Weywadt sikrer 5. plads i Academy Trophy

Verdensmesterskaberne for KZ, FIA International Super Cup KZ2 og tredje og sidste afdeling af Academy Trophy løb i denne weekend af stablen på den italienske bane, Lonato. Både VM, Super Cup og den afgørende afdeling af Academy er alle utroligt vigtige løb og man kunne godt mærke, at der var meget på spil for kørerne, for drama var der nok af med en weekend, der bød på både verbale og fysiske konfrontationer, samt et enkelt tilfælde af en der kastede sin kofanger efter en konkurrent i vrede.

Vildt vejr får indflydelse på stillingerne

Igen havde vejret en stor indflydelse på weekendens udfald. Et kraftigt italiensk uvejr rullede ind over banen lørdag morgen og regnen var så voldsom at Race Director Nigel Edwards måtte give en ekstra briefing og bede alle kørere om at være ekstra forsigtige og passe på hinanden på banen.

På trods af advarslerne og ros til deltagerne for at køre efter forholdene, var der stadig mange afkørsler og mange endte med en 5-sekunders straf for tabt nosecone og dette fik betydning for stillingerne i heatene.

VM Lonato

Silende regn på Lonato. Foto: FIA, Youtube

Knald eller fald for Weywadt

Vi skulle for tredje og sidste gang følge danske Freya Normann og Jonathan Weywadt i deres kamp om pladserne i Academy Trophy. Sidste afdeling betød, at der var meget på spild. Især for Weywadt var det knald eller fald – enten kunne han med gode placeringer indhendte en samlet 2. plads eller han kunne miste sin nuværende placering som 3’er i mesterskabet.

Og heatsne klarer Weywadt flot med en 8., 3., og 4. plads, hvilket sikrede ham en placering som 6’er i finaleheatet. Der skulle blot en 7. plads til i finalen for at andenpladsen i mesterskabet var hjemme.

Normann placerede sig i sine heats på hhv. 14., 14., og 13., pladsen. Andet heat bød desværre på en DNF og en bøjet bagaksel. Så det blev til en samlet 31. plads til start i finalen.

Vm1 weywadt klar

Jonathan Weywadt klar til heat. Foto: JW Koncept

Weywadt sikrer 5. plads i mesterskabet på trods af ærgerlig finale

For Weywadt krævede det blot en 7. plads for at sikre en andenplads i mesterskabet, og med tidligere topplaceringer, burde det ikke være noget problem.

Finalerne køres over intet mindre end 21 omgange, så der var lagt op til intenst race.

Kamp mellem heatets tre forreste karter, gjorde det muligt for Weywadt at komme truende tæt på: “Watch out guys, you have Jonathan Weywadt bearing down on you both!” tilføjede kommentatoren – og der var noget om snakken, for Weywadt var lige i hælene og fik også lavet et par geniale overhalinger.

Alt så altså ud til at være godt, men pludselig udbryder kommentatoren “what happened to Weywadt?”, hvorefter man kan se den unge danskers kart blive slæbt væk fra banen. Weywadt måtte altså udgå på tredje sidste omgang efter at være blevet ramt af en konkurrent. Konkurrenten blev senere diskvalificeret for at være skyld i Weywadts afkørsel.

Det var tydeligt at se, at følelserne sad uden på tøjet, da en vred og skuffet Jonathan forlod banen.

VM1 weywadt kørt af

En skuffet Weywadt forlader banen mens hans kart bliver slæbt væk. Foto: Youtube

Altså en rigtig ærgerlig afslutning på mesterskabet, hvor Weywadt ellers gentagne gange havde vist, at potentialet var stort.

Her kan du se videoen, hvor Jonathan udgår fra finale heatet og høre kommentatorens rosende ord.

Normann 12 pladser frem i finalen

Med en 31. plads efter de kvalificerende heats var Freya rosinen i pølseenden, da starten gik i finaleheatet. Dette skulle hun dog hurtigt ændre på, for det lykkedes den unge dansker, som er repræsentant for FIAWIM, at kæmpe sig hele 12 pladser frem i feltet på de 21 omgange. Normann slutter derfor finalen på en 19 plads.

Vm1 Freya

Freya Normann #541

Ariel Elkin vinder finalen – amerikanske Connor Zilitch vinder Academy Trophy mesterskabetDet blev dog Israelske Ariel Elkin, som løb med sejren i finalen og han blev dermed den første israeler til at vinde et internationalt FIA løb. På trods af Elkins sejr, var det dog amerikanske Connor Zilitch, der kunne krones som vinder af Academy Trophy mesterskabet, efter at have samlet et stort forspring i de forhenværende afdelinger.Tredje afdeling af Academy Trophy top-51. Ariel Elkin, Israel2. Matteo De Paolo, Italien3. Alexander Gubenko, Rusland4. Rafael Modonese, Peru5. Theo Mecouris, Storbritannien

Andreas Falch med i KZ2

Jonathan Weywadt og Freya Normann kørte for tredje weekend i træk med i Academy klassen. Men endnu en dansker havde tilsluttet sig denne weekend, nemlig Andreas Falch, som skulle køre med i FIA International Super Cup i KZ2. Der skulle nok blive kamp til stregen i KZ2 klassen, da intet mindre end 99 kørere skulle kæmpe om pladserne.

VM1 falch

Andreas Falch. Foto: Falch Racing

Falch ligger godt fra start med en 6. plads i sin gruppe i tidtagningen, her bliver han placeret i gruppe D. KZ2 kører fem heats og Andreas klarer sig godt og når med i top-5 i sit første heat, men udgår desværre fra et enkelt heat og får derfor placeringerne 5, 16, 9, 21 og 28. En samlet 42. plads blev det til, som desværre ikke var nok til at kvalificere sig til finalen.

Det blev Italienske Simone Cunati som løb med sejren i KZ2.