Rotax Nordisk Mesterskab

Niklas D. Knudsen (i lysegrå trøje på billedet) har længe været med i toppen af Rotax Senior, så han har god grund til at smile, da han denne weekend kunne stille sig øverst på podiet. På billedet er han sammen med Frederik H. Hansen fra PB Kart Race (Kosmic trøje) og teamkammeraterne i RS Competition Jannie Johansen og Christian Høgh.

Rotax Senior var igen største klasse

– denne gang med 36 deltagere. Kasper H. Jensen lagde ud som han sluttede sidste løb, på pole position.

Niklas V. Olsen, som iøvrigt er skiftet til Kosmic ligesom Kasper H. Jensen, fulgte lige efter Kasper i tidtagningen. Nicolai Kristensen tog tredjepladsen efterfulgt af Jannie Johansen og så Jonas Hansen, der normalt kører KF2, men var på gæstevisit til Rotax Nordic i en Kosmic kart.

Efter kvalifikationsheatene var Nicolai Kristensen i front, efterfulgt af Jannie Johansen, Niklas V. Olsen, Nikklas D. Knudsen og Michael Markussen. Kasper H. Jensen havde godt nok vundet sit ene kval. heat, men havde haft et uheldigt 2. heat, hvor han blev nr. 24 – han skulle derfor starte prefinalen som nr. 17, mens Jonas Hansen med en 3. plads og en 24. plads var nede som nr. 21. Lige bag Jonas var iøvrigt Jakob Borsholt, som også havde fået en 3. plads og en 24. plads

Ny i klassen var iøvrigt også Michael E. Christensen, der normalt giver gas i KZ2, men i Rotax Senior var nede på en 10. plads efter kval. heatene.

Også Mads R. Thomsen havde haft et topresultat og et uheldsheat (4 og 21), så han var nede som nr. 18 da starten til prefinalen gik.

Nicolai Kristensen viste sin stabilitet og vandt prefinalen foran Niklas V. Olsen, men nu var Alexander A. Lauritsen fremme som nr. 3, efterfulgt af Niklas D. Knudsen og så endnu en ny top5 kandidat, Martin Høgh.

I den afgørende finale havde Kasper H. Jensen endnu engang vist sin styrke, og havde kørt sig fra en startplacering som nr. 13 til føringen af løbet, som han så ud til at have under kontrol på en tør men lidt ‘fedtet bane’.

Sådan skulle det dog ikke gå, da han kort før løbet var slut skulle forbi en ‘overlapper’, og i en uheldig kombination af irritation og en uforudset nedbremsning fik givet overlapperen et gevaldigt skub for enden af langsiden. Det resulterede naturligvis i et sort flag, og så var den sejr væk for Kasper.

I stedet blev det Niklas D. Knudsen som, efter mange andre topresultater i klassen, endelig fik lov at stille sig øverst på podiet, mens teamkammeraten i RS Competition, Nicolai Kristensen måtte nøjes med en 8. plads.

Top 5 i senior finalen blev:

1. Niklas Dall Knudsen
2. Mads Thomsen
3. Martin Høgh
4. Jannie Johansen
5. Niklas V. Olsen

senior_start620.jpg

Her går starten til et heat i senior klassen, med Kasper H. Jensen i front foran Jannie Johansen (82), Niklas D. Knudsen (253), Nicolai Kristensen (2). Jacob Gram Nielsen (bag Nicolai, så vidt jeg kan se), Julian Mengers (22), Mads Thomsen (3) og Jacob Borsholt Sørensen (111).

senior_niklasvolsen620.jpg

Niklas V. Olsen (23) var til Rotax Nordic Championship skiftet til Kosmic, og han så ud til at befinde sig godt i karten, da han startede med en 2. plads i tidtagningen, og viste god fart resten af løbet, hvor han sluttede som nr. 5. Her er han foran Jacob Gram Nielsen (75) og yderst i billedet er Jonas Hansen.

Spændende race i alle klasser – her er top 5 fra start til slut

Der var også spændende race i alle de øvrige klasser, med store udskiftninger i top 5 efterhånden som vejret, baneforholdene og heldet skiftede for de forskellige kørere. Nedenfor er overblik over top 5 resultaterne i alle klasserne – du finder alle resultaterne på Mylaps.com.

Rotax Junior (26 deltagere)

Top 5 efter tidtagning
1. Emil Andersen
2. Bjørn Danielsen
3. Jan Jønck
4. Casper Bonne Petersen
5. Jonas Lynge

juniorstart620.jpg

Her går starten til juniorkørernes første kval. heat. Det er med Emil Andersen (87) forrest, og Bjørn Danielsen (9) lige ved siden af. Bag ved Bjørn er Casper B. Petersen og bag ham Mathias Smith. Det blev et temmelig uheldigt heat for Bjørn Danielsen, der ikke rigtig kom fra start, og fik et ordentligt skub uden for banen.

Top 5 efter kvalifikationsheat
1. Emil Andersen
2. Jan Jønck
3. Jonas Lynge
4. Bjørn Danielsen
5. Mikkel H. Jensen

Top 5 Prefinale
1. Jan Jønck
2. Mikkel H. Jensen
3. Jonas Lynge
4. Mathias Smith
5. Mikkel Bang Johansen

Top 5 Finale
1. Casper Bonne Petersen
2. Mathias Sponholtz
3. Mathias Smith
4. Jan Jønck
5. Andreas Birkbak

junior_casperbp620.jpg

Casper Bonne Petersen (49) snuppede sejren i Junior finalen, efter en weekend med flere uheld og blandede resultater. På billedet er han foran Niklas Voetmann et godt stykke nede i feltet, men på vej frem.

Rotax Mini (18 deltagere)

Top 5 efter tidtagningen
1. Jonas Nielsen
2. Oliver Lind Jensen
3. Camilla Kaus Larsen
4. Mathias Valentin
5. Casper Pilgaard

Top 5 efter kvalifikationsheat
1. Jonas Nielsen
2. Oliver Lind Jensen
3. Camilla Kaus Larsen
4. Mads Holm Jensen
5. Andreas Albers

Top 5 Prefinale
1. Oliver Lind Jensen
2. Jonas Nielsen
3. Camilla Kaus Larsen
4. Mathilde Langeberg
5. Andreas Albers

Top 5 Finale
1. Mathilde Langenberg
2. Mads Holm Jensen
3. Jonas Nielsen
4. Andreas Albers
5. Nicklas Manager

mini_mlangenberg620.jpg

Mathilde Langenberg (80) viste god form, da hun tog sejren i Rotax Mini finalen, efter at have indtaget 4. pladsen i prefinalen.

Rotax DD2 (18 deltagere)

Top 5 efter tidtagning
1. Peter Lundstrøm
2. Dennis Ladefoged
3. Nicolai Thaarup
4. Andreas H. Jensen
5. Mike Hansen

dd2_andreas-dennis620.jpg

Andreas Jensen (1) var tydeligvis meget tændt på sejr. I første kval. heat startede han på 4. pladsen men snuppede starten og vandt heatet. Gennem hele weekenden havde han nogle tætte kampe med bl.a. Dennis Ladefoged, der her er ved at blive overhalet af Andreas.

Top 5 efter kvalifikationsheat
1. Andreas H. Jensen
2. Peter Lundstrøm
3. Mike Hansen
4. Dennis Ladefoged
5. Jan Andreasen

Top 5 Prefinale
1. Jan Andreasen
2. Nicolai Thaarup
3. Magnus Freck
4. Andreas H. Jensen
5. Jan Christensen

dd2_magnusfreck620.jpg

Magnus Freck (99) var ny mand i DD2 klassen, og han viste at han også godt kunne finde ud af at skifte gear, da han lå nr. 3 efter kval. heatene.

Top 5 Finale
1. Jan Christensen
2. Jan Andreasen
3. Peter Lundstrøm
4. Andreas H. Jensen
5. Niels Christian Petersen

dd2_janchristensen620.jpg

Jan Christensen (87)havde tilsyneladende valgt det helt rigtige setup til finaleheatet, hvor han tog sejren foran Jan Andreasen, Peter Lundstrøm, Andreas H. Jensen og Niels Chr. Petersen. På billedet er han foran Michael Sørensen fra J.S. Racing. Det var iøvrigt en finale under meget svære forhold, hvor over halvdelen af feltet udgik inden målflaget.

Rotax Senior XL/Masters/National (9 deltagere)

Top 5 efter tidtagning
1. Frederik Schandorff
2. Jesper Sørensen
3. Thomas Jørgensen
4. Michael Korsgaard
5. Poul Lübbert

Top 5 efter kvalifikationsheat
1. Frederik Schandorff
2. Michael Korsgaard
3. Jesper Sørensen
4. Thomas Jørgensen
5. Poul Lübbert

Top 5 Prefinale
1. Frederik Schandorff
2. Thomas Jørgensen
3. Jesper Sørensen
4. Michael Korsgaard
5. Poul Lübbert

Top 5 Finale
1. Frederik Schandorff
2. Thomas Jørgensen
3. Poul Lübbert
4. Michael Korsgaard
5. Kristian Rasmussen

senior_nationalstart620.jpg

Her går starten til første heat i Rotax Senior National / Masters / XL, med de to Senior National kørere Frederik Schandorff (99) og Jesper Sørensen (60) forrest. Frederik var fast mand i front hele weekenden, men nr. 7 Thomas Jørgensen tog over på 2. pladsen i både prefinale og finale.

Rotax DD2 XL/Masters (9 deltagere)

Top 5 efter tidtagning
1. Jan Faurschou
2. Brian Steen
3. Jesper V. Christensen
4. Peter Dyhr
5. Søren Kjeldsen

Top 5 efter kvalifikationsheat
1. Jan Faurschou
2. Michael Christensen
3. Torben Hansen
4. Jesper V. Christensen
5. Brian Steen

Top 5 Prefinale
1. Jan Faurschou
2. Jesper V. Christensen
3. Torben Hansen
4. Brian Steen
5. Hugo Jensen

Top 5 Finale
1. Jesper V. Christensen
2. Jan Faurschou
3. Torben Hansen
4. Peter Dyhr
5. Brian Steen

dd2master_start620.jpg

Her går starten til et heat i Rotax DD2 Master / XL, med Jan Faurschou forrest og Jesper V. Christensen lige bag ham. I den afgørende finale byttede de to dog plads, så Jesper kunne stille sig øverst på podiet.

Scroll til toppen