139 kørere til Jysk/Fynsk Mesterskab i Als

Der blev leveret et godt race med pæne deltagerantal i de fleste klasser til Jysk/Fynsk Mesterskab i Als den 1-2. september. Formel Junior var største klasse med 31 deltagere.

Der var ren Birel triumf i Pop 1, hvor Mathias Lehrmann, Mads Østergaard og Chris B. Sørensen satte sig på de tre første pladser. Foto: alsgokartklub.dk.

Formel Junior – 31 deltagere
Det var igen Formel Junior, der kunne mønstre flest deltagere til Jysk/Fynsk Mesterskab. I tidtagningen var det Frederik Jensen, der tog pole position foran Lass L. Sørensen og Kevin Rossel.

I heatene var det Frederik Jensen, Kevin Rossel og Christian Sørensen, der fordelte de tre forreste placeringer imellem sig, og også sluttede i den rækkefølge i den samlede stilling.

Kampen om de sidste to pokalgivende placeringer var fordelt mellem Nicklas Nielsen, Martin H. Mortensen – som endte med at få pokalerne, og så Lasse L. Sørensen, Kasper B. Larsen, Emil Andersen og Thomas Jensen. Sidstnævnte var nede som nr. 24 i første heat, men kørte sig siden flot op til placeringer som nr. 9, 7 og 5, men måtte altså nøjes med en samlet 10. plads pga. den dårlige placering i første heat.

Top 5 blev altså:
1. Frederik Jensen, TMSK?, Birel
2. Kevin Rossel, VKK, Parolin
3. Christian Sørensen, GGK, Kosmic
4. Nicklas Nielsen, GGK, Tony Kart
5. Martin H. Mortensen GGK, Sodi

Pop 1 – 13 deltagere
Mathias Lehrmann (SKK/Birel) er igen ved at have fundet storformen frem, og gjorde rent bord med 4 førstepladser i Pop 1. Efter ham var der god kamp om de resterende top-5 pladser. Mads østergaard (Birel) og Chris B. Sørensen (DMKA/Birel) fordelte næsten 2. og 3. pladserne imellem sig, så da Mads tog 2. pladsen i sidste heat, mens Chris endda måtte afgive 3. pladsen til Anders Elkjær (Birel), der ellers ‘kun’ havde fået 6. pladser, var sagen afgjort. Allan Skov Jensen (VKK/Kosmic) kørte en forholdsvis stabil 4. plads hjem, mens Michael Markussen (VKK/Mach 1) tog en ligeså stabil 5. plads.

Formel Yamaha – 19 deltagere
Torben Koch satte tiden og vandt første heat, men herefter satte Kristian Asaa dagsordenen, og vandt de resterende 3 heat, mens Torben Koch fik to 5. pladser og en 3. plads, og sluttede som samlet 3’er. Christian Hansen, som blev 6’er på tiden gjorde det bedre i heatene, hvor han fik en 3. plads og tre 2. pladser og sluttede på 2. pladsen. På 4. og 5. pladsen kom Jonas Jensen og Tommy Jespersen, mens en sikkert noget ærgerlig Kent Jensen måtte se en ellers meget stabil placering som nr. 3 eller 4 forsvinde i sidste heat, hvor han udgik og blev nr. 17 – og dermed måtte nøjes med en samlet 7. plads.

Top 5 blev:
1. Kristian Asaa, GGK, Mach 1
2. Christian Hansen, MKK, Swiss
3. Torben Koch, GGK, Mach 1
4. Jonas Jensen, GGK, Mach 1
5. Tommy Jespersen, MKK, Mach 1

National A – 24 deltagere
Efter skuffende resultater ved sin deltagelse i DM for Formula A i Vojens, kom Dennis Petersen stærkt igen da han satte tiden og vandt i dagens samlede resultat efter to 1. pladser, en 2. plads og en 3. plads. Lige efter Dennis kom en anden veteran, Henrik Bruun, som ellers fik en svær start, med en 17. plads i tidtagningen, som blev vekslet til en 10. plads i første heat. Herefter gik det bare fremad, med en 4. plads og to 1. pladser som resultat.

Jacob Dalby og Christian G. Larsen har kæmpet mod hinanden både i Formel Junior og Pop 1, og de kæmpede også på Als om placeringen som nr. 3 og 4. Jacob var 2’er i tidtagningen, hvor Christian var 3’er, men i heatene startede Christian bedst, med to 2. pladser. Det gik dog galt for Christian i 3. heat, hvor han sluttede som nr. 10, mens Jacob kørte en 4. plads hjem. Med placeringer som nr. 4 og 5 i sidste heat var rækkefølgen givet, med Jacob forrest af de to.

Lige efter dem kom Dennis Hartmann, som ellers også lige var en tur nede omkring 15. pladsen i 2. heat, men kom stærkt igen. Mike S. Hansen blev 4’er på tiden, og tog også en 3. plads i første heat, men en 21. plads i 2. heat satte en stopper for hans planer om en topplacering.

Både Kasper Dalby, Andreas H. Jensen, Jan Christensen, Michael Kristensen og Asbjørn Johansen var også fremme og snuse til top 5 placeringerne, men det lykkedes altså ikke for dem at blive der.

Der er ingen tvivl om, at konkurrencen i National A er rigtig tæt i år. 3/10 sek. var forskellen på nr. 1 og nr. 17 i tidtagningen, så der er ikke plads til mange fejl før man ryger mange pladser ned i feltet.

Top 5 blev:
1. Dennis Petersen, SKK, Maranello
2. Henrik Bruun, MKK, EKS
3. Jacob Dalby, MNJ?, PCR
4. Christian G. Larsen, MKK, Top Kart
5. Dennis Hartmann, SKK, Tony Kart

Cadetti – 19 deltagere
Rasmus Martinussen (TMSK/Birel) var helt suveræn i Cadetti. Med knap 1 sekund ned til nr. 2 i tidtagningen var der ingen tvivl om, at han kunne vinde alle 3 heat, og det gjorde han da også. Alexander Lindberg (GGK/Kosmic) lagde ud med en 5. plads i tidtagningen, men tog derefter tre 2. pladser.

3. og 4. pladsen blev mest en kamp mellem lokale Mikkel D. Hansen (AGK/Kosmic) og Jan D. Jønck (GGK/Birel), som også sluttede i den rækkefølge. Kasper Nielsen (CRG), der blev 3’er i tidtagningen kørte en ret sikker 5. plads hjem. Søren Reimann (GGK/Mach 1), der blev 2’er i tidtagningen og 5’er i første heat fik (så vidt jeg kan se af resultatlisten) sort flag i 2. heat, og røg derefter længere ned i feltet.

Rotax Max Junior – 18 deltagere
Klassen var fordelt med 10 kørere fra Hedeland, 5 fra Midtjysk, én fra Rødby og én fra Vojens Karting Klub. Sidste års vinder af den Danske Rotax Max Junior Challenge, Mikkel Mansa satte sig tungt på 1. pladsen lige fra tidtagning til sidste heat. I det hele taget var der kun meget lidt slinger i valsen på de første 5 pladser, som blev besat af:

1. Mikkel Mansa, HM, Swiss
2. Kasper H. Jensen, MKK, Swiss
3. Mads R. Thomsen, MKK, Swiss
4. Rasmus Wendelboe, HM, Zanardi
5. Mikkel M. Jensen, RGKK, Intrepid

Futura – 18 deltagere
Jannie Johansen (VKK/Tony Kart) satte tiden med ca. 2/10 sek. til Dennis Ladefoged (MKK/Swiss), men det var Tina B. Jørgensen (SKK/DINO), der fik årets første sejr i Jysk/Fynsk Mesterskab efter to 1. pladser, en 2. plads og en 3. plads.

Dennis Ladefoged sluttede også dagen på 2. pladsen, mens Kenneth Borgen (SKK/DINO), der havde været helt nede som nr. 15 i tidtagningen sluttede som 3’er efter en 6. plads, to 2. pladser og en 1. plads. Allan Norn (AGK/Tony Kart) sad stabilt på 4. pladsen, efter dog at være startet som 7’er i tidtagning og første heat. Jannie kunne ikke holde placeringen fra den flotte tidtagning og sluttede på 5. pladsen.

KZ2 – 15 deltagere
Jan Christensen var ret suveræn på førstepladsen, da han satte tiden knap 2/10 foran nr. 2, vandt de tre første heat og sluttede sidste heat som nr. 2. Morten D. Jensen kom lige efter med tre 2. pladser og en 1. plads i sidste heat. De forreste kørere var i det hele taget meget stabile – dog måtte Per S. Jørgensen køre sig frem i feltet efter en 12. plads i tidtagningen. Slutresultatet i top 5 blev som følger:

1. Jan Christensen, VKK, FA Kart
2. Morten D. Jensen, VKK, Intrepid
3. Dennis H. Knudsen, GGK, Swiss
4. Per S. Jørgensen, VKK, Birel
5. Frederik H. Hansen, VKK, Tony Kart

Du kan se alle resultater på alsgokartklub.dk , som skal have ros for deres hurtige levering af komplette resultatlister.v

Scroll til toppen