Rotax finaler Vojens Karting Center

Efterårsweekenden den 4-5. oktober satte punktum for en meget flot Rotax sæson. Alle løbene og mesterskaberne var præget af stor deltagelse, og spændene og fair kørsel i alle klasserne gennem hele sæsonen.

Her går starten til et heat i DD2 klassen, som i år er vokset meget. Fotos: KHJ Racing

Referat af Hans Ladefoged, swiss.dk.

Vojens Karting Klub havde stablet et velfungerende og godt officialsteam på benene, der arrangerede et godt løb til tilfredshed hos alle deltagerne. Vejret kunne VKK dog ikke kontrollere og weekenden var præget af meget skiftende vejrforhold, der på et tidspunkt tangerede storm. Regn var der i rimelige mængder, og baneforholdene var hele weekenden igennem derefter. Dette stillede selvfølgelig store krav til deltagerne, og surt var det selvfølgelig en gang imellem. Alligevel var der mest smil og humør blandt deltagerne, for godt og spændende race blev leveret.

Rotax Mini var igen godt repræsenteret
Weekenden igennem lavede de virkelig gode heats – mange overhalinger og tætte fights hele vejen ned gennem feltet. Efter de indledende heats var det Nickie E. Kristensen, Frederik Schandorff, Nicolai Nielsen, Mikkel O. Pedersen og Frederik Lynge der havde sat sig på de første pladser.

Pre- finalen havde Nicki E. Kristensen som vinder foran Fredrik Schandorff og Mikkel O. Pedersen. Da finalen skulle køres var banen begyndt at tørre op, og dækvalget var derfor af stor betydning. Schandorff og Pedersen satsede på slicks, hvorimod resten af kørerne der startede på de første rækker satsede på regnvejrs dækkene. Dækkene med mønster viste sig at være bedst og fra en startplads 5 kørte Alexander Weiss sig til en sikker sejr foran Victor Radsted, Nicolai Nielsen, Fredrik Schandorff og Mikkel O. Pedersen.

DM titlen gik herved til Victor Radsted foran Alexander Weiss. Dette mesterskab har haft deltagelse af 36 kører. JM titlen gik til Mikkel O. Pedersen foran Nicki E. Kristensen.

Dette var det afsluttende åbne race for Rotax Mini 2008 – og med den hast klassen voksede gennem 2008 betyder det, at felterne og løbene i 2009 vil blive endnu bedre end i 2008. Flere af topkørerne skifter til 2009 til Rotax Junior klassen. Alligevel vil kampen om toppladserne i Rotax Mini til 2009 være tæt og spændende.


Her er 3 af minikørerne i aktion på den regnvåde bane – Nicolai Nielsen, Mikkel O. Pedersen og Frederik Schandorff.

Rotax Junior bød også på tæt konkurrence
Her var alle, der ville sikre sig en plads i toppen af mesterskaberne tilstede. Mads R. Thomsen havde dog tungt sat sig på alle mesterskaberne, allerede inden finalerne i Vojens. Den vigtigste – Rotax Challenge Junior – havde han sikret sig allerede ved løbet på Thy Karting Center. Dermed havde han vundet rejsen og deltagelsen ved 2008 Rotax VM på La Conca i Italien den 30. november 2008. Mads behøver kun at købe flybilletten og herefter stilles alt til rådighed af Rotax og deres samarbejdspartnere. hotel – kart – motorer – dæk – regndæk – værktøj – benzin – pitvogn + div. samt 2 fester. Lidt lommepenge bliver der vel også brug for, og dem må Mads nok finde blandt lommepengene.

Rasmus Pabst og Niklas D. Knudsen tog sig af tidtagningen. Mads R, Thomsen nr. 7 og nyoprykket fra Mini – Nicki Petersen på en flot 5. Plads. Efter de indledende heats var Mads R. Thomsen tilbage på førstepladsen efterfulgt af Niklas D. Knudsen, Michael Markussen, Rasmus Pabst og Nicki Petersen.

Mads R Thomsen satte tempoet i pre- finalen og var 4 sekunder foran Rasmus Pabst, da han passerede målstregen. Nr. 3 var Christian Sørensen foran Nicki Petersen og Sergei Jensen. Mads R. Thomsen lod ingen i tvivl om hvor mester-skabspokalerne skulle havne, idet han brugte finalen til at sætte alle tre mesterskaber på plads. Nummer to i finalen blev lige så sikkert Christian Sørensen foran Niklas D. Knudsen og Michael Markussen.

Med denne sejr tog Mads R. Thomsen 3 titler – Rotax Junior Challenge, DM og JM. Christian Sørensen blev toèr i Challenge og nr. 3 i DM og JM – så også en meget fin sæson for ham. Rasmus Pabst blev to’er i DM og JM og nr. 3 i Challenge, så lidt pokaler er der også blevet til ham.

Rotax Junior har i 2008 været præget af benhård konkurrence og tætte fights hele vejen ned gennem feltet. Det har hele året været en stor fornøjelse, at se race i denne klasse. OG – til 2009 bliver det ikke dårligere, mange nye navne har allerede bekendtgjort deres ankomst til klassen. Mads R Thomsen og mange af 2008 topkørerne i klassen rykker til sæsonen 2009 til Rotax Senior, så næste år er der igen frit slag i Rotax Junior.


Her er det Juniorkørerne i aktion, med Christian Sørensen forrest.

Rotax Senior var igen topscoren med hensyn til deltagerantallet
Mikkel Mansa førte Challenge serien på point, men alt kunne ske. Mikkel skulle dog blot komme i mål med rimelige points for at sikre sig rejsen til Rotax VM i La Conca. Fem kørere kunne før sidste afdeling sikre sig den samlede sejr, men bolden lå før starten bedst for Mikkel Mansa.

Mikkel startede allerede ved tidtagningen med et nogenlunde resultat – nr. 2 ved tidtagningen efter Nicolaj Kristensen. Nr. 3 var Andreas H. Jensen foran Andre Huber og Kasper H. Jensen. Andreas H. Jensen var den kører der startede sæsonen 2008 med at vinde 1. afdeling af Challenge, for derefter ikke at komme til afdeling nr. 2. Med et så tæt felt som Rotax Senior er det meget svært at køre en samlet topplacering hjem, men Andreas ville prøve at ryste toppen her til sidste afdeling.

Efter de spændende indledende heats var Mansa i toppen foran Andreas, Jan Andreasen, Nicolaj Kristensen, Jannie Johansen og Morten Dons. Pre- finalen der var på 12 omgange gav ikke de store ændringer i toppen. Andreas H. Jensen vandt sikkert foran Mikkel Mansa, Jan Andreasen, Kasper H. Jensen og Kim Nielsen. Kim Nielsen havde kørt et flot heat – fra startplads tretten til en femteplads under de svære forhold.

Finalen var på hele 17 omgange. Allerede på første omgang var Andreas Jensen væk. En tur i sandkassen rykkede ham helt ned på sidstepladsen og herfra er vejen lang og svær. På 3. omgang er Nicolai Kristensen i front fulgt af Kasper H. Jensen. De to bytter plads et par gange i løbet af heatet, og det er klart at dette vil bliver afgjort på sidste omgang.

Mikkel Mansa ligger sikkert på en 4 – 5 plads og kører sikre point hjem. Sidste omgang – de 2 forreste, er nu blevet hentet af Jan Andreasen og han napper Kasper H. Jensen i løbet af den sidste omgang. Kampen mellem Nicolai Kristensen og Kasper H. Jensen blev aldrig til noget – Jan Andreasen kom imellem. På fjerdepladsen kom Mikkel Mansa, der derved sikrede sig turen og deltagelse ved Rotax VM i La Conca samt DM titlen. JM gik til Kasper H. Jensen, der ved trejde pladsen sikrede sig titlen foran Nicolai Kristensen, Per Gremstrup, Mads Langberg og Mikkel Byrialsen.


Her er Nicolaj Kristensen forrest i kampen om guldet i Senior finalen.

Rotax DD2 – en klasse, der bare vokser og vokser
– og hvor alle har spændende og jævnbyrdige fights. Under de vanskelige forhold i Vojens, kom dette specielt til udtryk – alle havde en god weekend trods regn slud og blæst. På et tidspunkt var der endda optræk til sne – jah måske.

Med de vanskelige forhold i Thy og en amputeret afdeling var mesterskaberne meget åbne. Tidtagningen blev vundet af Dennis Ladefoged – nr. 2 og 3 var Klaus Geilhausen og Jan Andreasen foran Casper Widding og Morten Nielsen. Efter de indledende heats var der byttet noget om på placeringerne. Dennis var stadig i front – Frederik H. Hansen var nu nummer 2 foran Klaus Geilhausen og Kasper Widding. Derefter var det nu Per Helboe og Jan G. Pedersen.

Pre- finalen tilhørte Dennis Ladefoged indtil næstsidste omgang – her tabte han et baghjul og overlod derved sejren til Frederik H. Hansen foran Jan Andreasen, Per Helboe og Michael Espersen. Til finalen var banen ved at tørre op og spørgsmålet omkring dækvalg var igen et “hot” emne – alle valgte regn så herved var der ingen chanceryttere. Mesterskaberne var åbne og finalen ville være afgørende. Allerede på finalens første omgang kørte Jan Andreasen af banen og mesterskaberne var endnu mere åbne. På syvende omgang var Dennis Ladefoged nået igennem feltet og han beholdt føring til mål. Turen til La Conca var hermed i hus. Flot andenplads til Frederik H. Hansen foran Klaus Geilhausen. Nummer fire blev Morten Nielsen foran Ejnar Christensen og Casper Widding.

Flere resultater og Rotax Mesterskabsresultater på www.drmc eller www.swiss.dk

Scroll til toppen