Rotax Nordic Championship

For andet år i træk afholdes det Nordiske Rotax Mesterskab i Ikast. Det sker den 4-5 august, med deltagelse i klasserne Rotax Max Mini, Junior, Senior og DD2. Der er pt. 100 tilmeldte, men tilmeldingen er stadig åben.

Her er startgridden til et Rotax Max Senior løb i Ikast, hvor Dennis Ladefoged (608) holder forrest ved siden af Kim Nielsen (97) og med Jan Andresen (bag Dennis) og Allan Olsen (55) i næste række.

Tilmelding, tillægsregler og oversigt over deltagere kan ses på swiss.dk

Weekendens løb starter fredag den 3. august, hvor de fleste kørere ankommer til banen, gennemgår licens- og teknisk kontrol, samt starter træningen. Herefter går det løs med tidtagninger og indlendede heats lørdag den 4. august. Søndag den 5. august køres de sidste indledende heats, hvorefter prefinaler og finaler afvikles inden de nye Nordiske Rotax mestre kan kåres.

Rotax Max Mini er klassen for de yngste kørere. Alderen er fra 10-14 år. Motoren i Mini er neddroslet med en brik i indsugningen og en anden udstødningsmanifold, den samlede vægt er 130 kg. og dækkene er hårde (Bridgestone YDS).

Rotax Max Junior er klassen for de 13-19 årige. Her anvendes samme motor som i Mini, men uden neddrosling. Dækkene er lidt blødere (og dermed hurtigere). Normalt køres der med Bridgestone YJC dæk til de danske løb, men til det Nordiske Mesterskab køres der med Mojo D1 dæk, som også anvendes til den Europæiske Rotax Max løbsserie. Den samlede vægt er på 150 kg.

Rotax Max Senior kan man køre fra den sæson man fylder 16 år. Der anvendes samme motor som i Junior, men med en anden cylinder, hvor der er monteret en såkaldt ‘Power valve’ – en ventil, der automatisk justerer højden på udstødningsporten, så motoren får mere kraft både ved lave og høje omdrejninger. Der køres med samme dæk som i Junior men den samlede vægt er på 165 kg.

Rotax Max Heavy er en gruppe under Max Senior, som normalt kører sammen med Senior, men præmieres særskilt. Gokarten er identisk med Senior, men vægten er sat op til 185 kg.

Rotax Max Old Boys er også en gruppe under Max Senior. Her er alt som i Senior, men køreren skal være mindst 40 år gammel.

Rotax DD2 er den hurtigste klasse. Her køres med motorer med 2 gear, og dækkene er en tand blødere og hurtigere end Senior klasserne (Bridgestone YJB). Kørerne skal være min. 18 år og vægten er 175 kg. Der køres også Heavy og Old Boys i DD2 – vægtgrænsen for Heavy er her 195 kg, mens aldersgrænsen for Old Boys også her er 40 år.

Det er frit, hvilket gokartmærke man vil køre med i Rotax Max. Gokarten skal dog leve op til CIKs homologeringskrav, og skal være godkendt af Rotax importøren.

Scroll til toppen