snuppede 3. pladsen foran Jesper Frandsen og Michael Christensen.

Finalen blev stort set en gentagelse i top 5 – bortset fra Torben Hansen, der nu fik kæmpet sig op på en 5. plads og Jan Faurschou måtte nøjes med en 4. plads:

1. Johnny Nørgaard
2. Stefan S. Lauritsen
3. Jesper Frandsen
4. Jan Faurschou
5. Torben Hansen

National A – 6 deltagere

Man kan roligt sige at National A er gået fra at være den største og hårdeste nationale klasse til at være en uddøende klasse. Til Jysk/Fynsk Mesterskab i Skærbæk måtte klassen aflyses og her til SM var der kun 6 deltagere.

Finalen i National sluttede som følger:

1. Andreas Friis-Larsen
2. Troels Hansen
3. Søs Aarøe
4. Lasse Scharla
5. Daniel Saabye 6. Kenneth Kusiak

Du kan se alle resultater på MyLaps.com  Lørdag her / Søndag her

Scroll til toppen