Flere flotte danske WSK resultater

Årets sidste race i den velkendte WSK-serie blev i sidste weekend afgjort. Nations Cup er WSK’s svar på verdensmesterskabet. Bedste dansker blev Slavko Ivanovic på en andenplads i KF3.

KF2 – 58 kørere

I KF2-klassen var det Jacob Nørtoft der var bedste dansker. Han kvalificerede sig som nummer tre, og holdte sig inden for top 10 i alle sine kvalifikations heats. I pre-finalen blev det til en 11. plads. I finalen var Jacob helt oppe og føre løbet, og længe så det ud til at det var danskeren der tog sejren – han røg desværre ned og sluttede løbet af på en ottendeplads.

Lars Sørensen havde også en god weekend hos Ital Sport i sin Birel-kart. Han kvalificerede sig som nummer syv i fredagens tidtagning. Endvidere blev det til placeringer som nummer 13, 2 og 11 i sine heats, og i pre-finalen sluttede han på en rigtig flot ottendeplads. I finalen var Lars også rigtig godt medog havde god fart på. Han sluttede finalen af på en 14. plads.

Kevin Rossel der havde sin debut i KF2-klassen gjorde det rigtig godt. Kevin kørte for det svenske Ward Racing som han har gjort i hele 2010. Tidtagningen blev kørt i regnvejr, hvilket danskeren ikke har trænet før i KF2-karten. Det blev til en tid som nummer 33. Tændingsanlægget brændte desværre sammen i Kevins første heat, og han sluttede derfor på en 28. plads. Det blev til yderligere en 14. plads og en udgået. Det betød Kevin skulle køre Second Chance, altså opsamlingsheat, og her var danskeren rigtig stærk. Han kørte sig fra nr. 23 og frem til en flot fjerdeplads. Det betød; en billet til finalerne i Nations Cup. Han blev 22’er i pre-finalen og sluttede finalen af på en 16. plads i sit første KF2-løb.

kevinrossel_laconca.jpg
Kevin Rossel i sit første KF2-race. Foto: Max Einarsson

Thomas Krebs kørte i weekenden i en Birel hos teamet KSB. Danskeren kvalificerede sig som nummer 21, og sluttede sine heats på henholdsvis en 9., 7., og 10. plads i det store KF2-felt. Det betød Thomas gik direkte videre til finalerne med en startplacering til pre-finalen, som nummer 13. I pre-finalen blev Thomas nummer 18. Desværre fandt Thomas ikke rigtig farten i tørvejret og sluttede sin weekend i La Conca af på en 28. plads.

KF3 – 62 kørere

I KF3 var det Slavko Ivanovic, som kørte for Baby Race i Tony Kart, der placerede sig bedst. Slavko scorede en 18. plads i den våde tidtagning, og endvidere en 9., 3., 13., og 10.plads i sine heats. Han gik derfor direkte videre til finalerne som nummer elleve. Danskeren kørte rigtig stærkt og sluttede pre-finalen som nummer seks. Slavko havde en rigtig god finale og han lå i toppen hele tiden, han sluttede WSK Nations Cup af på en meget flot andenplads i det hårde WSK-felt.

Nicolas Beer havde en fantastisk weekend på La Conca-banen. Nicolas kørte løbet i en Tony Kart hos det svenske Ward Racing. Weekenden forløb rigtig godt for danskeren og han var 15. hurtigst i tidtagningen. Det blev derefter til nogle flotte heats. Bl.a. med placeringer som; 15., 2., en sejr, og en tredjeplads. I pre-finalen og finale scorede Beer begge gange en tredjeplads, og han slutter derfor sin karting-sæson af på podiet lige bag Slavko Ivanovic.

Nicklas Nielsen, som for nylig vandt WSK Masters, sluttede sin karting-sæson af på en flot fjerdeplads. Nicklas kørte for D.R-teamet, og scorerede ottende hurtigste placering i fredagens tidtagning. Endvidere blev det til en 16., 4., 6., og 23. plads. Han gik direkte videre til finalerne som nummer 25, og scorede i pre-finalen en placering som nummer 15. I finalen gik det dog rigtig godt for danskeren og han sluttede af på en flot fjerdeplads bag Nicolas Beer.

Det blev derfor til et rigtig flot afslutning for de danske kartingkørere. Især i KF3-klassen med hele tre danske kørere lige i rap. Der er nu “vinter-ferie” i den internationale WSK-serie, og serien vender tilbage til foråret, hvor vi endnu et år vil se stor dansk deltagelse.

Scroll til toppen