To Mesterskaber / Cups blev afgjort ved DSK i Grindsted

5. og 6. afdeling af Dansk Super Kart 2014 blev kørt i Grindsted den 31/5 – 1/6. Samtidig blev Mini Cup og DASU Mesterskab for Cadett Junior afgjort, mens Talent Cup for KF Junior blev startet.

På billedet er det Viktor Poulsen (#10) på pole position med Lucas Svensson (#15) ved siden af.

Viktor Poulsen sad på næsten alt i Cadett Mini i Grindsted, og vinder Mini Cup – á point med Lucas Svensson

Inden weekendens løb i Grindsted var det Lucas Svensson, der førte Dansk Super Kart i Cadett Mini. Til 3. og 4. afdeling i Vojens halede Viktor Poulsen stærkt ind på Lucas, og til løbet i Grindsted satte Viktor trumf på, da han vandt tidtagning både lørdag og søndag, og ligeledes vandt alle heat undtagen søndagens finale, hvor han blev nr. 2 lige efter Lucas Svensson.

Med den stærke indsats i Grindsted har Viktor nu lagt sig i spidsen af Dansk Super Kart for Cadett Mini, mens han med samme antal point – men flere sejre – vandt DASU Mini Cup foran Lucas Svensson.

I både DSK og Mini Cup regi er det Rune Kaarsberg, Daniel Träger og Julie Feike Friis, der indtager de efterfølgende pladser i Top 5.

Stadig åbent kapløb om det Samlede Super Kart Mesterskab og DASU Mesterskabet i Cadett Mini.

Begge mesterskabstitler afgøres over de sidste 3 løbsweekender med i alt 6 afdelinger af Dansk Super Kart.

Benjamin Friislund i front af Dansk Super Kart og vinder af DASU Mesterskab for Cadett Junior – på trods af tæt fight med de nærmeste konkurrenter i Grindsted

Benjaminfriislund -foer -start -dsk -ggk 640x 300

Laptimeren skal lige indstilles rigtigt hos mesterskabsførende Benjamin Friislund før heatstart i Grindsted.

Der er meget tæt konkurrence om pladserne i Cadett Junior! Inden weekendens løb i Grindsted var Benjamin Friislund i spidsen af både Dansk Super Kart og DASU Mesteskabet. I grindsted lagde Rasmus Bradaæ stærkt ud, og satte tiden både lørdag og søndag.

Lørdagens finale blev vundet af Andreas Falch, efterfulgt af Benjamin Friislund, Mads Riis og Lucas Fræs Sommerlund, mens Rasmus Bradaæ måtte nøjes med 5. pladsen.

Søndagens finale i Grindsted vandt Rasmus Bradaæ foran Benjamin Friislund, Marcus Sandell Mathiasen og Lucas Fræs Sommerlund, mens Andreas Falch denne gang måtte nøjes med 5. pladsen.

Med de stabile placeringer i Grindsted lykkedes det altså Benjamin Friislund at holde den samlede føring i Dansk Super Kart, og vinde DASU Mesterskabet for Cadett Junior.

Stadig ikke noget afgjort i DSK – og 6 helt friske afdelinger i DASU Junior Cup på vej.

Cadett -junior -taet -fight -dsk -ggk 640

Ovenstående billede viser meget godt, hvor tæt race der bliver kørt i Cadett Junior – her fra et heat i Grindsted med Rasmus Bradaæ (#7) i front, efterfulgt af Andreas Falch (#27), Lucas Fræs Sommerlund (# 63), Marcus Sandell Mathiasen (#8), Benjamin Friislund (11), Kevin Brandsborg (# 37) og Victor Majgaard (# 20)

I Dansk Super Kart mesterskabet er Benjamin Friislund 57 point foran Andreas Falch, som er 24 point foran Rasmus Bradaæ, men med hele 6 afdelinger tilbage af Dansk Super Kart, så er der ikke noget afgjort endnu. Desuden afgøres Dasu Junior Cup også over de sidste 6 Super Kart afdelinger, så i den mesterskabskamp er der helt åben kamp om placeringerne.

Frederik Vesti er i spidsen af KF Junior i både Dansk Super Kart, DASU Mesterskab og DASU Talent Cup efter intens kamp om pladserne og meget stabile præstationer

Kfjuniorstart -dsk -ggk 640

KF Junior heatstart i Grindsted med Michael Christiansen (# 56) på pole position ved siden af Noah Watt (# 106), samt Peter Vesti (# 2) og Mads E. Hansen (# 46) i 2. række.

19 kørere var til start i KF Junior klassen til løbet i Grindsted. Den meget tætte kamp om pladserne, som har præget KF Junior klassen hele året fortsatte også til løbet i Grindsted.

Lørdagens finale blev vundet af Noah Watt foran Michael Christiansen, Frederik Vesti, Mads E. Hansen og Mikkel Meyer Hansen.

I søndagens finale var det Julius Lassen der vandt foran Frederik Vesti, Jonas Nielsen, Asbjørn F. Rasmussen og Christian Rasmussen, mens Noah Watt udgik på sidste omgang. Mads E. Hansen og Mikkel M. Hansen måtte nøjes med placeringer som nr. 6 og 7, mens Michael Christiansen var helt nede som nr. 10.

Frederiks stabile præstationer blev altså belønnet med at han både bevarer førstepladsen i Dansk Super Kart, og ligger sig i spidsen af såvel DASU Mesterskabet som Talent Cup.

Ingen af årets 3 KF Junior Mesterskaber er afgjort endnu

Ligesom i alle de øvrige Dansk Super Kart klasser, så køres det samlede Dansk Super Kart Mesterskab over alle 6 weekendende – 12 afdelinger.

I DASU Mesterskabet er 2 af de 3 afdelinger nu kørt. Sidste afdeling køres sammen med Dansk Super Kart i Thy den 23-24. august.

I Talent Cup’en var løbet i Grindsted første afdeling, mens 2. afdeling køres med DSK i Rødby den 21-22. juni og 3. afdeling køres med DSK i Søndersø den 6-7. september.

Selvom Frederik Vesti har lagt sig i spidsen af alle 3 mesterskaber, så er der absolut ikke afgjort noget i de endelige mesterskabsresultater endnu.

Du kan se billeder fra lørdagens løb i Grindsted her

Du kan se alle resultater fra løbet i Grindsted her

Du kan se mesterskabsstillinger her

De næste to afdelinger af Dansk Super Kart 2014 – samt diverse DASU Mesterskaber og Cups – køres i Rødby den 21-22. juni.