Ny front testes i Wackersdorf

Academy kørerne får lov at teste den front, som CIK FIA ønsker at indføre fra 2015. Fronten menes at skulle højne sikkerheden og minimere “stock-kart”.

Når Academy kører deres 2. afdeling i weekenden, bliver det med en ny type front. Feltet skal nemlig teste den nye front, som CIK FIA ønsker at indføre fra 2015. Tidligere på året meldte CIK-FIA nemlig ud, at de ønsker langt mere fair race uden “stock-kart”-lignende races.

“Siden dengang hvor vi først indførte “bodyworks”, specielt frontnæsen har mentaliteten ændret sig drastisk. Specielt måden hvorpå nogle direkte skubber hinanden af banden er uacceptabelt. Karting er for ofte begyndt at ligne stock car, og vi er virkelig frustrerede over den udvikling,” skriver CIK-FIA i en pressemeddelelse. Derfor har forbundet arbejdet mod en løsning, der skal minimere den voldsomme skubben. Resultatet får bl.a. de to danske Academy kørere Marcus Bay Lange og Cato Poulsen lov at teste i weekenden i Wackersdorf.

Hvordan virker det?

Hvis en kører skubber en anden kører direkte med en fartforskel på mere end 5 km/t vil fronten trykkes ind og glide ned (se fotos). Fronten skraber dermed på asfalten, og køreren er nødt til at køre i pit og få den sat på plads igen.

IMG_0001.jpg
IMG_0002.jpg
IMG_0003.jpg

Læs mere om den nye front her.

Scroll til toppen