World Cups for KZ1 og KZ2 på Sarno

Det var en hed weekend på Sarno da der i weekenden blev kørt World Cups for KZ1 og KZ2 klasserne. Danske Andreas Fasberg sluttede suverænt på en 6. plads i finalen.

På billedet ses Jordon Lennox-Lamb der tog sejren i KZ2. Foto: KSP.fr / CIK FIA

KZ2 – 112 deltagere, 3 danskere

Det drejede sig i weekenden om World Cup for KZ1 og KZ2 klasserne på Sarno. I KZ2 klassen var tre danskere til start – Andreas Fasberg, Michael E. Christensen og Michael Bo Andersen. Bedste resultat scorede Andreas Fasberg med sin helt suveræne 6. plads i finalen. Hverken Michael E. Christensen eller Michael Bo Andersen nåede til finalen.

Fredag eftermiddag blev tidtagningen kørt. Her var det den svenske Victor Öberg der var hurtigste mand. Dette var lige foran Max Verstappen der nu altså forsøgte sig med et VM i KZ2 i stedet for KF2. Andreas Fasberg var 18. hurtigst, Michael E. Christensen 37. og Michael Bo nåede desværre ikke at få kørt sig en hurtig omgang efter motordefekt på første omgang.

Efter fredagens og lørdagens indledende heats var veloverstået, kunne startplaceringerne til pre/finalerne findes. Her var Andreas Fasberg bedste dansker med sin startplacering som 22’er til pre. Michael Bo Andersen 44’er, og Michael E. Christensen som 70’er – hvilket altså i begges tilfælde betød at de ikke gik videre til “finalen”. Dog skulle de i stedet køre med i Finale B. Her gik det sådan set udmærket, ihvertfald for Michael Bo, som sluttede på en 8. plads. Michael E. Christensen var ramt af uheld, og måtte udgå fra b-finalen med 10 omgange igen.

I KZ2 prefinalen hvor Andreas Fasberg startede som 22’er, gik det rigtig godt. Den hurtige Tony Kart-kører formåede at køre sig flot op på en 10. plads i det hårde felt. Heatet blev vundet af Max Verstappen. Dermed skulle Verstappen starte på pole til finalen, og danske Fasberg fra 10. startplacering. Tydeligvis fortsatte danskeren de gode takter, og kørte altså endnu et flot og sikkert løb – han sluttede World Cup af på en 6. plads. World Cuppen for KZ2 blev vundet af Jordon Lennox-Lamb i CRG.

World Cup KZ2, TOP 3

1. Jordon Lennox-Lamb (CRG)
2. Emil Antonsen (DR)
3. Riccardo Negro (DR)

KZ1 – 44 deltagere, ingen danskere


Bas Lammers der vandt i KZ1. Foto: KSP.fr / CIK FIA

I KZ1 klassen var ingen danskere til start. World Cuppen her blev vundet af Bas Lammers i en Braga kart. Dette lige foran Paolo De Conto i Birel, og Ben Hanley i ART GP.

World Cup KZ1, TOP 3

1. Bas Lammers (Braga)
2. Paolo DeConto (Birel)
3. Ben Hanley (ARG GP)

Alle resultater kan ses her.

Næste løb i CIK/FIA-regi er når KF3 og KF2 kører World Cup d. 19. – 23. September på Zuera i Zaragoza.

Scroll til toppen