Sådan Fasberg! Sejr i 1. EM-afd. for KZ2

Her er Andreas Fasberg øverst på podiet ved præmieoverrækkelsen i Sarno. På 2. og 3. pladsen kom CRG fabrikskørerne Pedro Hiltbrand og Felice Tiene. Foto: KSP / Kartcom.com.

Imponerende af Andreas, der kun har kørt få løb om året de seneste par år

Andreas Fasberg har de seneste år tilbragt mere tid som mekaniker end som kører. Helt anderledes er det med de nærmeste konkurrenter i KZ2 feltet. Her har de fleste et fuldt internationalt løbsprogram, og nogle stiller endda op i både KZ2 og KF.

Allerede fra tidtagningen stod det klart at Andreas havde tænkt sig at blande sig i kampen om topplaceringerne, da han kørte en 4. plads hjem.

Herfra gik vejen gennem 4 kval. heats, hvor han vandt to og blev nr. 2 i de andre to. Denne præstation sikrede ham en placering i første startrække til prefinalen, hvor han holdt fast i 2. pladsen.

I finalen viste han at han havde mere at give af, da han vandt finalen og kørte også hurtigtste omgangstid (dog delt med Marco Zanchetta, der udgik efter 6 omgange).

Jeg gætter på at den flotte præstation faldt i god jord hos Tony Kart fabrikken, især fordi Andreas i sin Tony Kart var efterfulgt af 3 CRG fabrikskørere – Pedro Hiltbrand, Felice Tiene og Fabian Federer – mens næste Tony Kart kører var Paolo Besancenez på 7. pladsen.

Stort tillykke til Andreas herfra – det bliver spændende at følge ham i de kommende 2 afdelinger i hhv. Zuera og Genk.

Sidste års vinder af Dansk Super Kart, Mads Bild fra TK Racing (Energy) og Nikolaj Rasmussen fra DINO Racing var også tilmeldt løbet, men var begge forhindret i at deltage. Andreas Fasberg var således eneste dansker til løbet i Italien.

26 deltagere i KZ klassen, hvor finske Henri Kokko stillede op for danske DINO Racing

KZ klassen kører med samme motorreglement og samme type dæk som KZ2 (dog ser det ud til at Bridgestone dækket i praksis er hårdere og langsommere end Le Cont dækket), men har til gengæld frihed til at bruge modificerede, og ikke homologerede rammer til løbene. De bedste omgangstider i KZ og KZ2 er derfor ofte meget identiske, men KZ klassen er fyldt med erfarne kørere, med mange internationale mesterskabstitler bag sig, så på trods af det lave antal deltagere er konkurrencen i klassen rigtig hård.

Finske Henri Kokko stillede op for DINO Racing, og kørte en hæderlig 15. plads hjem i sit debutløb for Dino.