Ungdoms Cup finale i Vojens

6. og sidste afdeling af DASU Ungdoms Cup blev kørt i Vojens den 23. september. Ud over dagens vindere blev de samlede vindere af de Nationale ungdoms køreres DM – DASU Ungdoms Cup kåret. Samtidig blev der kørt et spændende løb i Rotax Max Junior klassen.

Nicolas Beer (27) får de sidste instrukser af sin faste mekaniker Jonas Olesen før søndagens finale. Lige bag ham holder en koncentreret Christian Sørensen. Foto: Torben Rasmussen, gokartweb.dk.

Du kan se mere end 300 billeder fra weekendens Ungdoms Cup her

Formel Junior
Inden sidste afdeling af Ungdoms Cup var Nicolas Beer på sejrskurs. De nærmeste forfølgere var Christian Sørensen, Andreas S. Hansen og Kevin Rossel.

Det blev da også de 4 kørere, der dominerede 6. og sidste afdeling. Christian Sørensen startede med at sætte tiden. Andreas S. Hansen lå 1’er efter de to kvalifikationsheats. Nicolas Beer vandt prefinalen og Kevin Rossel satte sig på dagens finalesejr. Hele vejen ned igennem feltet var der flot og tæt fight om pladserne.

Dagens resultat i Formel Junior blev som følger:

1. Kevin Rossel, VKK, FA Kart
2. Nicolas Beer, KKK, FA Kart
3. Christian Sørensen, GGK, Kosmic
4. Kean Kristensen, LUG, CRG
5. Christian Bossow, GGK, Birel

I den samlede stilling blev resultatet som følger:

1. Nicolas Beer, KKK, FA Kart
2. Christian Sørensen, GGK, Kosmic
3. Andreas S. Hansen, HM, Red Speed
4. Kevin Rossel, VKK, FA Kart
5. Frederik Jensen, DMKA, Birel

Her er de samlede vindere af Formel Junior.

POP 1
Med lørdagens stribe af 2. pladser i alle heats, havde Niklas V. Olesen kørt sig selv i stilling til en sejr i det samlede Ungdoms Cup resultat. Der var dog ingen tvivl om, at Mathias Lehrmann var opsat på, at han også ville vinde søndagen løb – uanset om han kunne nå Niklas i det samlede resultat eller ej.

Forfølgerne – Lasse Neuchs, Lasse Rasmussen, Nicolai Anker og Søs Aarøe lå i meget tæt kamp om de efterfølgende pladser, men så ikke ud til at kunne true hverken Niklas eller Mathias i kampen om de to første pladser.

Mathias startede søndagen, hvor han sluttede om lørdagen – han vandt både tidtagning og kval. heats. Lige efter ham kom Niklas og Lasse Neuchs. Herefter var både Mads Østergård, Allan S. Jensen, Niels Chr. Petersen og Søs Aarøe inde i kampen om topplaceringerne, mens Daniel Jensen, der var startet med en 5. plads i tidtagningen var røget længere ned i feltet.

I prefinalen startede Mathias ud som lyn og torden, og fik hurtigt lavet et hul ned til Niklas på 2. pladsen. Efter nogle omgange fik Niklas dog hentet lidt ind på Mathias, men så pressede Mathias lidt mere ud af karten og lagde igen afstand – lige ind til han fik presset lidt for meget, og bremsede sig selv af for enden af publikumslangsiden.

Han mistede en del pladser, men fik sig alligevel kørt sig op til en 6. plads, mens Niklas vandt prefinalen suverænt, og dermed fjernede enhver tvivl om at han ville vinde i det samlede resultat.

I finalen var Mathias helt tændt, og strøg fra 6. pladsen til 2. pladsen allerede i de første to sving. Allerede næste gang de kom ud på langsiden overhalede Mathias Niklas, som holdt sig lige i Mathias’ bagkofanger hen ad publikumslangsiden. For at forhindre Niklas i at gå indenom i det oplagte sving, blev Mathias i inderbanen, mens Niklas holdt sig på ydersiden. Resultatet blev at Mathias fik så dårlig en udgang af svinget efter publikumslangsiden, at Niklas uden problemer kunne gå forbi ham inden næste sving. Desværre for Mathias gav det plads til 3 andre, der også kom forbi, og for at gøre situationen endnu værre kom Mathias i et sammenstød på i de snævre sving før langsiden, så han måtte udgå som nr. 17 i finalen.

Dagens resultat i POP 1 blev som følger:

1. Niklas V. Olesen, KKK, CRG
2. Mads Østergaard, MNJ, Birel
3. Allan S. Jensen, VKK, Kosmic
4. Nicki A. Jensen, HGK, Gillard
5. Rasmus Andersen, SAK, CRG

I det samlede resultat blev stillingen i POP 1 som følger:

1. Niklas V. Olesen, KKK, CRG
2. Mathias Lehrmann, SKK, Birel
3. Lasse Neuchs, RGKK, Top Kart
4. Lasse Rasmussen, HM, Intrepid
5. Nicolai Anker, HM, Tony Kart

Her er de samlede vindere af Pop 1.

POP 2
Det har været en meget lille kreds af kørere, der har dystet om pokalerne i POP 2 i år. 7 forskellige kørere er hvad det har kunnet blive til.

Kampen om guldet har lige fra starten stået mellem Andreas Friis-Larsen og Frederik Mortensen. I lørdagens løb delte de pointene imellem sig, og efterlod derfor spænding om resultatet til søndagens løb.

Søndag var der dog ingen tvivl om udfaldet. Frederik Mortensen satte sig hårdt på løbet fra start til slut, mens Andreas Friis-Larsen sad ligeså sikkert på 2. pladsen hele dagen.

Dagens resultat og årets samlede resultat blev som følger:

1. Frederik Mortensen, RGKK, Birel
2. Andreas Friis-Larsen, KKK, CRG
3. Nicklas Eghøj, RGKK, Swiss
4. Lasse Poulsen, SKK, Birel
5. Kasper Hansen, RGKK, Birel

Her er de 3 vindere i det samlede POP 2 resultat.

Rotax Max Junior
22 kørere stillede op til åbent løb i Rotax Max Junior. Fra start til slut var det Mads R. Thomsen, der styrede begivenhederne. Han vandt både tidtagningen og de 3 heats. Lige efter ham kom Rasmus Pabst, der lige så sikkert to 2. pladsen i både tidtagning og heats.

Kasper H. Jensen, Nicolai Hansen og Christian Sørensen tog nr. 3, 4 og 5 i alle heats. Mikkel Mac Jensen, der lige havde lavet en kanon indsats i KF3 til Peugeot Super Kart, blev nr. 3 i tidtagningen, men røg i problemer i alle 3 heats og sluttede som nr. 17.

Jacob Simonsen blev 6’er på tiden, men kom ind med undervægt i første heat, hvorfor han måtte starte bagest i 2. heat, hvor han fik kørt sig op til en 10. plads, hvorefter han blev 6’er i sidste heat – det rakte altså kun til en samlet 12. plads.

Top 5 i Rotax Max Junior løbet blev:

1. Mads R. Thomsen, MKK, Swiss
2. Rasmus Pabst, VKK, Mach 1
3. Kasper H. Jensen, MKK, Swiss
4. Nicolai Hansen, HM, Swiss
5. Christian Sørensen, HM, Trulli 

Her går starten til sidste heat i Rotax Max Junior, med Mads R. Thomsen (122) i front.

Du kan se mere end 300 billeder fra weekendens Ungdoms Cup her

Du kan se alle resultater på vojenskartingklub.dk – og de samlede resultater på dasu.dk

Scroll til toppen