Schlünssen og Christensen fører Tysk Mesterskab

2. afdeling af det Tyske Mesterskab (DKM og DMV) blev kørt i Wackersdorf den 27-28. maj. Med en 4. plads og en 2. plads satte Robert Schlünssen og Michael K. Christensen sig på 1. og 2. pladsen i den samlede stilling.

Her er Robert Schlünssen til et løb tidligere på året. Foto:Karting i Billeder

Michael K. Christensen var bedst kørende af danskerne. Efter en 5. plads i tidtagningen blev det til en 2. plads efter de to kval. heat, og en 2. plads i både “sprint” (prefinale) og finale.

Robert Schlünssen lå lige efter Michael i tidtagningen, men røg ned som nr. 22 i det ene kval. heat. Han kom dog godt igen, og sluttede løbet på en 4. plads – og altså dermed nok til at indtage 1. pladsen i den samlede stilling i Formula A.

Der var 43 deltagere i Formula A. Inden løbet i Wackersdorf førte Birel køreren Marco Witmann, men han var i Japan, hvor han deltog – og vandt – i Asia Pacific Championship på Suzuka banen. Det bliver spændende at se om danskerne kan holde den stærkt kørende tysker bag sig i de kommende afdelinger af Tysk Mesterskab.

Læs mere om DKM på dkm-dmsb.de

Johan Jokinen og Søren Mosebo deltog i ICA – hvor mesterskabet hedder DMV
Både Johan og Søren havde god fart, men havde ikke ligefrem heldet med sig. Søren havde været 1’er og 2’er i træningerne før tidtagningen, men da tidtagningen skulle køres, gik der en reed blok i stykker, og han endte som nr. 24. I første kval. heat satte motoren sig og i 2. kval. heat kørte han sig op til en 9. plads.

Det gav en samlet startplacering som nr. 26 til første finale, hvor han kørte sig op til en 5. plads. I 2. finale fik han en 4. plads, og ligger nu nr. 10 i den samlede stilling.

Johan var afsted uden team-opbakning, så hans far var trukket i mekanikertøjet til løbet, der skulle fungere som træning op til næste afdeling af Italian Open. Det blev til en 13. plads i tidtagningen og en samlet 9. plads efter kval. heatene. Første finale startede med karburatorproblemer, som gjorde at han faldt tilbage til en 14. plads. På 5. sidste omgang fik han løst problemet, og avancerede nu til en 7. plads inden han røg af banen på sidste omgang.

Det betød en startplacering som nr. 19 i sidste finale, hvor han kørte sig op til en 8. plads, med 2. bedste tid i heatet.