Rotax Max Challenge finaler i Ikast

På billedet er de 5 vindere i DD2 klassen i Ikast. Fra venstre er det: Christian Sørensen (nr. 2), Mads R. Thomsen (nr. 1), Jan Andreasen (nr. 3), Martin Buch Bertelsen (nr. 4) og Marc Dueholm (nr. 5). Foto: LukasRacing

Rotax Micro: 22 kørere

I den yngste klasse Rotax Micro var der tæt kamp om sejren mellem Rasmus Vendelbo, og Simon Solmer Jepsen, men det lykkedes Rasmus Vendelbo at trække det længste stå og kørte over stregen blot 3 tinedele af et sekund foran Simon Solmer Jepsen, som vandt den næstsidste afdeling i Vojens. De sidste tre pladser på podiet blev på 3. pladsen Marcus B. Topp, 4. pladsen Marius Kristiansen og på 5. pladsen og sidste mand på skamlen blev Gianni Andrisani.

Med Simon Solmer Jepsens 2. plads i Ikast fik han samlet point nok sammen til, at han kan kalde sig Danmarksmester 2015 i Rotax Micro klassen.

Rotax Micro top 5 i Ikast
1. Rasmus Vendelbo – CRG
2. Simon Solmer Jepsen – Tony Kart
3. Marcus B. Topp – Dino Kart
4. Marius Kristiansen – Tony Kart
5. Gianni Andrisani – Tony Kart

Rotax Mini: 21 kørere

Rotax Mini klassen viste igen fedt race, og der blev hele weekenden kæmpet hårdt om pladserne oppe foran på de tre første pladser stod kampen om guld, sølv og bronze mellem Victor Frost Bay, Christoffer Christensen og Lucas Daugaard. I finalen tog Victor Frost Bay sejren foran team kollega Christoffer Christensen fra RS Competition efter en uheldig finale i den næst sidsteafdeling i Vojens. 3. pladsen tog Dino køreren Lucas Daugaard sig af, foran Julie Friis og Kevin Mathiesen.

Rotax Mini top 5 i Ikast
1. Victor Frost Bay – Tony Kart
2. Christoffer Christensen – Tony Kart
3. Lucas Daugaard – Dino Kart
4. Julie Friis – Tony Kart
5. Kevin Mathiesen – Top Kart

Rotax Junior: 19 kørere

I Rotax Junior klassen så det længe ud til at Magnus Kriklywi skulle lave rent bord efter en lørdag, hvor han tog sig af det hele, men søndag da junior kørerne havde kørt prefinalen stod en af titel kandidaterne Mathias H. Jensen med pole position til finalen. Det udnyttede Mathias fuldt ud og vandt Finalen tæt forfulgt af Magnus Kriklywi. 3. pladsen gik til Malthe Jakobsen efterfulgt af hjemmebane køreren Mads Vester Nielsen og Mikkel Thyesen.


Malthe Jakobsen som vandt i Vojens fik frataget sejren og de vigtige point som havde gjort ham til mester i Vojens, men da Malthe mistede hans point var mesterskabet helt åbent inden løbet i Ikast.

Det udnyttede Mathias H. Jensen der vandt prefinalen og finalen, og gjorde sig til Danskmester 2015 i Rotax Junior klassen, og samtidig med det skal Mathias repræsentere det danske flag til Rotax VM – Grand Finals i Porugal til november.

Rotax Junior top 5 i Ikast
1. Mathias H. Jensen – Kosmic
2. Magnus Kriklywi – Tony Kart
3. Malthe Jakobsen – Tony Kart
4. Mads Vester Nielsen – Birel
5. Mikkel Thygesen – Tony Kart

Rotax Senior: 14 kørere

Exprit køreren Jonas Lindhard Nielsen vandt sikkert finalen med godt 3,5 sek. foran Jacob Hald på 2. pladsen, og Nicklas Bertelsen på 3. pladsen. De sidste to pladser på podiet gik til Max Eneberg og Mads Månsson.

Med sejren i Ikast blev Jonas Lindhard Nielsen Danskmester i Rotax Senior klassen 2015.

Rotax Senior top 5 i Ikast
1. Jonas Lindhard Nielsen – Exprit
2. Jacob Hald – Tony Kart
3. Nicklas Bertelsen – BirelART
4. Max Eneberg – Energy
5. Mads Månsson – Bremer Kart

Rotax Super Senior: 10 kørere

RS Competition havde for første gang i år sidste års vinder af Rotax Super Senior klassen Martin Mortensen med, og han stod for overskrifterne indtil prefinalen og finalen, hvor Martin pludselig ikke var med mere. Han blev (så vidt vi ved) udelukket for dagen pga. en teknisk detalje, som løbsledelsen ikke var tilfreds med. Det betød derfor at team-kollegaen Benneth Ahrens tog over og vandt både prefinalen og finalen med stil foran Dennis Ladefoged på 2. pladsen, Nicklas Manager på 3. pladsen og de sidste pladser på podiet tog Nicolai E. Lindberg og Kristian Espen Asaa sig af.

Med sejren kan Benneth Ahrens nu rejse til Portugal til november med en VM billet i hånden og forsøge sig på den internationale Rotax scene.

Rotax Super Senior top 5 i Ikast
1. Benneth Ahrens – Tony Kart
2. Dennis Ladefoged – BirelART
3. Nicklas Manager – Tony Kart
4. Nicolai E. Lindberg – Tony Kart
5. Kristian Espen Asaa – Mach1

Rotax DD2 Junior: 4 kørere

Mikkel Søbirk stod igen øverst på skamlen, da finalen søndag var kørt på det flotte anlæg i Ikast. Resultaterne var faktisk de samme, som ved den forrige afdeling i Vojens. Mikkel Søbirk på 1. pladsen, Mads I. Friis på 2. pladsen og Asger Vestergaard på 3. pladsen.

Rotax DD2 Junior top 5 i Ikast
1. Mikkel Søbirk – Dino Kart
2. Mads I. Friis – First
3. Asger Vestergaard – Dino Kart

Rotax DD2: 17 kørere

I Rotax DD2 klassen var den mest dominerende kører igen BirelART køreren Mads R. Thomsen.
Han vandt nemlig igen finalen foran Christian Sørensen og DD2 Master køreren Jan Andreasen. De sidste to kørere på podiet blev Martin Buch Bertelsen på 4. pladsen og Marc Dueholm på 5. pladsen.

Igen i år er det Mads R. Thomsen, som slutter med den største pokal i det samlede DD2 mesterskab og skal igen i år forsøge at køre et flot resultat hjem fra VM – Grand Finals i Portugal.

Rotax DD2 top 5 i Ikast
1. Mads R. Thomsen – BirelART
2. Christian Sørensen – Dino Kart
3. Jan Andreasen – BirelART
4. Martin Buch Bertelsen – Dino Kart
5. Marc Dueholm – DR Kart

Rotax DD2 Master: 9 kørere

Den rutinerede herre Jan Andreasen kørte sig igen til sejren i DD2 Master klassen for de lidt ældre drenge foran Johnny Nørgaard på 2. pladsen og hjemmebanekøreren Claus Bang på 3. pladsen.
Hermed kørte Jan Andreasen sig igen i år til en VM billet ved at vinde den samlede DD2 Master mesterskab.

Rotax DD2 Master top 3 i Ikast
1. Jan Andreasen – BirelART
2. Johnny Nørgaard – Tony Kart
3. Claus Bang – BirelART

Rotax DD2 XL: 7 kørere

I Rotax DD2 XL klassen som er for de lidt tungere drenge vandt Andreas Frahm igen ligesom han også gjorde I den forrige afdeling I Vojens. På 2. pladsen Mach1 køreren Henrik Eilertsen, som dermed tog det samlede danmarksmesterskab i klassen. Henrik Holmstrup kørte sig ind på 3. pladsen, og tog dermed den sidste plads på podiet til Rotax Max Challenge finalen i Ikast.

Rotax DD2 XL top 3 i Ikast
1. Andreas Frahm – CSR
2. Henrik Eilertsen – Mach1 
3. Henrik Holmstrup – Dino Kart


Alle resultater kan ses på mylaps.com og de samlede mesterskabsstillinger kan ses på Rotax Danmarks egen hjemmeside drmc.dk.


Vi ønsker på Gokartwebs vegne knæk og bræk til de danske deltagere ved VM – Rotax Grand Finals i Portugal til november.

Scroll til toppen