Rotax Challenge i Thy

REGN – masser af regn ved TMSK’s afdling af Rotax Challenge 2008 i weekenden 6 – 7 september. For alle Rotax klassernes vedkommende, var der tale om 2 arrangementer med et afsluttet løbel  om lørdagen, og igen et afsluttet løb om søndagen.

Her er Mikkel O. Pedersen, som fik en 1. plads og en 2. plads i weekendens løb.

Løbsreferatet af HL Kart Racing (på grund af en fejl hos Gokartweb.dk er referatet meget forsinket).

Lørdagens race var meget domineret af vand og sidst på dagen – af meget – meget vand. Formiddagens træning var på regndæk – tidtagning og første heat for alle klasser ligeledes – herefter var det slut. Efter at alle klasser var kørt igennem første gang væltede regnen ned over Thy Karting Center. Løbsledelsen valgte – meget fornuftigt – at lægge en pause ind i løbet. Efter ca. 1½ time, hvor regnen stadig fossede ned over banen valgte løbsledelsen at stoppe og lade første heat være dagens resultat. Dette var en fornuftig beslutning. Det ville have været uforsvarligt at fortsætte – det var simpelthen for farligt at køre på banen. Et par fædre var uenige i denne beslutning, men for resten af forældrene og kørerne, var det en rigtig og acceptabel beslutning løbsledelsen havde truffet.

Lørdagens Rotax Mini tidtagning blev domineret af de erfarne kører i klassen. Nickie E. Kristensen satte sig på tiden efterfulgt af Mikkel O. Pedersen og Frederik Schandorff. Nr. fire på tidtagningen var en af de nye kører i klassen – Martin Andersen og han var efterfulgt af Victor Radsted.

Nickie E. Kristen tog sig også sikkert af første heat og dermed også dagens resultat. Mikkel O. Pedersen fulgte lige efter og Victor Radsted fik sig kørt op på en 3. plads.

Lørdag – ROTAX MINI – resultat

1. Nickie E. Kristensen, BIREL
2. Mikkel O. Pedersen, SWISS HUTLESS
3. Victor Radsted, INTREPID
4. Nicolai Nielsen, MACH1
5. Jonas Lynge, ZARNARDI

Junior klassens tidtagning var også domineret af de erfarne kører, dog med en undtagelse, Nicki Petersen tog tredje bedste tid – og det i hans kun andet løb i Junior klassen, efter oprykningen fra Rotax Mini, Hurtigst var Mads Thomsen foran Christian Sørensen, I heatet måtte Nicki Petersen dog aflevere tredjepladsen til en flot kørende Michael Markussen, Nicki blev en flot nr, fire efterfulgt af Chris B, Hansen.

Her er Nicki Petersen på en tør bane.

Tidtagningen i Senior gav kun en overraskelse, Tredje hurtigst på tiden var ny mand i klassen – Lars Gregersen, Det var Jan Andreasen på plads et foran Kim Nielsen, Plads fire gik til Mikkel Mansa foran Jeppe Nielsen,  Heatet gav heller ikke de store overraskelser, Dog var Andres H, Jensen på en af de første omgange en trussel for Kim Nielsen, Andreas løste dog hurtigt Kims problem ved at køre af under et overhalingforsøg, Jannie Johansen havde godt skub i karten og kørte ind på plads fire foran Per Gremstrup, Jannie kom fra startplads 8 og Per fra plads 11. Senior Old Boys blev vundet af Lars Gregersen – Mach1 foran Allan P, Jensen – Lenzo Kart og Lars Lambertsen – Mach1 Heavy vandt Rino Simonsen – Swiss Hutless foran Mathias Simonsen – Swiss Hutless.

Lørdag ROTAX SENIOR – resultat

1. Kim Nielsen, SWISS HUTLESS
2. Jan Andreasen, TONY KART
3. Lars Gregersen, MACH 1
4. Jannie Johansen, MACH 1
5. Per Gremstrup, SWISS HUTLESS

I Rotax DD2 klassen var der heller ikke de store udsving, Jan Andreasen vandt tidtagningen foran Dennis Ladefoged og Peter Dyhr, DD2 Old Boys blev vundet af Niels Larsen –  Mach1 foran Ejnar Christensen – Swiss Hutless.

Lørdag – ROTAX DD2 – resultat

1. Dennis Ladefoged, SPIRIT
3. Per Helboe, EKS
4. Michael Espersen, SWISS HUTLESS
5. Peter Dyhr, CRG

SØNDAG

Thy Karting Bane – total oversvømmet, Der manglede kun ænderne og svanerne, Alle var spændte – ville det lykkes for TMSK at tømme banen for vand, OG efter mange køreture med slamsugerne var banen klar til træning og tidtagning, OG så gik det der ud af, Tidtagning og heat blev afviklet i godt og hurtigt tempo – og man var færdig før regnen begyndte igen.

Rotax Mini, Banen var stadig våd da tidtagningen til Mini startede, Hvem kunne finde det rigtige “set up” til den vanskelige bane, og det var helt andre kører end de sædvanlige, der havde ramt rigtigt, Nicolaj Nielsen var hurtigst efterfulgt af Nicolaj Kandborg, Mikkel B, Johnsen og Lasse Emil B, Nielsen, Det indledende heat vendte om på tingene igen – Fredrik H, Sørensen vandt foran Lucas Panduro Mikkelsen, Jacob Jensen og Harald Lückow, Pre-finalen gav igen et andet resultat – nu var det Nickie E, Kristensen foran Victor Radsted, Mikkel B, Johnsen og Harald Lückow, Det var spændende heats at overvære og det så også ud til at de unge kører morede sig, I finalen blev der igen rykket lidt på pladserne – Mikkel O, Pedersen havde fundet de rigtige takter og vandt sikket foran Victor Radsted.

Søndag – ROTAX MINI – resultat

1. Mikkel O, Pedersen, SWISS HUTLESS
2. Victor Radsted, INTREPID
3. Jonas Lynge, ZARNARDI
4. Nickie E, Kristensen, BIREL
5. Nicolai Nielsen, MACH1

Rotax Junior, Mads R, Thomsen fortsatte hvor han slap lørdag –  sikker vinder af tidtagningen og det indledende heat.

Begge gange foran Michael Markussen og Rasmus Pabst, Pre-finalen gav igen sejr til Mads, Rasmus Pabst var nu nr, 2 foran Christian Sørensen, Nicolaj Jacobsen og Sergei Jensen, Heatene indtil nu havde været på regndæk, men til finalen var det tørt nok til slicks, Ville der nu blive nogen ændring? I første sving i finalen var der en del trængsel og Mads R, Thomsen faldt tilbage på en 7, plads, Allerede på omgang 9 ud af de 16 omgane var han tilbage på førstepladsen og her blev han, og vandt en meget sikker sejr foran Christian Sørensen

Søndag – ROTAX JUNIOR – resultat

2. Nicolaj Jacobsen, MACH1
3. Christian Sørensen, SWISS HUTLESS
4. Nicolaj Christensen, EKS
5. Sergei Jensen, SWISS HUTLESS

Søndagens race for Rotax Senior blev domineret af Kasper H, Jensen og i finalen var der flot opkørsel gennem feltet af Mikkel Mansa, Mikkel Mansa stod for tidtagningen – 0,043 foran Kasper H, Jensen, Jannie Johansen var nr, 3 foran Joakim Andersen og Morten Dons, I det indledende heat blev der byttet lidt om på placeringerne, Kasper kørte en sikker sejr hjem foran Mikkel Mansa, Nicolaj Kristensen og Jannie Johansen, Pre- finalen gav igen sejr til Kasper og Joakim Andersen var tilbage i toppen og tog andenpladsen foran Jannie Johansen og Morten Dons, Mikkel Mansa forsvandt ned på en 23. plads hvilket også var startplaceringen til finalen, Kasper H, Jensen satte også på finalen og vandt en sikker sejr, Jannie Johansen var en lige så sikker nr, 2. Mikkel Mansa kørte sig flot på en tredje  plads, På sidste omgang kørte han forbi Morten Dons, Niels Christian Petersen og Mads Langberg.

I Rotax Old Boys tog Lars Gregersen sin anden sejr på to dage, Nr, to og tre var Allan P, Jensen og Lars Lambertsen.

Søndag – ROTAX SENIOR – resultat

1. Kasper H, Jensen, SWISS HUTLESS
2. Jannie Johansen , MACH1
3. Mikkel Mansa, SWISS HUTLESS
4. Morten Dons , SWISS HUTLESS
5. Niels Christian Petersen, HAASE

Her er Jannie Johansen, som kørt sig til en 2. plads i søndagens løb, efter en 4. plads om lørdagen.

Oven på det meget kraftige regnvejr om lørdagen valgte mange af DD2 kørerne at fravælge søndagens løb, som derfor var lidt tyndt.

1. Dennis Ladefoged , SPIRIT
2. Peter Dyhr , CRG
3. Jan Andreasen, TONY KART
5. Ejnar Christensen, SWISS HUTLESS

Her er Peter Dyhr, der snuppede 2. pladsen i søndagens løb, efter en 5. plads om lørdagen.

På trods af det kraftige uvejr lørdag – alt i alt en weekend med masser af godt “kartaction” med masser af overhalinger og fin kørsel – lige fra Mini klassen til DD2 klassen, TMSK fik afviklet et godt og fint efterårsarrangement med masse af tilfredse kunder.

Nu venter blot afslutninger på Rotax klassernes mesterskaber 2008 – hvor blandt andet vinderne af pladserne til dette års Rotax VM skal findes, Rotax Max Grand Finals bliver afholdt i syd Italien – nærmere bestemt – La Conca, Der bliver kørt i klasserne Rotax Junior – Rotax Senior og Rotax DD2. Der vil blive plads til 72 kører i hver klasse og deltagelse fra alle verdenshjørner, Vinderne af Junior – Senior og DD2 klassen i Danmark bliver inviteret til dette arrangement med alt stillet “free of charge” til rådighed, Kart, motor, dæk, benzin, værktøj, pitvogn og alt hvad der hører til, for at kunne være med i et stort race, med deltagelse fra ca, 60 lande.,

Deltagernes eneste udgift vil være prisen på flybilletten, samt hvad der skal spises og drikkes. Mange chassisfabrikker har været med i en “tender”, for at få lov til at levere karter til dette “event”. De tre chassisfabrikker, der har vundet “tenderen”  blev: Zarnadi til Rotax Junior klassen – Maranello til Rotax Senior klassen og CRG til Rotax DD2 klassen..

ROTAX CHALLENGE DK 2008 finalen køres 3-5. oktober 2008 på Vojens Karting Center, Her vil der blive kørt om de sidste point til Grand Finals samt de andre Rotax mesterskaber,  Vi ses i Vojens til en spændende finale og afslutning på en flot 2008 sæson.