Succesfuldt EM for KZ i Wackersdorf

Toke Christensen kørte det bedste danske resultat hjem ved EM. Danskeren sluttede på en flot 16. plads blandt de mange garvede KZ2-kørere.

På fotoet ses KZ2 gridden. Foto: KSP.fr.

Wackersdorf var for nylig for første gang vært for en officiel EM-afdeling. Ret behageligt vejr og mange tændte konkurrenter var med til at sætte en høj standard for weekenden. Danmark var som tidligere nævnt på Gokartweb.dk, repræsenteret med fem danske kørere – en i KZ og fire i KZ2. I KZ2 var det Jonas Hansen & Toke Christensen der nåede til finalerne, og selvfølgelig Fasberg i KZ.

KZ

Max Verstappen vil blive husket for sin dominans i KZ. Selvom Jorrit Pex var hurtigste mand i tidtagningen, så var det altså hollænderen Max Verstappen der vandt alt hvad der kunne vindes af heats og finaler. Danskeren Andreas Fasberg havde nogle mindre gode heats og skulle starte pre-finalen fra 29. position. Fuldstændig formidabelt kører han en 12. plads hjem i pre-finalen blandt de i alt 32 kørere. I finalen går det også rigtig godt for Ward Racing-køreren, men han får tildelt 10 strafsekunder for tyvstart og slutter derfor officielt på en 20. plads.

Max Verstappen har dermed lagt sig i front af mesterskabet med 5 point ned til toeren Bas Lammers.

danskeretilem_640-1.jpg
Her ses et par glade danskere til kørerpræsentationen på gridden.

KZ2

Der var umiddelbart mange potentielle vindere i KZ2 klassen, og dog alligevel med Ricaardo Negro og Marco Zanchetta som de ultimative front-runners. Til trods for at det ikke blev til nogle topplaceringer til danskerne, så er skandinavien dog godt præsenteret i toppen med bl.a. svenske Joel Johansson der vandt pre-finalen og blev treer i finalen. Af de danske drenge var det Toke Christensen & Jonas Hansen der kvalificerede sig videre til finalerne, hvor det var Toke Christensen der kørte det absolut bedste resultat hjem. Toke der i øjeblikket dominerer DM og DSK herhjemme, gjorde altså flot figur til EM med sin 16. plads i finalen.

Samlet set er det Riccardo Negro der vandt finalen, der har lagt sig i front af EM-stillingen foran Marco Zanchetta.

Næste afdeling af EM for KZ køres i Belgien / Genk d. 29. – 30. Juni.

Se resultaterne her.

Scroll til toppen