Winter Cup på South Garda

Der var 14 Danskere til start i den 14. Winter Cup på South Garda Kart bane i Italien den 21. – 22. februar. Flere af Danskerne gjorde det rigtig godt i den hårde konkurrence. Michelle Gatting og Nicolas Beer sluttede bedst som hhv. nr. 8 og 9 i KF2 og KF3. Christian Sørensen var med helt fremme, men brækkede armen.

Christian Sørensen startede bedst af Danskerne, da han blev nr. 5 i KF3 tidtagningen. Den placering havde han også efter kval. heatene, men i finalen kørte han desværre galt og brækkede armen. Foto: Åge Kirketerp.

I KF2 var det Nicolaj Møller Madsen der startede bedst, med en 6. plads i tidtagningen. Nicolaj vinder også første kval. heat, men i 2. kval. heat ødelægger han et tændrør i starten. Han når at få det skiftet, og efter anvisninger fra start- og mål dommerne kører han op på sin startplacering i første række. Han vinder heatet, men bliver efterfølgende diskvalificeret for at avancere i feltet. Han må derfor ud i opsamlingsheat for at komme i semifinalen – det heat vinder han også, men skal starte langt nede i semifinalen. Han når lige akurat med i finalen med en 12. plads i semifinalen, men i et finaleheat, hvor kun de 34 bedste ud af 112 KF2 kørere er med, er det meget svært at komme frem i feltet når man starter i bageste række, så det blev kun til en 20. plads, selvom farten var god.

Michelle Gatting fik en rigtig skidt start på løbet, da hun satte en motor inden hun nåede at få rigtig fart på – hun måtte derfor tage til takke med en 37. plads. I kvalheatene viste hun tydeligt evnerne og indkasserede en 7. og en 4. plads – i sidste kval. heat satte hun også hurtigste omgangstid. Semifinalen gik også rigtig godt med en 3. plads – og dermed blev det til en startplacering som nr. 8 i finalen.

Da starten gik til finalen, blev hun angrebet hårdt allerede i første sving, og var meget tæt på at blive kørt af banen. De næste to omgange blev meget hårde, hvor hun blev angrebet konstant og tabte desværre næsten alle kampene, og røg ned omkring nr. 15-16. Herefter fandt hun igen rytmen, og begyndte at avancere igen. Desværre var der blevet skabt nogle store huller i feltet, så hun kunne ikke nå længere op end nr. 8, selvom hun kørte hurtigere omgangstider end de 7, der sluttede foran hende – og havde finalens 2. hurtigste tid. Man må erkende, at der er rigtig mange gode kørere blandt de 112 deltagere til løbet – Michelle fik i hvert fald bevist, at hun er en af dem.

Herunder er et overblik over Danskernes resultater, samt top 5 finaleresultater i KF2. Du kan se alle resultater på southgardakarting.it

KF2 tidtagning – 112 deltagere

6. Nicolaj Møller Madsen
16. Jacob Nørtoft
20. Jonas Hansen
37. Michelle Gatting
53. Lars Sørensen
73. Bo Sørensen
107. Thomas Fjordbach

Klassifikation KF2 – grupper
De bedste 17 går direkte til semifinalerne, mens resten skal til opsamlingsheats.

Gruppe 1
7. Michelle Gatting
15. Bo Sørensen
28. Jacob Nørtoft

Gruppe 2
10. Jonas Hansen
19. Lars Sørensen
26. Thomas Fjordbach

Gruppe 3
18. Nicolaj Møller Madsen

Semifinale 1
3. Michelle Gatting
5. Jacob Nørtoft
31. Bo Sørensen

Semifinale 2
10. Lars Sørensen
26. Jonas Hansen

Semifinale 3
12. Nicolaj Møller Madsen

Finale
1. Brandon Maisano, F, Intrepid / TM
2. Max Goff, UK, Maranello / Maxter
3. Matteo Vigano’, I, Birel / Parilla
4. Ben Cooper, UK, Tony / Vortex
5. Ignazio D’agosto, I, Tony / Vortex

8. Michelle Gatting, DK, Maddox / Maxter
12. Jacob Nørtoft, DK, Maranello / Vortex
20. Nicolaj Møller Madsen, DK, Energy / TM
22. Lars Sørensen, DK, Birel / Parilla

I KF3 var det Christian Sørensen, der startede bedst af Danskerne.
Han blev nr. 5 i tidtagningen, og den placering havde han også efter kval. heatene, men i finalen kørte han desværre galt og brækkede armen – i andet sving efter starten er gået, er der et sammenstød og det ender med, at der er en der kører hen over Christian og rammer ham på armen. Resultatet var en brækket arm – så nu venter ca. 6 uger med gips, og derefter genoptræning, med håb om at han kan nå at blive klar til DASUs EM-træningslejr i Genk.

Bortset fra Christian Sørensen var der ikke andre af Danskerne i KF3, der blandede sig i de forreste rækker i tidtagningen. Til gengæld må man sige, at Nicolas Beer fik vist at hans placering som nr. 95 i tidtagningen ikke var et udtryk for hans evner. Da de to kvalifikationsheats var overstået var han nr. 11 i sin gruppe, og i hans semifinale kørte han en 2. plads hjem. I finalen, hvor 65 kørere nu var sorteret fra, blev han nr. 9 ud af de 34 deltagere. Efter en tidtagning som nr. 95 er det en placering, der har krævet en helt speciel indsats, så det lover godt for Nicolas’ KF3 sæson.

Herunder er et overblik over Danskernes resultater, samt top 5 finaleresultater i KF3. Du kan se alle resultater på southgardakarting.it

KF3 tidtagning – 99 deltagere
5. Christian Sørensen
38. Jannick Flygenring
52. Kevin Rossel
62. Max Klinkby-Silver
88. Elliot Winther
92. Patrick Jensen
95. Nicolas Beer

Kvalifikation gruppe 1
5. Christian Sørensen
11. Nicolas Beer

Kvalifikation gruppe 2
14. Kevin Rossel
29. Jannick Flygenring
20. Max Klinkby-Silver
37. Elliot Winther
38. Patrick Jensen

Semifinale 1
2. Nicolas Beer
9. Christian Sørensen

Semifinale 2
11. Jannick Flygenring
12. Kevin Rossel
19. Elliot Winther
22. Max Klinkby-Silver

Finale
1. Danil Kvyat, RUS, Tony / Vortex
2. Raffaele Marciello, I, Intrepid / TM
3. Gerard Barraberg, E, Intrepid / TM
4. James M. Walsh, UK, Birel / Parilla
5. Carlos Sainz, E, Tony / Vortex

9. Nicolas Nicolas Beer, DK, Maddox / Maxter
19. Jannick Flygenring, DK, Tony / Vortex
27. Kevin Rossel, DK, Tony / XTR
32. Christian Sørensen, DK, Tony / Vortex

Scroll til toppen