Stort for Marco og for Dansk Motorsport

Det er nu godt 2 år siden, at Marco Sørensen skiftede fra gokart til formelbiler, og med den nyligt indgåede kontrakt med Renaults Formel 1 team må man sige, at han har udnyttet tiden effektivt.

Her er Marco Sørensen til præsentationen af den nye Renault Formel 1 racer. Renaults officielle Driver Development Team i 2009 består, foruden Marco Sørensen (bagest i midten), af italieneren Davide Valsecchi (bagest til højre) og franskmanden Charles Pic (bagest til venstre).

De fleste læsere af denne artikel har sikkert forlængst hørt at den 18-årige Nordjyde Marco L. Sørensen har underskrevet en ‘lærlingekontrakt’ med Renaults Formel 1 team. Som en del af den kontrakt skal han deltage i den Europæiske Formel Renault serie, hvor han blandt andet skal konkurrere mod to andre Danske talenter fra kartsporten – Johan Jokinen og Kevin Magnussen.

Det er kun én gang tidligere lykkedes for en Dansker at få en udviklingskontrakt med et Formel 1 team – det var i 1995, da Jan Magnussen indgik en lignende aftale med McLaren.

Drømmen lever
Rigtig mange Danske motorsportsentusiaster drømmer om at se en Dansker få succes i Formel 1, og rigtig mange håbefulde, talentfulde og ambitiøse gokartkørere håber på at det bliver dem det lykkedes for. Marcos kontrakt med Renault er med til at holde drømmen i live både hos gokartkørerne og hos andre motorsportsentusiaster.

Med internationale formelkørere som Marco Sørensen, Kasper Andersen, Michael K. Christensen, Johan Jokinen og Kevin Magnussen som kandidater til et Dansk Formel 1 sæde, ser det bedre ud end det længe har gjort for de Danske F1 drømme.

– så alle racerspirer i det Danske land – bare på med hjelm og handsker og ud på gokartbanerne, så I kan udvikle jeres talent og gå efter drømmen – og kryds fingre for at nogle af dem der er kommet så godt på vej, når helt i mål.

Og så selvfølgelig et KÆMPE TILLYKKE TIL MARCO!

Her kan du læse mere om Marco og kontrakten med Renault:

Marcoracing.dk

Motorsporten.dk

TV2 interview

TV2 sporten indslag

TV Nord interview

Scroll til toppen