WSK Super Master Series 2015

Nicklas Nielsen (billedet) indtager den samlede 2. plads i KF klassen, mens Christian Lundgaard er samlet nr. 2 i KF Junior  efter første afdeling af WSK Super Master Series, som blev kørt i Adria den 7-8. marts. Foto: KSP / www.nicklasnielsen.com

7 danskere sætter deres præg på en af Europas hårdeste løbsserier

WSK Super Master Series køres over 4 afdelinger, der alle afvikles på italienske baner:

5-8. marts: Adria
19-22. marts: Laghi
9-12. april: La Conga
23-26. april: Sarno

Alle løbene køres for klasserne KZ2, KF, KF Junior og 60 Mini.

De 7 danskere, der deltager i løbsserien er:

Nicklas Nielsen i KF, for Tony Kart fabriksteamet.
Casper Røes Andersen i KF, for Ricky Flynn Motorsport, der kører med FA Kart / Vortex.
Nicolai Kjærgaard i KF, for Ward Racing med Tony / Vortex.

Christian Lundgaard i KF Junior, for Ward Racing, der kører med Tony Kart / Vortex.
Noah Watt i KF Junior, for Ricky Flynn Motorsport, med FA Kart / Vortex.
Frederik Vesti i KF Junior, for Energy fabriksteamet, der kører med Energy / TM.
Mikkel Høyer i KF Junior, for Praga Kart Scandinavia med Praga / Vortex.

Nicklas Nielsen og Casper Røes Andersen indtager hhv. 2. pladsen og 4. pladsen i KF klassen efter første afdeling i Adria. 41 kørere stillede til start i Adria, og både Nicklas og Casper var blandt de mest dominerende kørere hele weekenden. Nicklas vandt sin prefinale, mens Casper var nr. 2 i sin.

I weekendens afgørende finale var det dog Karol Basz (Kosmic / Vortex), der tog sejren, og dermed også indtager den samlede førsteplads i løbsserien. På tredjepladsen er hollandske Martijn Van Leeuwen (CRG / TM).

Nicolai Kjærgaard startede sin prefinale som nr. 18, men fik kørt sig frem til en 14. plads, så han kunne starte finalen som nr. 27. I finalen kørte han sig frem til en 21. plads. Han ligger samlet nr. 29 uden point.

Christian Lundgaard, fik en lidt sværere start på weekendens løb, med en 10. plads i tidtagningen. Han fik sig dog kørt rigtig godt frem, og vandt med suveræn kørsel sin prefinale. I finalen måtte han dog se sig passeret af engelske Clement Novalak (Tony / Vortex), amerikaneren Logan Sargeant (FA / Vortex) og russeren Artem Petrov (DR / TM). Sejren i prefinalen og 4. pladsen i finalen giver Christian en foreløbig samlet 2. plads i serien. På førstepladsen er englænderen Clement Novalak, og på 3. pladsen amerikaneren Logan Sargeant.

Frederik Vesti og Noah Watt har begge 4 point, og er placeret som nr. 19 og 20 ud af de 59 deltagere. Frederik havde efter kval. heatene kørt sig op som nr. 14, og blev nr. 9 i sin prefinale efter rigtig flot kørsel.

Noah havde gjort det endnu bedre i kval. heatene, og kunne starte sin prefinale på en 4. plads. Her bakkede han desværre, og sluttede prefinalen på en 11. plads i den meget hårde konkurrence.

I finalen blev Noah nr. 14, mens Frederik desværre udgik som nr. 34.

Mikkel Høyer ligger samlet som nr. 27, uden point. Efter kval. heatene skulle Mikkel starte sin prefinale som nr. 22, så han skulle mindst vinde 5 pladser for at komme med i finalen. Det gjorde han rigtig godt, da han vandt 9 pladser, og sluttede prefinalen som nr. 13.

Dermed var finalepladsen sikret – men med en svær startplacering som nr. 25. Det lykkedes Mikkel at avancere 2 pladser, og slutte som nr. 23 i finalen.

Ingen danskere i KZ2 eller 60 Mini

KZ2 klassen er domineret af fabrikskørerne, der stiller op i KZ1 (KZ) til EM og VM. Med 46 erfarne deltagere og forskellige kartmærker / motormærker med i kampen om topplaceringerne er det superspændende at følge denne klasse, selvom der ingen danskere er med i år.

Top 5 i første afdeling blev:

1. Marco Ardigo (I), Tony / Vortex
2. Jorge Pescador (E), Praga / Parilla
3. Simo Puhaka (FIN), CRG / Maxter
4. Jordan Lennox-Lamb (UK), Birel Art / Parilla
5. Davide Foré (I), CRG / Maxter

60 Mini klassen er kun for kørere med italiensk licens, så de udlændinge der deltager i serien alligevel, stiller op med italiensk licens. Der er 49 deltagere i klassen, og man skal absolut ikke tro, at de kører for sjov selvom de ikke er ret gamle. Det er skønt at se de dygtige drenge og piger – men helt ærligt lidt skræmmende at følge de mere eller mindre fanatiske forældre…

Der er live timing fra alle løbene – og live video fra prefinaler og finaler

Gokartweb vil selvfølgelig følge de danske drenges kamp om podiepladser i alle løbene – men du kan også følge med live fra din computer, tablet eller

SmartPhone.

Løbene kan følges via wskarting.it – her kan du også downloade alle resultaterne fra løbene.

Scroll til toppen