Fasberg på podiet til Tysk Mesterskab

Andreas Fasberg tog en 3. plads – som bedste Dansker –  i 4. afdeling af det Tyske Mesterskab, som blev kørt i Kerpen den 28-29. juli. Michael K. Christensen blev diskvalificeret og rykkede ned på en samlet 2. plads.

Andreas Fasberg blev bedste Dansker til 4. afd. af DKM. Søren Mosebo kom lige efter som nr. 4 i KF1. Foto: Andreas Fasberg til EM-Kval., Åge Kirketerp.

KF1 – 16 deltagere
Under meget omskifteligt vejr til løbet i Tyskland var det Christoffer Johansson, der lagde bedst ud, med en 2. plads i KF1 tidtagningen knap 2/10 sek. foran Andreas Fasberg på 3. pladsen. Michael K. Christensen tog 5. pladsen, Julian Mengers og Søren Mosebo 9. og 10. pladsen.

I de to kvalifikationsheats viste Michael K. Christensen storform og vandt begge heat. Julian var næstbedste Dansker med en samlet 6. plads efter de to kval. heat. Andreas var nr. 9, Søren nr. 12 og Christoffer nr. 14.

Ved en kontrol af Michael K. Christensens motor, blev karburatoren kendt ulovlig. Inden løbet var blevet udleveret en særlig instruks med præcisering af, at det ikke er tilladt i det Tyske Mesterskab at benytte karburatorer, der er bearbejdet. Denne instruks havde P.D.B. teamet ikke overholdt, hvorfor både Michael K. Christensen og den førende kører i KF3 Tom Grice (som også vandt sine to kval. heat), blev diskvalificeret fra løbet.

Flot sprint af de tilbageværende 4 danskere
I sprinten (prefinalen) blev de 4 danskere nr. 3, 4, 5 og 6 – i rækkefølgen Andreas, Søren, Christoffer og Julian – et rigtig godt udgangspunkt for dagens finale. Andreas og Søren holdt deres pladser i finalen, mens Julian faldt ned på en 7. plads og Christoffer helt ned som nr. 12.

I den samlede mesterskabsstilling rykkede Michaels nærmeste konkurrent, Marcel Lipp, op på 1. pladsen – selvom han havde en rigtig dårlig dag, hvor han to gange kørte sin kæde i stykker. Han er nu 4 point foran Michael. Med en god indsats i 5. og sidste afdeling er der dog stadig god mulighed for en Dansk førsteplads i KF1.

Top 5 i KF1 er som følger (efter fradrag):
1. Marcel Lipp, D, Tony Kart, Vortex, 82 p
2. Michael K. Christensen DK, Gillard, Parilla, 78 p
3. Jack Te Braak, NL, Zanardi, Parilla, 76 p
4. Julian Mengers, DK, Gillard, Parilla, 64 p
5. Søren Mosebo, DK, Tony Kart, Vortex, 59 p

Christoffer Johansson ligger nr. 14, mens Joachim Stephansen (der ikke har deltaget i alle afd.) ligger nr. 21.

KF2 – 18 deltagere
Kevin Munkholm var rigtig skarp i de første afdelinger af det Tyske Mesterskab, men har haft lidt problemer de sidste to afdelinger. I Kerpen lagde han ud med en 8. plads i tidtagningen, mens Rasmus Bastkjær blev nr. 12.

Efter de to kval. heat var Kevin nr. 6 og Rasmus nr. 15. I sprinten kørte Rasmus sig op på en 7. plads, mens Kevin ikke fik kørt en eneste omgang, og derfor blev sidst.

Det var hårde odds for Kevin til finalen, hvor han alligevel fik kørt sig op på en 9. plads. Jeg har ikke talt med ham, men hans bedste tid var knap 3 sek. bedre end den næsthurtigtste, så jeg vil gætte på at han er kørt ud på slicks, mens de andre har haft regndæk på – så nogle få omgange mere i finalen kunne have givet ham sejren. Rasmus blev nr. 15 i finalen.

KF3 – 47 deltagere
Weekendens løb startede rigtig dårligt for de Danske KF3 kørere. I tidtagningen var Bo Sørensen bedste Dansker på en 16. plads, herefter kom de med Jacob Nørtoft (21), Michelle Gatting (25) og Jakob Christensen (42).

I kval. heatene gik det bedre for Bo, der blev nr. 4, mens de øvrige fortsatte langt nede i rækkerne – Michelle blev 28, Jacob N. og Jacob K. nr. 38 og 39.

I sprinten mistede Bo et par pladser og blev nr. 6, mens Michelle avancerede til en 10. plads. Jacob K. blev nr. 17, mens Jacob N. ikke kom videre fra opsamlingsheatet (hvor Jacob K. var blevet nr. 5).

Til finalen snød vejret flere af kørerne – heriblandt Bo, der havde satset på tørvejrsopsætning, og kun lige nåede at skifte til regndæk da regnen kom kort før heatstart. Det resulterede i en 10. plads til Bo, Jacob K. kørte sig godt frem til en 11. plads, mens Michelle ikke gennemførte og sluttede finalen som nr. 30.

Top 5 i KF3 ser nu ud som følger (efter fradrag):
1. Tom Grice, GB, Gillard, XTR, 78 p
2. Ricardo Brutshin, D, CRG, XTR, 72 p
3. Rene Binder, A, Gillard, XTR, 70 p
4. Kevin Illgen, D, CRG, XTR, 55 p
5. Bo Sørensen, DK, Kosmic, Vortex, 45 p

Jacob Kristensen ligger på en 9. plads med 32 point, Michelle Gatting på en 22. plads med 9 point, Jacob Nørtoft er uden point i den samlede stilling.

Sidste og afgørende afdeling af årets Tyske Mesterskab køres på Hahn banen den 19. august. Med Danskere på en tredjedel af top-5 placeringerne bliver det spændende at følge afslutningen på Mesterskabet.