Bøllingtoft nr. 3 ved VM i KF1

For andet år i træk kan vi glæde os over en Dansker på podiet til Verdens Mesterskabet i gokart. Nikolaj Bøllingtoft var med helt fremme fra start til slut ved VM i Belgiske Mariembourg. Dear Schilling var også lige ved at få en topplacing i KF2.

Da starten gik til finalen i VM var det med to Tony karter – Marco Ardigo og Gary Catt – forrest, herefter holdt to Kosmic karter – Nikolaj Bøllingtoft og Benjamin Bailly. Det har helt sikkert vakt stor glæde hos Tony Kart bossen, som jo også står bag produktionen af Kosmic.

Nikolaj fik en god start og kom ud som 2’er et lille stykke efter Ardigo, mens Catt og Bailly mistede et par placeringer. Catt havde dog god fart i karten, og fik efter nogle omgange overhalet Nikolaj igen. Herefter holdt Nikolaj godt fast i 3. pladsen, og var på intet tidspunkt truet.

Foran ham holdt Ardigo og Catt lige så sikkert fast i deres placeringer, mens Bailly måtte se sig overhalet af Sodi Kart køreren Anthony Abasse.

Nikolaj Bøllingtoft kørte 3. pladsen hjem i flot stil.

Michael K. Christensen var udgået af prefinalen, og måtte derfor starte som nr. 30 i finalen. I den meget tætte konkurrence nåede han kun at køre sig op som nr. 22. Julian Mengers skulle starte nr. 22, men kunne ikke få karten startet, og endte med at få sort flag i forbindelse med sit forsøg på at komme med i starten. Joachim Stepansen kvalificerede sig ikke til finalen.

Top 5 i VM finalen blev:

1. Marco Ardigo, I, Tony Kart, Vortex
2. Gary Catt, GB, Tony Kart, Vortex
3. Nikolaj Bøllingtoft, DK, Kosmic, Vortex
4. Anthony Abasse, F, Sodi Kart, Parilla
5. Benjamin Bailly, B, Kosmic, Vortex

World Cup i KF2
Samtidig med VM i KF1, blev der kørt World Cup i KF2. Her var Dear Schilling, Søren Mosebo, Kevin Munkholm og Rasmus Bastkjær med.

Dear Schilling var den eneste af Danskerne, der kvalificerede sig til finalen – og han gjorde det endda på meget fornem vis, da han var samlet 6’er efter at have kørt tidtagning og 3 kvalifikationsheats.

Her er Dear Schilling (nr. 34) forrest i feltet til Peugeot Super Kart i Thy, hvor han vandt to kval. heats, og blev hhv. nr. 4 og 5 i finalerne.

I prefinalen gjorde Dear endnu et fremskridt, da han tog 5. pladsen, og der var dermed lagt op til en meget spændende finale. Desværre kom han i et sammenstød i starten, og røg først ned på 8. pladsen, og efter endnu et sammenstød helt ned på 20. pladsen. Herfra kørte han sig op på 15. pladsen inden han blev kørt helt af banen og udgik som nr. 28. En meget ærgerlig afslutning på en ellers fantastisk god præstation.

Øverst på skamlen i KF2 sluttede en af de ganske få kørere, med TM motor – Belgiske Michael Ryall, som kører for GKS teamet. Jeg har set Michael Ryall til både Belgisk Mesterskab og EM, og jeg må sige, at jeg synes sejren er helt fortjent – han kører bare rigtig godt.

Top 5 i KF2 blev:

1. Michael Ryall, B, Birel, TM
2. Scott Jenkins, GB, Intrepid, Parilla
3. Flavio Camponeschi, I, FA Kart, Vortex
4. Jesper Wernersson, S, Tony Kart, Vortex
5. Julien Deschamps, F, Tony Kart, Vortex

Det blev altså til 7 ud af 10 mulige top 10 placeringer til kørere med grej fra ‘Tony Kart familien’.

Du kan se alle resultater på cikfia.com

Her kan du se en video fra ryttergården i Mariembourg

Scroll til toppen