Weywadt gør vildt finalecomeback til WSK Super Master Series

Jonathan Weywadt i sin Tony Kart for danske RS Competition

Sidste og afgørende afdeling af WSK Super Master Series blev kørt i weekenden på den Italienske bane, South Garda i Lonato. Intet mindre end 12 danskere kørte med og selvom det ikke blev til nogle danske podiepladser, så bød weekenden stadig på spændende race fra et dansk perspektiv.

Mini: Begge danskere med i prefinalen, men ikke finalen

Romeo Haagh og Bertram Sachse var de to danskere, der kørte med i mini klassen, hvor der var hele 100 kørere. Det var altså et stort og hårdt felt de to danskere skulle køre med i. Alligevel klarede begge danskere til prefinalerne. Kun de 17 bedste fra hver prefinale gik videre til finalerne og der var de to danskere desværre ikke hurtige nok. Romeo Haagh fra det danske team RS Competition sluttede weekenden på en 27. plads i prefinalen mens Bertram Sachse sluttede på 31. pladsen i samme prefinale.

Danskerne hurtigst i træningen, men manglede farten da det gjaldt

I OK Junior var fem ud af de 85 kørere i feltet danskere. David Walther, Jonathan Weywadt, Freya Normann, Luis Leveau og Victor Nielsen var de danskere, der kørte med.

Danskerne imponerede i fredagens træning, hvor både David Walther og Jonathan Weywadt satte de hurtigste tider i deres grupper. Det så altså lyst ud for danskerne!

Desværre var danskerne ikke med i toppen, da det endelig gjaldt: David Walther var den af danskerne, der klarede sig bedst igennem tidtagningen med en samlet 35. plads med tiden 47.745. De andre danskere placerede sig således:

• 49. Victor Nielsen, 47.860
  • 53. Jonathan Weywadt, 47.816,
  • 75. Freya Normann, 48.520.

David Walther

Jonathan Weywadt fik sig dog kæmpet frem i feltet igennem sine heats, og var samlet set den øverst placerede af danskerne efter kvalifikationsheatsne. Weywadt, Walther og Nielsen kvalificerede sig til finalen. Freya Normann endte weekenden efter de indledende heats med en samlet 80. plads.

Weywadt gør imponerende finalecomeback

Efter prefinalerne var Weywadt den eneste dansker, som havde klaret sig igennem nåleøjet. David Walther og Victor Nielsen endte weekenden på hhv. 24. og 28. pladsen i prefinale B.

Weywadt kører en vild finale, hvor han på de 17 omgange rykker hele 15. placeringer frem i det hårde felt og slutter weekenden på en velfortjent 15. plads. Det er altså en samlet 38. pladsers fremryk fra tidtagningen!

OK: Sebastian Gravlund i finalen på et hængende hår

I det lidt mindre OK felt med 66 deltagere kørte tre danskere med: Sebastian Gravlund, Frederik Lund og Mathias Bjerre Jacobsen.

Det var Gravlund, der var hurtigst blandt danskerne i weekenden og det var også ham, der kvalificerede sig til finalen efter en nervepirrende prefinale: Kun de 17 forreste kvalificerer sig til finalen og med en startplacering som nr. 14, var intet sikkert for Gravlund. I løbet af heatet ryger Gravlund tilbage i feltet, men får lige netop kæmpet sig tilbage 16. plads og kvalificerede sig altså til finalen.

Mathias Bjerre Jacobsen skulle være kørt med i prefinale A, men nåede aldrig ud til heatet, nok på grund a tekniske problemer. Frederik Lund rykkede fem placeringer frem i prefinalen, men det var desværre ikke nok og han endte weekenden på en 24. plads i prefinale B.

I finalen kører Gravlund sig 4 placeringer frem og ender weekenden på en 27. plads.