To jyske “rookier” bedst i Belgien

Mens de fleste danske kørere var til DM Revanchen i København, var 12 danskere taget til hhv. Parma, Italien og Mariembourg, Belgien. I løbet af weekenden var der flere danskere fremme i feltet, men i det samlede resultat var det Thomas Dam og Bo Sørensen, som gjorde det bedst.

Her er det Bo Sørensen til en tidligere afdeling af Belgisk Mesterskab på Spa Francorchamps. Foto: Aage Kirketerp.

Bo Sørensen og Michael Christensen (fra SKK) deltog i ICA Junior, hvor der var 32 deltagere. Bo havde gjort det godt i træningen før tidtagningen, hvor han var 7. hurtigst. Banen havde dog ændret sig en del til tidtagningen, og Bo fik ikke ramt det rigtige set-up, og måtte nøjes med en startplacering som nr. 18. I første kval. heat fik han kørt “næsen” af, og måtte udgå som nr. 28. Herfra lykkedes det ham at arbejde sig frem i feltet, så han efter de to finaleheats sluttede på en samlet 10. plads. Udmærket kørt af knægten fra Varde, der kører sin første ICA Junior sæson, og sit første løb i Mariembourg.

Michael Christensen har gjort det rigtig godt i den hjemlige Formel Junior klasse, og har også deltaget i flere afdelinger af det belgiske mesterskab i Cadet klassen. Han havde benyttet den sidste afdeling til at prøve kræfter med ICA Junior klassen, som han tidligere på året også har prøvet i Danmark. Efter omstændighederne var det en udmærket indsast, der sluttede med en samlet 19. plads.

De danske Cadetter
Nicolaj Møller Madsen, Michelle Gatting, Dennis Lind og Jacob Nørtoft deltog i sidste afdeling af det belgiske mesterskab i Cadet klassen, som er klassen lige under ICA Junior. Der køres med samme kart og motor, men blot med lidt hårdere dæk og en lille begrænsning af motorydelsen. Nicolaj Møller Madsen havde godt med fart på, og blev nr. 8, 4 og 6 i tidtagning og kval. heats. Desværre havde han et uheld i de sidste heat og sluttede som nr. 23.

De øvrige danskere kunne tilsyneladende ikke rigtig finde rytmen på den svære bane. Dennis Lind har, som den eneste af danskerne, deltaget i alle 5 afdelinger af mesterskabet, og slutter på en samlet 7. plads. Jacob Nørtoft blev samlet nr. 15, mens resten af danskerne sluttede under midten i det 35 mand store Cadet felt.

ICA – med Thomas Dam som bedste dansker
Thomas Dam, Marco Sørensen og Nils Vestergaard deltog i ICA klassen. De startede alle med en dårlig tidtagning, men nåede alligevel at få stillet karterne ind så de kunne slutte sidste finale som nr. 10, 11 og 14. Det samlede resultat af weekendens løb er pointene fra de to finaler, og her var det Thomas Dam, der sluttede bedst på en flot 9. plads – to pladser efter Europamesteren Nathanael Berthon fra Frankrig.

Parma Industria
Joachim Stephansen og Andreas Fasberg deltog i Formula A, mens Johan Jokinen stillede op i ICA. Både for Johan og Andreas var det debut i de to klasser på udenlandsk grund. I lørdagens løb var det Joachim Stephansen, der startede bedst med en 7. plads i tidtagningen, mens de to andre danskere blev nr. 20 og 47. Joachim fulgte godt op med en 7. plads i første kval. heat, men så kom uheldene og han sluttede som nr. 21, mens de to andre begge sluttede som nr. 18.

Andreas Fasberg imponerede med en 4. plads i søndagens tidtagning, men herefter gik det desværre kun baglæns for debutanten, der sluttede på en samlet 19. plads.

Joachim Stephansen holdt næsten farten fra om lørdagen i tidtagningen, hvor han blev nr. 10. Til gengæld gik det fremad resten af dagen, og han sluttede finalen på en 6. plads, hvilket gav en samlet slutplacering som nr. 11.

Johan Jokinen startede igen skidt med en 39 plads i tidtagningen, men også han fik mere styr på tingene i løbet af dagen, hvor hans bedste resultat var en 9. plads i det ene kval. heat. I dagens finale opstod der igen problemer, og han sluttede på en 31. plads, hvilket gav ham en samlet placering som nr. 26.