Nye klasser i Dansk Super Kart og DM 2011

Når vi efter vinteren indtræder i et nyt karting-år, så bliver det med nye tiltag og nye klasser i dansk karting. I Dansk Super Kart kommer vi bl.a. til at se en ny, og mere økonomivenlig KF3 Talentklasse.

På billedet er Jonas Hansen fra Søndersø Karting Klub, der vandt Dansk Super Kart 2010 i KF2 klassen.

Kartingåret i 2011 byder på en del nye tiltag. I hvertfald hvis man har planer om, at køre med i Dansk Super Kart og DM (Dif mesterskab). Der bliver lanceret nye klasser, som på mange måder kan skabe en masse nye muligheder. Især er den “nye” KF3 Talentklasse for de 12-16-årige interessant. Det er den fordi den har et ganske lavt budgetkrav. Prisen pr. løb for anmeldelse, leje af motor og 1 sæt dæk, er på 3000 kr. incl. moms.

I Dansk Super Kart kommer klasserne til at se således ud:

KZ2 & KZ2-XL

Her køres KZ2 efter CIK-regler, som vi er vant til. Det nye tiltag her bliver KZ2-XL hvor der også køres efter CIK-regler; men endvidere med andre regler for vægt og alder. Disse regler er ikke fuldstændig fastlagte endnu. Deltagelse ifl. reglement 6.

Der køres på VEGA XH/XM dæk.

KF2-A & KF2-B

Som noget nyt i KF2 får vi to klasser her. I KF2-A køres der efter CIK-reglementet. KF2-B køres efter National A. reglementet. I KF2-B kan tidligere homoligerede chassier bruges. Klasserne kører sammen, men der er særskilt præmiering.

Der køres på VEGA /XM dæk.

KF3 (DASU’S Talentklasse)

Her kan man deltage uanset licenstype i aldersgruppen 12-16 år. Som noget helt nyt, kører alle i denne klasse med en national modificeret motor, som lejes af DASU. Chassiset behøver ikke være homoligeret, men skal selvfølgelig overholde KF3-reglementet. Der køres på Parc Fermé benzin (færdigblandet standerbenzin.) Dette sælges hos motorudlejer.

Der køres på VEGA /XH dæk.

Prisen pr. arrangement er 3000 kr. inkl. moms – for det får du: anmeldelse, leje af motor, og 1 sæt VEGA /XH dæk.

Cadett Junior

Som noget nyt for Dansk Super Kart, byder 2011 velkommen til Cadett Junior-klassen. Der køres efter Cadett Junior reglementet 2011, og med VEGA Cadetti dæk.

Klasser der kan deltage i DM 2011 – Parc Fermé dæk i alle klasser

Tidligere har DM/DIF-mesterskabet kun haft klasserne KZ2, KF2 & KF3. Der laves i år en smule om på klasserne, og de kommer til at se således ud:

Nat. A. & Nat. A. Oldboys (KF2)

Der køres efter reglement 6. for Nat. A & Nat. A. Oldboys. I denne klasse kan KF2 også deltage. Der præmieres selvfølgelig adskilt for Nat A. og Oldboys.

KF3 & Nat. A. Junior (KF3-A & KF3-B)

KF3-klassen (KF3-A) køres efter CIK reglement, mens Nat A. Junior (KF3-B) kører efter Nat. A. Junior reglementet for 2011. Der præmieres også her adskilt af de to klasser. Dæk i henhold til klassereglement 2011.

Cadett Mini & Cadett Junior

Der køres efter reglementet Cadett Mini og Cadett Junior 2011 i disse to klasser.

Futura (Futura XL)

Her køres der efter reglementet for Futura 2011 og førergruppen Futura XL. Der er her særskilt præmiering for Futura XL.

Scroll til toppen