5. afd. af Ungdoms Cup i Vojens

Vojens lagde asfalt til finalerne i årets Ungdomscup. Og Vojens tog det helt bogstaveligt, at det skulle være en weekend med fremtidens gokarthåb i fokus, så udover de 3 klasser, der skulle kæmpe om mesterskabet både lørdag og søndag, nemlig Formel Junior, POP2 og POP1, havde klubben valgt at afholde åbent løb for Rotax Max Mini lørdag og Rotax Max Junior søndag.

Mathias Lehrmann (9) var uden tvivl weekendens hurtigste Pop 1 kører. Her er han foran hele feltet i starten. Foto: Louise Arp.

Du kan se mere end 300 billeder fra weekendens Ungdoms Cup her

Referat fra 5. afdeling af Ungdoms Cup af Louise Arp, Arp Motorsport.

Formel Junior
De 32 kørere stod op til en regnvåd bane, og der blev arbejdet med dæktryk og regnvejrsopsætning til træningerne. I tidtagningen var banen stadig våd og tiden blev sat af de 3 sjællændere Andreas S. Hansen, Redspeed foran Nicolas Beer, FA kart og Jannick Flygenring, Tony//kart. Men det var tæt – 18 kørere var indenfor 2 sekunder.

Kørerne blev herefter delt op i 3 grupper, der kørte 2 kval-heat hver. Disse kval-heat blev vundet af Nicolas Beer x 2 og Andreas S. Hansen.

Nicolas fortsatte sin fantastiske start på weekenden og vandt pre-finalen med næsten et sekund til Kevin Rossel og Christian Sørensen i Kosmic på 3. pladsen. Christians bror Bo, der tidligere i år blev 2er i årets Viking Trophy, gav hele dagen gode råd til lillebror og fulgte levende med på sidelinien under heatene.

I finalen var det meget tæt mellem Nicolas, Kevin og Andreas, og alle 3 kørere lå på førstepladsen i løbet af heatet. Christian Sørensen var rigtig uheldig. På 2. omgang fik han problemer med karten og var derfor nødt til at køre i pit. Herfra kunne han bare følge sine nærmeste konkurrenter og frygte for sin placering i Ungdomscuppen.

Men så kom der action. På sidste omgang, i det oplagte sving lige ud for mekanikerne, kørte Andreas, Kevin og Nicolas sammen og de måtte udgå alle 3. Der var mange højlydte meninger om hvis skyld det var, men fakta er, at ingen af kørerne fik straf. Det gav lige pludselig en helt uventet vinder, nemlig Thomas Jensen i Trulli, efterfulgt af Kean Kristensen i CRG og Jannick Flygenring. Jannick havde dog overset sort flag flere omgange og det blev af løbsledelsen takseret til udelukkelse for resten af weekenden, ærgerligt for Jannick men flag skal respekteres. 3. pladsen blev derfor fortjent vundet af Frederik Jensen i Birel.En glad Thomas Jensen snuppede lørdagens sejr i Formel Junior, da de tre forreste kørte hinanden af.  Foto: Louise Arp.

POP2
Endnu engang et lille felt, men absolut ikke uden fight. Inden weekenden lå Andreas Friis-Larsen i CRG og Frederik Mortensen i Birel fuldstændig lige i Ungdomscuppen, og kampen om 3. pladsen var lige så intens – 3 kørere med 1 points forskel.

Andreas lagde ud med at vinde tidtagningen 0,1 sekund foran Frederik, efterfulgt af en stærk kørende Nicklas Eghøj. Banen var tør, dog var der vand i et enkelt sving, og det kom to af feltets kørere til at mærke – de skøjtede af og fik ingen tid noteret.

I kval-heatene fortsatte Andreas i front og vandt første kval-heat. I andet kval-heat kørte Frederik og Nicklas sammen i det oplagte sving efter publikumslangsiden og de måtte se resten af heatet fra græsset. Den chance lod Kasper Hansen ikke gå fra sig – han blev toer efter Andreas.

Det slog dog ikke Frederik ud. Efter 1 omgang i pre-finalen førte han den, og den plads gav han ikke fra sig, vandt stort foran Andreas med Lasse Poulsen på 3. pladsen.

Så var det tid til finalen
Andreas fik en katastrofe-start og røg ned som 4’er efter 1 omgang, og på vejen op igennem feltet kørte han sammen med Nicklas for enden af langsiden. Nicklas kunne holde karten igang og kørte sig op som 2’er efter Frederik. 3. pladsen tog Lasse Poulsen sig af og 4. pladsen gik til Celine Friis i Tony//Kart.
De resultater gjorde, at der stadig ingen afklaring var i POP2 – Andreas og Frederik lå stadig a point inden søndagen.


Her er lørdagens vindere af POP2: 1. Frederik Mortensen, 2. Nicklas Eghøj, 3. Lasse Poulsen, 4. Celilne Arp, 5. Kasper Hansen. Foto: Louise Arp.

POP1
Meget skulle gå galt, hvis ikke Niklas Vedel Olsen i CRG skulle vinde årets Ungdomscup. Matthias Lehrmann i Birel var reelt eneste udfordrer og den kamp tog han op og mødte tændt og velforberedt op.
I tidtagningen valgte hele feltet, undtagen Mathias at stille op på slicks. Og Mathias satsning på regndækkene gav ham en imponerende tidtagning som nr. 4.

Niklas satte tiden foran Lasse Neuchs i Top kart og Mads Østergaard i Birel. Flere kørere havde problemer med samme sving som POP2’erne og jeg tror nok 10 af de 25 kørere var ude her.

I kval-heatene var Mathias flyvende. Det første vandt ham med en hel langside ned til Niklas, der igen var langt foran Lasse Neuchs. Rico Andersen i Tony havde haft en nogenlunde tidtagning, men under heatene fungerede motoren overhovedet ikke og han lå og kæmpede bagerst i feltet.

Lasse Neuchs tog sig i suveræn stil af det andet kval-heat, foran Michael Markussen i MACH1 og Kenneth Frede i Zanardi. Heatet blev skæmmet af to kørere, der ikke var helt enige om skyld for et sammenstød og kørerne måtte skilles af officials. Det endte med at give diskvalifikation af den ene kører for resten af weekenden.

Mathias fortsatte i sidste kval-heat sin imponerende fart og han vandt igen med en langside foran Niklas. 3. pladsen blev vundet af Nicki Alfheim Jensen, der virkelig fik gang i sin Gillard og fighterånd, og det gav et flot resultat.

Pre-finalen blev en gentagelse af kval-heatene, Mathias førte fra start til mål, med en Niklas Vedel Olsen liggende bekvemt og samle point sammen som 2er. Kenneth Frede i Zanardi fortsatte sin fremdrift og blev 3er, foran Mads Østergaard og Allan Skov Jensen.

Lørdagens sidste heat var finalen. Mathias og Niklas var bare kørt, og langt efter dem var en tæt kamp mellem Kenneth Frede og Mads Østergaard, med det resultat i mål.

Desværre viste en efterfølgende motorkontrol, at Kenneths motor ikke opfyldte reglementet, og hans placering blev annulleret. Så resultatet af lørdagens Ungdomscup blev Mathias Lehrmann, Niklas Vedel Olsen, Mads Østergaard, Michael Markussen og Lasse Neuchs.

I feltet var der flere flotte præstationer. Det var imponerende at følge Søs Aarøe, der efter en problematisk dag startede næstsidst i finalen, men fik sig kørt op som 13. Også Rasmus Andersen i CRG havde en god finale og endte 6er lige efter Lasse Neuchs.


Niklas V. Olesen var ligeså suveræn på 2. pladsen som Mathias Lehrmann var på 1. pladsen. Niklas bevarede dermed sin gode chance for at få den samlede sejr i årets Ungdoms Cup. Foto: Torben Rasmussen, gokartweb.dk

Rotax Max Mini
12 kørere var klar, heriblandt Andreas S. Hansen i Intrepid, der kørte både Max Mini og Formel Junior. Og Andreas gjorde det flot – han startede med at sætte tiden i Max Mini, ligesom han havde gjort det i Formel Junior.

2er på tiden var Mister Rainman, Chris Bo Hansen i Monza, der på den halvvåde bane var i sit rette element. 3er var Victor Radsted i Intrepid.

Andreas vandt 1. heat, tæt forfulgt af Victor. 3. pladsen tog Mikkel O Pedersen sig af. Banen var tørret helt op nu, og det gav Chris Bo problemer med at følge med helt fremme i feltet.

En af feltets helt nye kørere, Ulrik Kronow, der er skiftet fra Formel Junior til Max Mini, kørte af for enden af langsiden. Og selv om karten havde gravet sig helt ned i det tunge sand, fik han med ufattelige kræfter slæbt karten tilbage på banen og fuldførte heatet – godt gået!

2. heat blev en fuldstændig kopi af 1. heat, og sådan var det også i finalen, hvad angår de 3 første kørere.
Igen var Andreas S. Hansen, Victor Radsted og Mikkel O. Pedersen forrest og de kunne fortjent modtage de flotte store pokaler.


Andreas S. Hansen (163) havde en travl dag, hvor han både deltog i Rotax Max Mini og i Formel Junior. Her er han forrest i Mini feltet i sin Intrepid kart. Foto: Louise Arp.

Du kan se alle resultater på vojenskartingklub.dk

Du kan se mere end 300 billeder fra weekendens Ungdoms Cup her

Scroll til toppen