VM Lørdag: Regnvåd og plaget af uheld

Intet mindre end 11 danskere kører med, når der i denne weekend bliver kørt FIA verdensmesterskaberne for OK og OK Junior på den portugisiske bane, Portimao. Fredag og lørdag køres tidtagning og de kvalificerende heats, mens der søndag køres de resterende kvalificerende heats og finalerne.

Oversigt over danske deltagere

OK Junior – 89 deltagere

Jonathan Weywadt

Julius Dinesen

Frederik Lund

August Therbo

Tobias Clausen

Mathias Bjerre Jacobsen

OK – 74 deltagere

Noah Degnbol

Sebastian Gravlund

Alexander Hartvig

Mikkel Højgaard

Rasmus Andersen

Tidtagning blev kørt i øsende regn

Tidtagningen for begge klasser blev kørt fredag. Allerede fra morgenstuden rullede et uvejr ind over banen og regnen så ikke ud til at stoppe lige foreløbigt. Det var altså på med regnudstyret og mekanikerne måtte indstille kartsne til regnopsæt med plastikposer i skoene for at holde sig bare en lille smule tørre.

Lidt regn skulle dog ikke stoppe de danske drenge fra at køre en rigtig flot tidtagning: I OK var det Alexander Hartvig, som var med helt oppe foran – i sin egen gruppe satte han tiden som 2’er, hvilket gav ham en samlet 6 plads i tidtagningen blandt de 74. kørere. Dette betyder at Hartvig skal starte fra 3. pladsen i alle sine kvalificerende heats.

I Juniorklassen var danskerne desværre ikke med helt i front, Jonathan Weywadt var den hurtigste med en samlet 28. plads.

Danske placeringer og grupper efter tidtagningen:

OK: Alexander Hartvig (Nr. 6, gruppe A), Noah Degnbol (Nr. 38, gruppe C), Mikkel Højgaard (Nr. 47, gruppe B), Rasmus Andersen (Nr. 50, gruppe E), Sebastian Gravlund (Nr. 64, gruppe D)

OK Junior: Jonathan Weywadt (Nr. 28, gruppe D), August Therbo (Nr. 39, gruppe C), Mathias Bjerre Jacobsen (Nr. 42, gruppe F), Julius Dinesen (Nr. 65, gruppe E), Tobias Clausen (Nr. 66, gruppe F), Frederik Lund (Nr. 77, gruppe E)

Alexander Hartvig med i toppen men plaget af uheld

Med en startplacering som 3’er, var Hartvig godt stillet i sine heats. I alle af sine indledende heats var han med i toppen. Desværre, var  han også plaget af uheld: Første heat får en kaotisk start, hvor mange kørere ryger af banen, også Hartvig er indvolveret og ryger derfor nogle placeringer tilbage og ender heatet på en 7. plads. I sit andet heat er Alexander med helt fremme i hele heatet, og er flere gange oppe på 2. pladsen – men blot tre sving inden målstregen må han udgå med motorproblemer. Sidste heat ender også uheldigt og bliver til en afsluttende 24. plads. Vi må håbe, at heldet er mere med Hartvig i morgen!

Jonathan Weywadt rykkede sig også frem af i løbet af lørdagen og sluttede sit sidste heat på 4. pladsen. Så det bliver spændende at se, hvad det bliver til i morgen!

Se alle fredags og lørdagens resultater her.

hirbgf

Alexander Hartvig

Danskerne er klar til finaledagen

Der mangles stadig et enkelt kvalificerende heat inden finalen som køres i morgen fredag. Danskerne har altså stadig en chance for at være blandt de 36 kørere som er videre til finalen i hver klasse.

Tidsplan søndag – finaledag

10.45 – Kvalifikation E-F (OK Junior)

11.05 – Kvalifikation C-D (OK Junior)

11.25 – Kvalification A-B (OK Junior)

11.45 – Kvalifikation A-D (OK)

12.05 – Kvalifikation B-C (OK)

13.55 – Finale (OK Junior)

14.55 – Finale (OK)

Du kan følge de danske drenge her.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen