Op og ned i finalerne til Euro Challenge

Marcel Schirmer (billedet) fra RS Competition var tydeligvis rigtig glad og tilfreds med sin flotte 4. plads til 1. afdeling af Rotax Max Euro Challenge i Salbris. Foto: RGMMC / Rotax Max Euro Challenge

Ingen finaler for Rasmussen og Estner

Inden finalerne skulle der dog afvikles Second Chance heats for de kørere som ikke havde kvalificeret sig direkte. I Junior klassen galt dette for fransk/danske Oliver Rasmussen, samt tyske Andreas Estner fra RS Competition.

Med start placering som nr. 13 til Andreas og 20 til Oliver, var det en svær opgave de stod overfor, da det blot er de første 6 kørere som kommer med til finalerne. Second Chance heatet startede skidt for Oliver, da han modtog en straf for at forlade start-korridoren for tidligt. Gennem heat kæmpede han hårdt for at komme frem i feltet, men med en 3 sekunders straf for starten endte han tilbage som nr. 19. Lidt bedre gik det for Andreas, som undervejs var i tæt duel omkring 5-6 pladsen, men måtte sig selv tilbage som 9’er da målflaget faldt.

Top 3 i Junior klassen blev:

1. Jack McCarthy (GBR) – Strawberry Racing
2. Kiern Jewiss (GBR) – Strawberry Racing
3. Dean MacDonald (GBR) – Aim Motorsport

Op og ned for Mortensen

Martin Mortensen havde lørdag kørt nogle rigtigt gode kvalifikations heats og var dermed direkte med i finalerne. Til Pre-finalen fik han en rigtig god start og nappede hurtigt et par placeringer. Midt i løbet blev han dog uheldigt indblandet i et større sammenstød, hvor Martin fik et stort skub bagfra og røg henover en anden kører. Heldigvis skete der ikke ikke større person- eller matrielskade på de indvoldverede, men Martin røg langt tilbage og slutte Pre-finalen som 26’er.

martin-mortensen-salbris-finale.JPG
Martin Mortensen i sin nye Formula K kart fra Team Kartschmie.de

I finalen gik det dermed den rigtige vej igen. En super start og rigtig sublim kørsel, fik Martin frem til en rigtig flot og tilfredsstillende 11.plads, omstændighederne taget i betragtning.

Top 3 i Senior klassen blev:

1. Pierce Lahane (AUS) – Strawberry Racing
2. John Stewart (GBR) – Strawberry Racing
3. Jai Niijar (GBR) – Strawberry Racing


Tæt på podiet!

I DD2 var RS Competition rigtigt godt kørende med tyske Marcel Schirmer. Med en start placering som 10’er til Pre-finalen kørte han sig stille og roligt frem af og sluttede på en fin 7. plads. I finalen havde Marcel for alvor fundet farten og kæmpede med omkring podieplaceringer, og sluttede på en rigtig flot 4. plads.

Top 3 i DD2 klassen blev:

1. Anthony Abbasse (FRA) – Sodikart
2. Ferenc Kancsar (HUN) – BirelArt/KMS
3. Kevin Ludi (CHE) – Spirit Racing

Du kan finde alle resultater og se billeder fra løbet på www.rotaxmaxeurochallenge.com eller den officielle facebook side: Rotax Max Euro Challenge.

Scroll til toppen