Optakt: World Cup i KF3 og KF2

På billedet ses Alexander Albon (Intrepid) som sidste år blev verdensmester i KF3. Foto: CIK FIA.

14 danskere er klar til det officielle verdensmesterskab, som venter i den kommende weekend. I år er det den italienske bane Sarno som er vært for løbet. I alt mødes 257 kørere i weekenden og her skal verdensmesteren i KF3 og KF2 findes, og yderligere køres fjerde og næstsidste afdeling af det spændende KF1 verdensmesterskab.

Sarno banen er 1700 meter og der forventes at blive temperaturer på over 30 grader.

KF3: 5 danskere (119 kørere)

I KF3 klassen er fem danskere klar til start, og her skal det blive spændende at følge talenternes formåen.

Nicklas Nielsen (Tony Kart Junior Team) har haft en rigtig god sæson og har tidligere vist at Sarno er en bane der passer godt til ham. Lasse Sørensen (Birel Motorsport) har været hurtig hele året og kørte også stærkt på banen til WSK Euroseries, som blev kørt tidligere på året. Nicolai Sylvest (Team Babyrace) er også en af de danske topkandidater. Han har haft en forrygende sæson og må komme med fornyet selvtillid efter sejren af sidste WSK Euroseries i Zuera. Slavko Ivanovic (DR srl.) er virkelig ved at finde rytmen efter skiftet til DR-teamet. Sidste danske kører i KF3 klassen er Nicklas Ingemann, der har haft en succesfuld sæson med bl.a. et dansk mesterskab.

nicklas_622x243.jpg
På billedet ses Nicklas Nielsen #31 der i år har været helt med fremme i de internationale serier.

Sidste års top 3 til VM:


1. Alexander Albon

2. Max Verstappen

3. Callan O’keeffe.

KF2: 9 danskere (103 kørere)

Andreas S. Hansen (Maranello Kart) er efter sin flotte tredjeplads til Europamesterskabet, en af kandidaterne til titlen. Michelle Gatting (Birel Motorsport) havde rigtig fin fart på til EM i Zuera, og det skal blive spændende at se hvad hun har at byde på til årets VM i Sarno. Max Klinkby-Silver (Birel Motorsport), som er teamkollega med Gatting, havde sidste år et fantastisk VM, hvor han sluttede på femtepladsen. Til start er selvfølgelig også Nicolaj Møller Madsen (Sean GP) som sidste år bl.a. havde et forrygende VM, hvor han kørte sig fra en 24. plads i prefinalen og op på en 6. plads. I finalen sluttede han på en tredjeplads og scorede VM-bronze.

Christian Sørensen (Tony Kart Racing Team) er også en topkandidat efter en rigtig god sæson med masser af kørsel. Sidste år var Christian bedste dansker til VM i KF3 hvor han sluttede på en 9. plads i finalen. Kevin Rossel (RK/Birel Motorsport) er i sit livs form, og er topmotiveret til løbet på Sarno. Dette er specielt efter et uheldigt Europamesterskab til trods for den fart og styrke danskeren har vist som rookie i KF2 klassen. Jacob Nørtoft (Topkart/Comer) er for nylig skiftet til Topkart teamet, og her er det gået overraskende godt. Nørtoft ser ud til at have rigtig godt styr på karten og det skal blive spændende at se ham i action på Sarno. Nicolas Beer (Birel Motorsport) og Kasper Larsen (Italsport) er også  begge to klar til verdensmesterskabet i deres Birel-karter.

k_rossel_619x243.jpg
På billedet ses Kevin Rossel #232 som i år har vist masser af fart. Foto: KSP

Sidste års top 3 til VM:

1. Nyck De Vries

2. Jordan Champerlain

3. Nicolaj Møller Madsen.

KF1: 35 kørere

Fjerde afdeling af verdensmesterskabet køres i KF1 klassen. Her er det i øjeblikket Nyck De Vries der fører og med sidste års verdensmester i KF3 Alexander Albon på andenpladsen.

Torsdag starter de officielle træninger, og herefter køres der tidtagning fredag, heats lørdag og finalerne søndag. Det hele kan følges live på CIK’s hjemmeside her.

Scroll til toppen