4. afd. af SM startede i silende regn

For 4. gang ud af 4 mulige fik ungdomskørerne regn til SM – men dog også nogle heat i tørvejr. De store drenge, der kørte om søndagen slap med truslen fra tunge skyer.

Nicklas V. Olesen gjorde rent bord i Pop 1 på hjemmebanen i Korsør. Bag ham var der tæt kamp om pladserne.

Af Louise Arp, Arp Motorsport.

Lørdag den 1. september var 47 ungdomskørere i 4 klasser klar til race på Korsør Gokartbane. Formel Junior, POP2 og POP1 skulle køre 4. afdeling af SM, Rotax Max Mini åbent løb. Om morgen stod det ned i stænger og alle træninger samt tidtagning foregik på våd bane.

Du kan se nogle af mine billeder fra løbet her

Formel Junior havde 14 deltagere
I Formel Junior var der alle heat igennem tæt kamp mellem Nicolas Beer i FA Kart og Andreas S. Hansen i Redspeed, og især i finalen var de meget tæt. Nicolas får til sidst overhalet Andreas og kommer i mål 0,3 sekund foran. Bagved var der tæt fight mellem William Rimkratt, Kean Kristensen og Jannick Flygenring, med William som vinder af bronzen. Jeg kan se på resultatlisten, at Jannick Flygenring er blevet diskvalificeret i finalen, men ved ikke hvorfor.

Pop2 havde, for den klasse, årets største felt, nemlig 8 kørere
Også her plejer det at være de samme, der skiller sig ud, nemlig Frederik Mortensen i Birel og Andreas Friis-Larsen i CRG, men til tidtagningen gik det anderledes. Niklas Eghøj i All kart snød resten af konkurrenterne og satte tiden på sidste omgang. Men desværre for Niklas kunne han ikke holde placeringen og endte som nr. 5 i finalen. Konkurrencen i klassen er blevet tættere, og der var fight igennem hele feltet. Finalen var lige så spændende her i POP2 som den var i FJ, og Andreas og Frederik skiftes til at føre. 2 sving før mål overhaler Frederik og kan jublende køre over målstregen som vinder. Bronze vindes af Kasper Hansen foran Lasse Poulsen.

Klassens enlige pige, Celine Friis i Tony//Kart skulle til finalen vise, at hendes 5. plads i tidtagningen ikke var en enlig svale, men desværre for hende svigtede karburatoren og hun måtte se finalen fra sidelinien.

POP1 havde 19 deltagere
Det stod hurtigt klart, at lokale Niklas Vedel Olsen var opsat på at få hentet en masse SM-point hjem. Han deltog ikke i sidste afdeling af SM i København, men da det løb regnede væk og kun 1 heat blev kørt, kan han stadig vinde SM, da det mellem de sjællandske klubledere er aftalt, at der ikke gives point for de heat, der måtte aflyses. Fair?? Hmmm… det kan man nok diskutere længe.

Nå, men tilbage til Korsør. Niklas gjorde som sagt rent bord. Han vandt tidtagning og alle 3 heat. Bag ham blev der kæmpet mere intenst. Jonas Kragekjær i Dino lå helt fremme i de indledende heat, men til finalen gik det helt galt for ham og han endte næsten bagerst i feltet. Så gik det bedre for Rasmus Andersen i CRG og Nicolai Anker i Tony//kart. Nicolai kørte med store smerter i højre hånd, så han var glad for, at han lå helt alene det meste af finaleheatet og “bare” skulle køre bronzen hjem.

Bag Nicolai kæmpede Lasse og Lasse. Neuchs i Top-kart og Rasmussen i Intrepid ville begge ha’ 4. pladsen, og de skiftede placeringer mange gange i løbet af finalen, sluttende med Neuchs som vinder af den duel.

Det åbne løb i Rotax Max Mini var med et meget lille felt, nemlig kun 6 kørere
Chris Bo Hansen i Monza er en rigtig regnvejrskører (det var ham der i Barmosen kørte alle heat på regndæk i tørvejr og blev 3’er) og i de våde træninger var han langt foran konkurrenterne. Da det blev mere tørt kom Intrepid-kørerne Viktor Radsted og Alexander Weiss dog igen og de vandt hver et indledende heat. Til finalen blev Alexander desværre skubbet af banen på første omgang og Viktor kunne køre en sikker sejr hjem, foran Michael Johannis og Chris Bo Hansen. I den samlede stilling vandt Viktor foran Alexander og Chris.

Søndag var det så tid til SM-klasserne National A, Old Boys, Futura og Futura XL/OB samt åbent løb for Rotax Max Junior.

National A med 18 deltagere
Som i de andre SM-afdelinger var feltet også her i Korsør stort og flot, 18 kørere til start. Unge Toke Christensen i Gillard vandt tidtagningen foran Jonas Olesen i FA, med Steven Jensen i Gillard på 3. pladsen, og det var de samme 3 kørere, i samme rækkefølge, der kom først i mål i første heat. Thomas Sørensen i CRG ville gerne foran Steven, men Thomas manglede lige de sidste hundrededele.

I 2. heat så det længe ud som om resultatet skulle blive det samme, men Jonas får overhalet Toke og det bliver så deres placering. Længere tilbage i feltet var det en fornøjelse at følge Dear Schilling i Zanardi, der kørte sig flot op igennem feltet (han havde tabt baghjulet i 1. heat) og endte på 6. pladsen. Modsat vej gik det for Philip Thøgersen i Tony//Kart, der i træningen satte sin løbsmotor og det hævnede sig i heatet.

Til finaleheatet kom der dramatik, da Jonas Olesens tændrør tabte gnisten, under uplining. Jonas var så heldig at finde et nyt i pitten, få det skruet i, og da feltet havde fået en ekstra opvarmningsomgang fik han sin oprindelige startplacering som 2er tilbage. Efter en overhaling på første omgang lå han forrest og den plads holdt han heatet igennem, hårdt presset af først Steven og siden Toke.

Kasper Skov tabte på første omgang burgeren, men blev ikke flaget ud og kørte sig helt op på 5. pladsen, lige efter Benjamin Kristiansen i Intrepid, der hele dagen lå i toppen, men aldrig som trussel for Top3.

Old Boys med 7 deltagere
Traditionen tro er Old Boys en klasse med få deltagere. I Korsør var de 7, og alle de løb jeg kan huske er det med Michael Hansen, Tony//Kart og Morten Bülow i FA kart som frontrunnere.
Og løbet søndag var ingen undtagelse. Michael var flyvende og vandt finalen med over 6 sekunder ned til Morten, der var yderligere 6 sekunder foran Carl Petersen. Erik Christensen i CRG havde ellers siddet tungt på bronzepladsen i tidtagning og de 2 første heat, men i finalen udgik Erik desværre og Carl overtog pladsen.

Futura med 21 deltagere
Weekendens største felt, denne gang med 21 kørere. Allan Olsen i Intrepid satte tiden, foran Peter Lundstrøm i Arrow og lokale Jacob Frederiksen i … hmmm.. ja hvad er det egentlig for en kart – den er camouflage-malet ;-). 
Første heat sluttede med Allan som vinder, efterfulgt af Jacob og Peter. Der var mange tætte kampe længere nede i feltet, og det var svært at vælge, hvor i feltet, øjnene skulle følge.

I andet heat havde Jacob undervægt efter at have kørt sig i mål som 2’er, og heatet blev vundet af Allan foran Peter og Jerry Tofte Pedersen.

I finalen havde Allan gjort klar til endnu en sejr, men Lunde ville det anderledes. Han fik doseret forhjulsbremsen perfekt og smøg sig lige ind om Allan. Og selvom Allan gerne ville tilbage i front, kom han aldrig tæt nok på og måtte stille sig tilfreds med 2. pladsen, med Michael Sparlund som 3’er. Jacob fik kæmpet sig helt frem til 4. pladsen og evig-unge Torben Hansen i CRG og festlige briller blev 5’er.

Løbet var samtidig et farvel til en af klassens festligste karakterer, Kurt Steinbüchel. Han måtte desværre, efter en fin tidtagning og 1. heat i en knækket ramme, kaste køredragten i tasken og opgive at køre 3. heat. Rygterne siger, at Kurt nu skal spille golf, men det kan jo være, at han savner det sorte under neglene til foråret og kommer stærkt igen – hvem ved?

PS – nu har eksperterne læst korrektur – Jacob Frederiksen kører i en Dino 😉


Futura XL/OB med 18 deltagere
Feltet her var næsten lige så stort som den normale Futura-klasse, nemlig 18 kørere. De fleste stillede op i XL og som det har været så mange gange før satte Peter Dyhr i CRG tiden, foran lokale Martin Stahl og Kell Matthies.

Peter vandt 1. heat og kunne overrække heatpræmien til sin trofaste mekaniker Thomas. Desværre for Peter blev det ikke til flere heatpræmier, for han fik for nok første gang i år mekaniske problemer. I 2. heat sad han pludselig med et rat uden spændte skruer og i finalen kunne motoren ikke mere.

Det gav plads til nogle nye hjelme i front. I finalen lå det længe til, at Kell ville vinde, foran Michael Kastaniegaard og Brian Børger.

Men så skete der ting og sager. Martin Stahl kørte sig fra en 10. til en tredjeplads, og Kastaniegaard gik i front foran Kell. Omgangen efter vil Kell tilbage i front, men han overbremser og snurrer, og Kastaniegaard fører igen, nu foran Martin Stahl.

Brian vil overhale Martin lige ved pitudkørslen, og det medfører at Martin bliver skubbet ud i gruset og Brian får sort flag.

Så den endelige stilling bliver, at Michael Kastaniegaard vinder Futura XL foran Bent Duris og Lars Jensen.
I Futura OldBoys vinder Jens Jaszczak foran Jens Sandager og Karl Nielsen.

Rotax Max Junior med 7 deltagere
7 drenge stillede til start og det var godt at se nogle nye ansigter med i sporten. Jannick Møllerud i Tony//Kart satte tiden foran Jacob Blume i CRG og Patrick Jepsen i Maranello, og sådan blev resultatet også i første heat.
Jannick og Jacob besatte i 2. heat igen de 2 første pladser, med Mike Barny Jensen som 3’er. I finalen fuldførte Janick sit hattrick og kunne fortjent lade sig hylde som dagens vinder, efterfulgt af Patrick og Jacob.

Ros til Korsør Karting Klub
Jeg vil  slutte med at sige, at det er dejligt som tilskuer, kører og mekaniker at komme til Korsør. Det er tydeligt at mærke, at der bliver lyttet til kritik og man gør fra klubbens side rigtig meget for at rette op på det, der ikke fungerer så godt. Efter sidste års mudderbad er der gjort en kæmpeindsats for at dræne jorden, både på campingpladsen, i pitten og på banen. Parc ferme- og startområdet var ikke stort, men der var mange hjælpere, der gjorde en stor indsats for at få plads til alle. Et andet festligt indslag var præmier til alle weekendens heatvindere, sponseret af Dodge Danmark.

Nu ses der fremad mod SM-finalerne i Rødby, der køres sidste weekend i september. Intet er afgjort, da pointene her tæller dobbelt og der kan vendes rundt på stillingerne i mange klasser.

Du kan se alle resultater på korsoer-kart-klub.dk

Scroll til toppen