Tredje og afgørende afdeling af EM 2020

Der var meget på spil da sidste og afgørende afdeling af EM løb af stablen denne weekend på den tyske bane, Wackersdorf. To Europamestre skulle krones og der var tæt kamp om podieplaceringerne.

Hele ni danskere kørte med i denne afdeling. Fem af dem var nye danske ansigter, som for første gang skulle prøve krafter med det hårde EM felt.

OK

Fem danskere kørte med i OK klassen. Julie Friis og Emil Tangaard deltog for første gang ved EM 2020.

Efter tidtagningen var det Noah Degnbol, der havde klaret sig bedst blandt danskerne med en 17. plads. Julie Friis endte tidtagnignen på en 45. plads, Emil Tanggaard på en 46. plads, Sebastian Gravlund på en 48. plads og Alexander Hartvig på en 62. plads.

Degnbol med i top-10 efter indledende heats

Degnbol klarede sig flot i sine fire heats, med en 5., 11. og to 3. pladser blev det til en sammenlagt 10. plads, som altså også var hans startplacering i finalen.

Desværre formåede ingen andre danskere i OK klassen at kvalificere sig til finalen. Sebastian Gravlund var ellers tæt på at være blandt de 36 finalister med sin 40. plads, men desværre ikke nok. Julie Friis sluttede på en 54. plads, Alexander Hartvig på en 57. plads og Emil Tanggaard på en 64. plads.

Em 3 degnbol dragt

Noah Degnbol klar til race

Andrea Antonelli tager sejren i OK finalen og titlen som Europamester

I OK klassen var det Italienske Andrea Kimi Antonelli, der løb med sejren efter også at have startet finale heatet fra pole position. Lige i hælene af ham kom Brasilienske Rafael Camara på 2. pladsen og Franske Marcus Amand på 3. pladsen.

Degnbol, som ellers havde startet heatet fra en 10. plads faldt nogle placeringer tilbage og endte heatet på en 14. plads

Sejren I finale heatet bragte Antonelli i front i det samlede mesterskab og titlen som Europamester i OK klassen i 2020 var altså hans. Anden pladsen i mesterskabet gik til britiske Taylor Barnard på trods af at han ikke engang nåede med i top-5 i denne sidste afdeling. Det samme gjaldt for britiske Joe Turney, som besatte tredje pladsen i det samlede mesterskab.

OK Junior

I OK Junior var der en stor ny danskertilslutning med Marius Kristiansen, Magnus Terkildsen og August Therbo, som alle skulle køre deres første afdeling af EM 2020, mens Julius Dinesen var tilbage for tredje gang.

På trods af den store danske tilslutning, blev det ikke til særligt gode placeringer. I tidtagningen placerde Dinesen sig forrest blandt danskerne med en 61. plads, Marius på en 64. plads, Terkildsen på en 66. plads og August Therbo på en 73. plads ud af de 75 deltagere i OK Junior klassen.

Ingen danskere i finalen

Der var desværre ingen danskere, der kvalificerede sig til finalen. Dog var det Magnus Terkildsen, der placerede sig bedst blandt danskerne med en samlet 46. plads efter de kvalificerende heats, Dinesen placerede sig lige bag ham med en 47. plads, mens Marius og August placerede sig hhv. som nr. 60 og 61.

Ugo Ugochukwo – den første Amerikanske Europamester nogensinde!

Efter at have vundet samtlige af sine heats, skulle amerikanske Ugo Ugochuckwo starte finalen fra Pole Postion. Ved hans side var britiske Arvid Lindblad på 2. pladsen og lige bag dem Harley Keeble, også fra Storbritannien.

Der var tæt race i top-3 under hele finalen og både Lindblad og Keeble kommer på et tidspunkt forbi Ugochukwo. Det lykkes dog amerikaneren at komme forbi Keeble igen og indtage 2. pladsen, men Lindblad formår at ligge sig i spidsen med et godt gap.

Det bliver britiske Arvid Lindbald, der løber med sejren i finalen af OK Junior klassens tredje og sidste afdeling af EM – han kan dermed kalde sig selv Vice-Europamester!

Det var dog Ugo Ugochukwo, der efter at have vundet både 1. og 2. afdeling, som løb med den samlede sejr og dermed titlen som Europamester i OK Junior 2020!