DM 2020

Den første og eneste afdeling af Dansk Super Kart blev i weekenden d. 18-20 afviklet på den nye bane i Rødby. Grundet Covid-19 situationen, har alle andre løbsafdelinger været aflyst. Det var altså ekstra vigtigt for kørerne at skaffe gode placeringer lige netop denne weekend og der skulle nok blive kamp om pladserne, for felterne i især de ældre klasser var store.

Der var altså god udsigt til spændende race!

Cadett Mini

Mini klassen er både klassen for de yngste kørere, men det udgjorde også weekendens mindste felt med blot 9 deltagere.

Her var det Nikolaj Mathiasen, der løb med sejren og titlen som Danmarks mester i Cadett Mini 2020! Mathiasen havde en flot weekend og vandt også prefinalen, hvilket altså også sikrede ham pole position til finalen, som han altså formåede at holde på.

Matteis Stigsen tog anden pladsen, efter også at have haft en suveræn weekend, som bla. inkluderede den hurtigste tid i tidtagningen. Mika Rünitz havde også indhentet flotte resultater i weekenden og indtog den sidste podieplads i finalen.

Cadett Junior

I cadett junior var feltet en lille smule større med 13 kørere. Her var der lagt op til tæt race allerede fra tidtagningen af – tidstagnigens tre hurtigste kørere lå nemlig mindre end en 100-del fra hinanden!

Det endte dog med at være Romeo Haagh, som tog guldet foran Philip Engbæk på anden pladsen. August Stensholm tog den sidste plads på podiet, på trods af, at han i finale heatet var helt nede på en 10. plads, men altså fik sig kæmpet tilbage op igennem feltet.

Ok Junior

OK Junior havde et stort flot felt med 21. deltagere. Finalens top-3 blev besat af David Walther på førstepladsen, Valdemar Aggerdal krydsede målstregen lige i hælene Walther med blot 0.4 sekund. Jonathan Weywadt, som ellers tog DM titlen i 2019, endte weekenden tredjepladsen.

OK

I OK klassen var det Mikkel Højgaard, der løb med sejren og titlen som Danmarksmester i weekendens største felt med hele 25 kørere. Mikkel havde også vundet prefinalen og havde altså sikret sig polepostition i finalen, som han formåede at holde på, til de krydsede målstregen. Bastian Buus tog andenpladsen mens Alexander Hartvig tog tredjepladsen.

OK podie DM 2020

OK Podiet. Fra venstre Bastian Buus, Mikkel Højgaard og Alexander Hartvig.

KZ2

I den ældste klasse kørte der 18 kørere med. Her var det Lasse Karlshøj, der for andet år i træk løb med titlen som Danmarksmester. Rasmus Haugaard tog andenpladsen, efter også at have kørt flotte resultater hjem i løbet af weekenden med bla. tidtagningens hurtigste tid. Thomas Hamann Dam tog tredjepladsen.

Tillykke til alle weekendens titeltagere!

Alle weekendens resultater kan findes på Speedhive, enten på appen eller hjemmesiden her.