U18 og Academy på Angerville

I alt 5 danskere deltog sidste weekend til U18 og Academy på franske Angerville. Martin Mortensen er placeret på en flot 5. plads i det samlede U18 mesterskab.

På billedet ses franske Anthoine Hubert der vandt det hele i Angerville. Foto: CIK FIA / KSP.fr

Sidste weekend d. 24. – 26. August blev 2. afdeling af U18 og Academy kørt. Denne gang gjaldt det franske Angerville. Vi har som sagt Daniel Lundgaard med i Academy, og i U18 er det danske flag repræsenteret af 4 kørere – Martin Mortensen, Magnus Ruud Kjær, Frederik Schandorff og Kasper Larsen.

U18

Det var franskmanden Anthoine Hubert der løb med alt hvad der var at løbe med i Frankrig. Lørdag morgen satte han hurtigste tid i tidtagningen og samtidig vandt han både prefinalen og finalen. Samlet set placerer det ham som 2’er i mesterskabet med 115 point. Det er britiske Henry Easthope der i øjeblikket har lagt sig i front med 120 point.

Med hensyn til de danske drenge i U18, er det også gået ganske flot. Martin Mortensen er stadig godt placeret i toppen på en samlet 5. plads med 95 point. Mortensen havde også en rigtig god tidtagning lørdag, hvor han var 5. hurtigste mand, kun 0.032 fra Hubert der var hurtigst. I de 4 indledende heats blev det til tre andenpladser og én sejr. Dette gav en startplacering som nr. 4. til den første prefinale. Her gik det helt suverænt for Formula K-køreren der altså formåede at køre en andenplads hjem. I den anden prefinale endte han 22’er, og samlet set sikrer han sig en startplacering som 9’er til finalen. I finalen sluttede han på en 11. plads.

Magnus Ruud Kjær havde også en fin weekend i det franske. I tidtagningen var han 15. hurtigst lige foran Frederik Schandorff der var 16. hurtigste mand. Længere nede var Kasper Larsen som 30. mand i det store felt. Efter alle de 4 indledende heats var overstået lørdag, var det dog Kasper Larsen der af de tre var bedste mand. Larsen blev i sine heats 9, 10, 11 og 5 – og dette gav en startplacering som 11’er til prefinalen. Ruud Kjær skulle starte pre fra 13. startposition efter sine placeringer som 3, 7, 16 og 11 i heatsene. Schandorff skulle starte som 21’er efter sine placeringer som 7, 8, 4 og 26.

Efter de to prefinaler var blevet lagt sammen var Frederik Schandorff 14’er. Kasper Larsen 24’er og Magnus Ruud Kjær 33’er. Dette var også de pågældende startplaceringer til finalen. I søndagens store finale var det rent faktisk Frederik Schandorff der endte bedst med sin flotte 10. plads. Dette var lige foran Martin Mortensen. Ganske flot var det også at Kasper Larsen kørte en 16. plads hjem efter sin startplacering som 24’er. Magnus Ruud Kjær sluttede på en 21. plads, hvilket må siges at være en ganske godkendt præstation af den unge kører!

Academy

I Academien var Daniel Lundgaard eneste dansker. I lørdagens tidtagning var det finske Alec Weckstrom der var hurtigst. Lundgaard havde en 35. tid. I academy skulle der køres 3 heats, og her blev Lundgaard placeret som hhv. 19, 13 og 11. Gradvist kunne man også se hvordan tiderne hele tiden blev flot forbedret af den unge dansker. Men placeringerne i de tre heats var lige præcis dét der skulle til for at gå videre til Race 1 og 2. I første race søndag skulle han starte som 28’er, og her blev det til en 21. plads, og endnu bedre gik det altså til Race 2 hvor det blev til en 13. plads for Daniel Lundgaard.

Det er finske Joonas Lappalainen der fører Academy Trophy. Han har 174 point og nærmeste konkurrent er Javier Cobian med 158 point. Lundgaard er 28’er med 56 point.

Næste afdeling af U18 og Academy Trophy køres i Bahrain d. 10. November.

Alle resultater for weekenden kan findes her.