Samlet WSK sejr til Nicklas Nielsen i KF

Nicklas Nielsen har haft en rigtig flot start på sin første sæson hos Tony Kart Racing Team

Der har helt sikkert været høje forventninger til Nicklas Nielsen op til hans første sæson hos Tony Kart Racing Team. Man skal dog ikke glemme, at mange andre kørere i feltet har ligeså høje forventninger – og bruger rigtig mange ressourcer på at indfri disse forventninger.

Derfor må man også tage hatten af for Nicklas, der indtil nu må siges at have leveret varen til sin nye arbejdsgiver.

Her er en kort opsummering over de 8 løb Nicklas har kørt i år:

  • Samlet vinder af WSK Champions Cup (2 løb)
  • Vinder af Bridgestone Winter Cup (1 løb)
  • Nr. 2 ved WSK Gold Cup (1 løb)
  • Samlet vinder af WSK Super Master Series (4 løb)

I de 4 løb i WSK Super Master series havde Nicklas to pole positions og to andenpladser i de 4 tidtagninger, han kom ud som samlet vinder af kvalifikationsheatene ved alle 4 løb, vandt 3 af de 4 prefinaler og tog to andenpladser og en tredjeplads i finalerne. Den ene finale, hvor han ikke kom på podiet så han ud til at skulle have sin første finalesejr i serien, da en teknisk defekt sendte ham ud af finalen.

Christian Lundgaard var supertæt på en samlet podieplads til WSK Super Master Series i KF Junior – og har også haft en fantastisk sæsonstart hos Ward Racing

Christian lå på en samlet 2. plads i WSK Super Master Series inden sidste og afgørende afdeling i Sarno. Her startede løbet rigtig dårligt for Christian, der måtte helt ned på en 18. plads i tidtagningen. Han fik dog kæmpet sig godt op gennem kval. heatene, så han kunne starte sin prefinale på en 4. plads – og nok så vigtigt, længere fremme end flere af de nærmeste titel-konkurrenter.

Prefinalen gik desværre rigtig skidt, da Christan blev skubbet af banen i den tætte placeringskamp på de første omgange. Dermed måtte han starte finalen som nr. 21, og det var for sværre odds, så han sluttede som nr. 13 i løbet. Dermed røg han ned på en meget ærgerlig 4. plads i det samlede WSK mesterskab.

Christian har deltaget i de samme internationale løb som Nicklas Nielsen – og det skal også lige nævnes, at der i KF Junior typisk er ca. 3 gange så mange deltagere som i KF, så konkurrencen er superskarp i juniorklassen.

Her er et kort overblik over Christans resultater i sæsonens første løb:

  • Samlet vinder af WSK Champions Cup (2 løb)
  • Vinder af Bridgestone Winter Cup (1 løb)
  • Vinder af WSK Gold Cup (1 løb)
  • Nummer 4 i WSK Super Master Series (4 løb)

Casper Røes Andersen og Noah Watt er også kommet rigtig godt fra start begge hos engelske Ricky Flynn Motorsport – og begge som oprykkere til ny klasse

Casper Røes Andersen er rykket op i KF klassen i år, mens Noah Watt er rykket op i KF Junior. Begge har leveret topresultater i deres tidligere klasser, og som kørere hos Ricky Flynn Motorsport, med Ole Hauggaard som motorleverandør, så er ambitionerne selvfølgelig også helt i top.

Casper har ret konstant været med i top-10 i de løb han har deltaget i, og han sluttede da også som samlet nr. 7 i WSK Super Master Series. Han blev nr. 4 i WSK Champions Cup og nr. 6 i WSK Gold Cup, så set herfra ser det absolut godkendt ud.

Noah har også klaret oprykningen godt, og sluttede WSK Super Master serien som nr. 11 ud af de 84 deltagende KF Junior kørere. Han har hele sæsonen kørt rigtig hurtige tider – har både fået pole position i tidtagning, og sat adskillige hurtigste omgangstider i heats. Hans bedste finaleplacering indtil nu er en 4. plads ved Trofeo Margutti, men det er absolut en lovende og godkendt klassedebut.

WSK Super Masters serien har også haft deltagelse af Frederik Vesti og Mikkel Höyer i KF Junior samt Nicolaj Kjærgaard i KF

Frederik Vesti stiller op til de internationale løb for det italienske Energy Corse fabriksteam – som jo tidligere har stået bag en dansk EM triumf (2010 i KF2 med Nicolaj Møller Madsen). Frederik blev samlet nr. 38 i WSK Super Master Series, og det bedste resultat i år er en 6. plads ved Trofeo Margutti – det siger jo også en del om konkurrenceniveauet, når man ved hvor godt Frederik har klaret sig i de nationale løb.

Mikkel Höyer er også nyoprykket til KF Junior klassen, hvor han stiller op for Praga Kart og Kart Racer. Han blev samlet nr. 43 i WSK Super Master Series. Han har endnu tilgode at være med helt fremme i feltet til de internationale løb, men det ser helt klart ud til at der også er potentiale hos Mikkel.

Nicolaj Kjærgaard stiller op i KF klassen for TK Racing / Energy Kart, og selvom Nicolaj også helt klart er en god kører, så har han det også svært i den meget stærke internationale konkurrence, hvor han sluttede som nr. 39 i WSK Super Master Series.

Du kan se alle resultaterne fra de forskellige WSK løb på wskarting.it

Næste store opgave for de danske “legionærer” i KF og KF Junior er første afdeling af EM, som køres i Portugal den 6-10. maj

Inden næste løb skal der formentlig lige afholdes nogle konfirmationer blandt KF Junior kørererne – det kan ihvertfald ses på lundgaardracing.dk at Christian skal konfirmeres lige inden afgangen til Portugal.

Her er en oversigt over den samlede top 3 i WSK Super Master Series

KZ2 – 56 deltagere

1. Marco Ardigo (I), Tony Kart / Vortex
2. Simo Puhaka (FIN), CRG / Maxter
3. Anthony Abbasse (F), Sodi Kart / TM

KF – 53 deltagere

1. Nicklas Nielsen (DK), Tony Kart / Vortex
2. Karol Basz (POL), Kosmic / Vortex
3. Felice Tiene (I), CRG / Parilla

KF Junior – 84 deltagere

1. Clement Novalak (), Tony Kart / Vortex
2. Logan Sargeant (USA), FA Kart / Vortex
3. Ulysse De Pauw (B), Birel Art / Parilla

60 Mini – 70 deltagere

1. Dennis Hauger (N), CRG / TM
2. Mattia Muller (I?), Energy / TM
3. Leonardo Marseglia (I?) Zanardi / TM

(Spørgsmålstegnene til nationalitet er på fordi alle kørere i Mini klassen skal køre med italiensk licens.)

Scroll til toppen