Toke Christensen tog DSK føringen i KZ2 foran Jonas Hansen

Med 5 førstepladser og 1 andenplads i de 6 tællende resultater ved Dansk Super Kart i Grindsted kom Toke Christensen forrest i DSK Mesterskabet. Jonas Hansen rykkede op på 2. pladsen foran Mads Bild.

Toke Christensen (# 28) fik en forholdsvis dårlig start på Dansk Super Kart i København, kom bedre med til 3. og 4. afdeling i Vojens, men i Grindsted viste han både stor stabilitet og afgørende hurtighed på de rigtige tidspunkter.

Også i Grindsted var der en meget tæt kamp om placeringerne i KZ2 klassen – der blev mindst lige så spændende som forudset

Til lørdagens tidtagning var der – som det også er set ved de tidligere afdelinger – en del kørere, som oplevede store forskelle ved skift fra træningsdæk til parc fermé dæk. Nogle kørere var pludselig adskillige tiendedele hurtigere end i sidste træning, mens andre var langsommere. Men dæk er og bliver jo nok en uudtømmelig debat i gokartsporten…

Toke Christensen satte tiden foran Marcus Boisen, Morten B. Larsen, Michael Bo Andersen, og Michael Sørensen – mens mesterskabsførende Mads Bild, som også havde været blandt de hurtigste i træningerne, var nede på en 6. plads. Jonas Hansen som var på en samlet 3. plads før weekenden var nede som 8er i tidtagningen – iøvrigt efter en rigtig godt kørerende Nicolaj Larsen.

Kz -ggk -jonas -toke -mads 640

Jonas Hansen (# 3) fik kørt sig op i løbet af dagen, og vandt lørdagens finale foran Toke Christensen (# 28), Mads Bild (# 63), Lasse Poulsen og Nicolaj Larsen.

Efter lørdagens finale var der nogen undren flere af de tilskuere, jeg talte med – som var enige om at have set Jonas Hansen lave sin afgørende overhaling på Toke Christensen i gul flagzone uden at modtage straf. Der var også en del tumult i den midterste / bageste del af feltet som resulterede i at flere kørere måtte udgå.

Alt i alt blev der dog kørt et rimeligt fair – omend meget tæt race hele weekenden.

Om søndagen satte Toke igen tiden, denne gang foran Patrick B. Hansen, Michael Bo Andersen, Michael Kristensen og Jonas Hansen.

Toke vandt begge sine kval. heats og kunne dermed også starte søndagens finale fra pole position, med Patrick B. Hansen, Jonas Hansen, Michael Bo Andersen og Michael Sørensen på de næste pladser.

I finalen tog Toke så den 5. sejr ud af de i alt 6 pointgivende resultater. Her blev de efterfølgende pladser besat af Mads Bild, Jonas Hansen, Michael Bo Andersen og Patrick B. Hansen.

Også plads til at udvise “god sportsånd” på trods af tæt konkurrence i klassen

Jonas Hansen havde ødelagt sine egne motorer i træningerne op til løbet, og selvom det rent resultatmæssigt ville have været en rigtig godbid for Mads Bild, hvis en af de nærmeste konkurrenter måtte lade være med at køre, så endte det med at Jonas lånte motor til løbet af Mads – hvorefter han kvitterede ved at overhale Mads i den samlede stilling.

Også J.S. Racing var klar med leje-motor til en kører i et konkurrerende mærke – lad os endelig se mere af den gode sportsånd at se, også blandt kørerne på banen.