Ny triumf til Nørtoft – Sejr ved Margutti

Det var ellers Lars Sørensen, der lagde bedst ud af de 9 danske deltagere til den italienske forårsklassiker, da han satte 2. bedste tid.

Her er KF2 podiet til det 21. Trofeo Andrea Margutti: 1. Jacob Nørtoft, 2. Stefano Cucco, 3. Mitchell Gilbert. Foto: Chris Walker.

Der var 59 deltagere i KF2 klassen til det 21. Trofeo Andrea Margutti, som igen blev kørt på Castelletto banen tæt ved Parma, Italien.

I lørdagens tidtagning blev Lars Sørensen nr. 2 efter den italienske Birel kører Andrea Dalé, så det startede godt for Birel kørerne – der var Parolin / Iame på 3. pladsen, Intrepid / TM på 4. pladsen og så igen Birel / BMB på 5. pladsen, og man skulle lidt usædvanligt ned på plads 6-8 før der kom Tony / Vortex kørere.

Patrik Jensen og Thomas Fjordbach blev hhv. nr. 36 og 43 i tidtagningen.

Efter de indledende heats så det rigtig godt ud med danske øjne. Lars Sørensen havde holdt fast i sin 2. plads, og Jacob Nørtoft havde nu fået sig kørt frem til en 3. plads.

Patrik Jensen kom videre til finalen som nr. 28, mens Thomas Fjordbach var nr. 58, og skulle i opsamlingsheat – det valgte han dog ikke at deltage i, da han havde fået en skade på foden i lørdagens heats.

Både prefinale og finale blev kørt i regnvejr, og Jacob Nørtoft gjorde rent bord og vandt både prefinale og finale, mens Lars ikke kunne holde trit med de forreste, og sluttede som nr. 6 i prefinalen og nr. 10 i finalen.

Patrik Jensen blev nr. 25 og 20 i hhv. prefinale og finale.

Top 5 i KF2 blev

1. Jacob Nørtoft, DK, FA Kart / Vortex
2. Stefano Cucco, I, Birel / Iame
3. Mitchell Gilbert, GB, Energy / TM
4. Lindsey Butcher, GB, Tony Kart /  Vortex
5. Michail Ratsa, RUS, Tony Kart / BMB

Jannick Flygenring hutigste dansker i KF3 tidtagningen
Jannick lagde ud med en flot samlet 7. plads i tidtagningen, mens Nicolai Sylvest kom lige efter på en 10. plads (5/100 efter Jannick!). Kasper Larsen og Christian Sørensen blev hhv. nr. 24 og 37.

Nicolai Sylvest kom bedst gennem de indledende heats i KF3
Lidt overraskende var det KF3-rookien Nicolai Sylvest, der var bedst blandt de danske KF3 kørere i indledende heats – endda med en flot 6. plads efter de 3 indledende heats.

Kasper Larsen blev nr. 17, Jannick Flygenring nr. 26 og Christian Sørensen var helt nede som nr. 58, efter han kun var blevet nr. 27, 24 og 24 i de tre indledende heats.

I prefinalen var det igen Jannick Flygenring, der var bedst af danskerne – Jannick blev nr. 10, Nicolai nr. 14 og Kasper nr. 19, mens Christian Sørensen desværre ikke havde kvalificeret sig til finalerne.

I finalen gik det desværre kun fremad for Kasper Larsen, der blev nr. 12, mens Nicolai Sylvest gennemførte som nr. 26 og Jannick Flygenring udgik 4 omgange før tid som nr. 30.

Andreas Fasberg eneste dansker i KZ2
Andreas startede tidtagningen som nr. 7 ud af de 32 KZ2 kørere. Efter de indledende heats var andreas klar til prefinalen med en startplacering som nr. 9 – ikke det værste udgangspunkt. Men på den regnvåde bane, lykkedes det desværre ikke for Andreas at avancere, og han sluttede prefinale og finale som hhv. nr. 22 og 25.

Du kan se alle resultater på parmakarting.it

Scroll til toppen