U18 VM og Academy Trophy i Braga

Masser af spænding herskede da første afdeling af U18 VM og Academy i weekenden blev kørt i Braga. Martin Mortensen ligger nu samlet 2’er i U18 mesterskabet.

På billedet ses Henry Easthope i front for U18 løbet. Foto: CIK FIA

Der blev taget hul på første afdeling af U18 VM og Academy i weekenden på banen i Braga. Danmark stillede her op med et landshold bestående af tre kører. De tre kører skal deltage i de 3 VM afdelinger for U18, som køres på henholdsvis Braga, Angerville og Bahrain. Landsholdet består af Martin Mortensen, Magnus Ruud Kjær og Frederik Schandorff. Udover dette stiller gæve Kasper Larsen op privattilmeldt til U18 VM’et. Der bliver også kørt academy for de yngre 13-15 årige, og her er Daniel Lundgaard blevet udtaget af DASU som kører.

landsholdet.jpg
Her ses drengene på det danske landshold der kører i Formula K kart. Foto: DASU

U18 VM – 71 kørere, 4 danskere

Braga er en bane beliggende i Portugal, og eksotisk som det ellers kunne lyde, så er man i disse dage præget af meget omskifteligt vejr. Lørdag nat faldt der en del nedbør og dette gjorde at banen var både våd og fugtig for de 71 U18 kører der stod op og skulle ud og sætte en tid i lørdagens tidtagning. De 71 kørere blev delt op i tre serier, og skulle altså hver især ud og sætte en god tid. Den hurtigste af dem alle var britiske Henry Easthope (Sodi) som kørte 56.179. Samlet set klarede danske Martin Mortensen (FK) det rigtig flot og var altså feltets 4. hurtigste mand med tiden 56.342. Frederik Schandorff og Magnus Ruud Kjær var hhv. 18’er og 19’er på tiden, og Kasper Larsen desværre nede som 38’er på tiden.

Efterfølgende skulle der køres en masse indledende heats, og her fortsatte Martin Mortensen virkelig de gode takter og var en af dominanserne i toppen. Danskeren vandt to af sine heats, og i de resterende blev det til placeringerne 2 og 3. Samlet set var han altså den af de 71 kørere der havde klaret sig bare anden bedst lige bag Henry Easthope. Frederik Schandorff klarede sig også ganske fint med placeringerne 5, 15, 5 og 6. Magnus Ruud Kjær også ganske fint med som 9, 7, 7 og 13. Kasper Larsen blev i sine fire heats 8, 11, 16 og 9.

Efter de to prefinaler var kørt, blev placeringerne lagt sammen, og her var det altså Kasper Larsen der blev den helt store vinder. Samlet set ender han som 14, efter et rigtig godt heat i P2 hvor han ender 7’er. Martin Mortensen blev bedst placeret af danskerne som 11’er, og Schandorff som 17’er og Ruud Kjær som 27’er. Dermed de pågældende placeringerne til finalen, hvor alle danskerne altså gik med videre.

Easthope-Henry-Pre.jpg
Her ses Henry Easthope der altså klart dominerede i den 1. afdeling af U18. Foto: KSP.fr

I finalen var det igen britiske Henry Easthope der viste sig at være total kompromisløs og vandt. Dette foran Charles Leclerc og Antoine Hubert. Martin Mortensen slutter suverænt indenfor top 10 med sin flotte 9. plads. Magnus Ruud Kjær slutter som 22’er. Kasper Larsen 26’er og Schandorff 29’er. Helt fantastisk er det at se, at danske Martin Mortensen placerer sig som 2’er i det samlede U18 VM efter en god pointhøst i weekenden. Det tegner altså til at blive en uhyre spændende 2. afdeling vi får at se i Angerville sidst i August.

PrefinaleFinale
1. Ricky Collard2. Henry Easthope3. Sam Webster1. Henry Easthope2. Charles Leclerc3. Anthoine Hubert

Samlede stilling i U18 VM:

1. Henry Easthope – 75 point

2. Martin Mortensen – 52 point

3. Charles Leclerc – 51. point

Academy Trophy – 48 kørere, 1 dansker

I Academy trophy kører alle kørere i en parolin. Nogle af de helt store favoritter i academien var uden tvivl europamesteren George Russel og Alex Gill. Dygtige og hurtige kørere der har gjort det flot i bl.a. WSK serien. I lørdagens tidtagning så det også ud til at det var Russel der tog pole, men med kun 1 tusindel af et sekund blev han taget af Adrian Rozycki. Danske Daniel Lundgaard var  28’er i tidtagningen. Efterfølgende skulle der køres kvalifikation heats, og her var det George Russel der var den store vinder med tre sejre ud af tre mulige. Dette gav ham poleposition til søndagens Race 1. Lundgaard blev i sine heats 11, 16 og 17 hvilket placerer ham som 30 samlet i det store felt. Det betød desværre at han ikke gik videre til Race 1, men skulle køre med i B-finale. Her gik det også rigtig godt, men danskeren måtte takke af med en tidsstraf på 3 sek som flere andre, formentlig fordi man har kørt udenfor sin bås i opligningen. Han slutter som 5’er.

Academy_RUssel.jpg
Academy på startgridden med Russel i front. Foto: CIK FIA

I Race 1 vinder George Russel foran Alex Gill, men i Race 2 lykkedes det ikke Russel at få gang i karten på opvarmingsopgangen og han må tage til takke med en 16. plads. Dermed tog Alex Gill over og sejrede, men er altså senere blevet udelukket pga. en teknisk overtrædelse med et tændrør… Dermed vinder finske Jonas Lappalainen Race 2, og dette sætter altså academy i et helt nyt perspektiv. Der er fuldstændig åbnet op, så selvom britterne længe så ud til at have overtaget fuldstændigt, er det nu finnen Lappalainen der fører samlet. Næste løb er som U18 på Angerville d. 24. – 26. August, hvor der nok skal være nogle briter der vil tage lidt “hævn”. Det bliver intet mindre end spændende.

Race 1Race 2Finale B
1. George Russel2. Alex Gill3. Jonas Lappalainen1. Jonas Lappalainen2. Javier Cobian3. Martin Ellegard1. Alexander Maslennikov2. Petru Gabriel Florescu3. Odhran Henry

Samlet stilling i Academy Trophy:

1. Jonas Lappalainen – 91 point

2. Javier Cobian – 83 point

3. Martin Ellegaard – 77 point

4. George Russel – 75 point

5. Adeline Prudent – 71 point

Løbskaleder CIK U18 og Academy Trophy:

1. afdeling – Braga, Portugal 6. – 8. Juli

2. afdeling – Angerville, Frankrig 24. – 26. August

3. afdeling – Bahrain 9. – 11. November

Scroll til toppen